reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

MI @ sie unormowala ,napewno nie byla tak bolesna jak przed ciaza !!!! Bo wczesiej to poty mnie oblewaly jak @ przychodzila !!! I wilam sie z bolu ! pierwsze dni wyciete z zyciorysu doslownie.a po porodzie jakos mniej bolalo ,i byla regularna :) Do casu jak zaczelam brac tabsy wtedy bylo jak w zegarku wiedzialam co do godziny doslownie kiedy dostane !!! I nic juz calkiem nie bolalo ....az do czasu jak odstawilam tabsy co w ciaze zajsc !!! Bole brzucha niemilosierne a @ brak !!!! musialm leczyc sie hormonalnie i pomagac naturze co bym mogla zajsc w ciaze ....wszystko przez tablety !!! wrrr !!
Dlatego ja bardziej myślę o plastrach choć szczerze jestem zielona w te klocki bo nigdy nie miałam takiej antykoncepcji. Ani plastry ani tabletki. Ale po tabletkach martwię się, że będę miała problemy z zajściem w ciążę a pragniemy mieć dwójeczkę dzieci:happy: Jak nie trójkę hehe.

reklama
ja zmykam sie przespac...za duzo czytam o tych porodach i o szpitalach i az mi sie slabo robi....
nie wiem gdzie sie udac na porod...
nie wiem czy brac meza...czy nie...
nie wiem juz dzis nic...

Dlatego ja bardziej myślę o plastrach choć szczerze jestem zielona w te klocki bo nigdy nie miałam takiej antykoncepcji. Ani plastry ani tabletki. Ale po tabletkach martwię się, że będę miała problemy z zajściem w ciążę a pragniemy mieć dwójeczkę dzieci:happy: Jak nie trójkę hehe.
Ja plastrow nie uzywalam ,nigdy wiec niewiem jak po odstawieniu plastrow by bylo ,ale na moje rozumowanie to chyba tak samo bo przeciez to tez hormony :eek: ale moze glupia jestem niewiem .
spirale tez mialam i mi sie nie przyjela ,moj organizm traktowal to jako cialo obce i sie go sam pozbywal ,wciaz mi sie obsuwala ,Z moim ginem 2 razy probowalismy i 2 razy konczylo sie tak samo ...a ile kasy poszlo ...łoooo jojjjj !
Wiec teraz niewiem jak sie bede zabezpieczac :eek::eek::eek:
Moze zastrzyk? no ale to tez hormony ! a kurde niewiem ! napewno bede gadac z ginem o tym jak przyjdzie czas!

ja szczerze też jestem zielona bo mój m był moim pierwszym a do łóżka poszliśmy jak już w urzędzie był termin zaklepany no i bez zabezpieczenia bo chcieliśmy dziecka:tak:
będę się gina radzić ale tabsów się boje...

ja zmykam sie przespac...za duzo czytam o tych porodach i o szpitalach i az mi sie slabo robi....
nie wiem gdzie sie udac na porod...
nie wiem czy brac meza...czy nie...
nie wiem juz dzis nic...
Ajjjj spokojnie ! ja wiem tylko tyle ze bede rodzic z mezem ale tak naprawde szpitala tez nie mam jeszcze wybranego !! Myslimy o prywatnej klinice w Lubiniu ! Maz bardzo chce abym tam rodzila bo ponoc luksus ,no ale za taki luksus krzycza 1500 zł !( niby nie duzo bo mam swoj pokoj ,swoj kibel ,maz moze ze mna byc 24 h na dobe ,telewizor itp ,mozliwosc porodu w wodzie i znieczulenie w cenie Swoja polozna) itp.no ale minusem jest to ze nie bede tam mojego gina! I ja juz sie tego boje!
a tam gdzie moj gin przyjmuje to szpital panstwowy i fujjjj tak brzydko jest !
Mysle jeszcze o trzebnicy ,szpitakl ponoc super po remoncie itp za nic nie place no ale tez nie ma mojego gina !
I wez tu bardz madry !
ale mam jeszcze czas - mam nadzieje :eek:

A jednak zmienię sobie suwak skoro mam termin zmieniony na 18.12. Nie wiem czemu, ale jak pomyślę, że to zawsze 4 dni bliżej porodu to milej mi się robi:)

A jednak zmienię sobie suwak skoro mam termin zmieniony na 18.12. Nie wiem czemu, ale jak pomyślę, że to zawsze 4 dni bliżej porodu to milej mi się robi:)

mi lekarze ani razu nie zmienili terminu choc niektóre wymiary wykraczaja poza normy aktualnego tygodnia ciazy nie wiem czemu jedni zmieniaja co chwila
kolezanka ktora nie dawno rodzila i urodziła dzien po terminie z usg to przy wypisie ma 38 tydz przedwczesne odpłyniecie wód płodowych czyli dla szpitala i tak najwazniejszy termin z OM

Ajjjj spokojnie ! ja wiem tylko tyle ze bede rodzic z mezem ale tak naprawde szpitala tez nie mam jeszcze wybranego !! Myslimy o prywatnej klinice w Lubiniu ! Maz bardzo chce abym tam rodzila bo ponoc luksus ,no ale za taki luksus krzycza 1500 zł !( niby nie duzo bo mam swoj pokoj ,swoj kibel ,maz moze ze mna byc 24 h na dobe ,telewizor itp ,mozliwosc porodu w wodzie i znieczulenie w cenie Swoja polozna) itp.no ale minusem jest to ze nie bede tam mojego gina! I ja juz sie tego boje!
a tam gdzie moj gin przyjmuje to szpital panstwowy i fujjjj tak brzydko jest !
Mysle jeszcze o trzebnicy ,szpitakl ponoc super po remoncie itp za nic nie place no ale tez nie ma mojego gina !
I wez tu bardz madry !
ale mam jeszcze czas - mam nadzieje :eek:

Jak ja bym miała taką możliwość że za 1,5tys takie warunki to bym skorzystała jak nic. A tak jestem skazana na nasz powiatowy szpitalik:-(

reklama
Ja się cieszę, że mi się zmienił termin porodu na wcześniejszy niż miałam. Gdyby mi się zmienił na późniejszy niż miałam to bym taka zadowolona nie była:p Ja już bym chciała grudzień i Małą przy sobie:)

Te nowe tabletki co mi ginka na żelazo przepisała to Sorbifer

Do góry