Kasiiula
mamusia Pawełka :)
a tak z innej beczki czemu nikt nie opisuje porodow
ja tak bardzo lubie czytac opisy 
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Z tymi oknami to jest ciezko, bo odejsc moga wody, a nie ma skurczy :-(nam położna nie polecała tego sposobu, bo trzeba potem kroplówką wywoływać skurcze, ale jak komuś to nie przeszkadza to czemu nieszkoda że ja mieszkam w domku parterowym
ale mogę chociaż okn dookoła domu pomyć... haha
może to coś da...![]()
ja bym chyba tak wcześnie nie uleżała w łóżku do rana, moja godzina do spania to tak 23a ja idę się kąpać i do łóżeczka, męża nie ma, w pracy do 2, to w tym czasie zagrzeję mu jego stronę ;-)
Do jutra Dziewczynkiciekawe czy jutro będę mieć komu gratulować?
![]()
aaa u was godzina roznicy wieć nie tak źle z tym obiadem jeszczeno czekam zawsze z obiadkiem na mojego ukochanego mezusia, bo ani ja ani on sami nie lubimy jesc. a dzis niestety konczy o 5:30 prace, wiec musze poczekac. ale do tego czasu podjadlam sobie odpowiednio![]()
a co tejściowa wymyśliła??? ja to na razie mówię, że pogadamy jak mały już będzie cały i zdrowy na świeciea jeszcze do tego posprzeczałam sie o "pomoc" tesciowej po porodzie ....
Morał z tego taki, że musimy nasze dzieci dopuszczać do kuchniKa.M`cia to ty zdolna jestes! Ja to nie lubie i nie za bardzo mi wychodzi to gotowanie. A wszystko przez moja mame, bo mnie nigdy nie dopuszczala do garnkow, zawsze sama wolala wszystko zrobic. Jedynie co to dobra mi wychodzi fasolka.
http://www.suwaczek.pl/
http://glitery.pl/
anadri moje maleństwo kiedyś tak ładnie słuchało muzyki poważnej i kołysanki ze słuchawek, a teraz mnie strasznie kopie w to miejsc gdzie są słuchawki, najbrdzej fika w kosciele razem z organami
. Chyba mi jakiś muzyk rośnie
- mam tyko ndzieję, że na skrzypcach nie będzie grał
.
a co tejściowa wymyśliła??? ja to na razie mówię, że pogadamy jak mały już będzie cały i zdrowy na świecie![]()
dziewczyny chyba nie mają czasu za bardzo. Ja teraz jestem na etapie wyczytywania opisów objawów przed porodem, ale stwierdzam że u każdej inaczej i nic nie da się przewidzieć, chyba że odeszły wody lub są regularne skurcze.a tak z innej beczki czemu nikt nie opisuje porodowja tak bardzo lubie czytac opisy
![]()
to opis porodu dudziakoweja tak z innej beczki czemu nikt nie opisuje porodowja tak bardzo lubie czytac opisy
![]()
dziewczyny ja mieszkam z moimi rodzicami i oni już mają 4 wnuczek więc dla nich to nic nowego i nawet się za bardzo nie przejmują moją ciążą i wiem że się nie będą wtrącać chyba że ich poprosze. Ale moi teściowie są na rencie i na dodatek mieszkają w bloku obok. To ich pierwszy wnuczek albo wnusia i już od pierwszego dnia ciąży mi mówią jak to nie będą się opiekować moim dzieckiem. Teściu już mi poweidział że nie wolno dziecka przegrzewać (zawsze mi u nich zimno bo wiecznie pootwierane okna i przeciągi) że 19 stopni wystarczy. Na dodatek oboje kopcą fajki i kiedyś słyszałam że jak się urodzi to rzucą więc zobaczymy, bo ja nie zamierzam chodzić z dzieckiem do ich domu, który jest przesiąknięty fajkami, bo palą w kuchni ale wiadomo że nawet przez zamknięte drzwi czuć.hehe moze maluch tańczytak mu sie podoba
![]()
a co do tesciowej to se pomyslala ze ma 17 dni urlopu to se weźmie jak urodze ... zeby pomoc ... tylko ja juz widze ta pomoc zreszta co ona moze pomoc przez caly dzien ... rozumiem dzien dwa ale 17?![]()
hehe moze maluch tańczytak mu sie podoba
![]()
a co do tesciowej to se pomyslala ze ma 17 dni urlopu to se weźmie jak urodze ... zeby pomoc ... tylko ja juz widze ta pomoc zreszta co ona moze pomoc przez caly dzien ... rozumiem dzien dwa ale 17?![]()
no mnie wlasnie zaczelo ciagnac w pachwinach. chyba za duzo chodzilam.mnie zaczyna jak zwykle na iweczór pobolewać brzuszek, ale już się do tego przezwyczaiłam. Na razie nie boli bardzo więc nie zażywam nospy. Oby w nocy nie bolał bo wtedy jest najbardziej uciążliwe.