reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

:-) no ja tak sobie chodze w blogiej nieswiadomosci - nie wiem jak moje zelazo, cukier, jakie ogolne wyniki badan krwi, ilosc wod plodowych, itp. Gdyby nie usg w polskiej klinice nie wiedzialbym zupelnie nic na temat stanu szyjki, wymiarow dziecka, (zaleczonego juz na szczescie) grzyba, itp. A zwazyli mnie tylko raz na pierwszej wizycie :sorry:

niech zyje angielska slozba zdrowia !!

reklama
cześć Dziewczyny
Nie pisałam dawno, bo leżałam na Patologii ciąży. Po egzaminie (który de facto oblałam) dostałam plamienia i bóle skurczowe.
Pojechałam więc na Izbę Przyjęć. Pani położna 'niemiło' mnie przywitała, krzycząc na początku, że koszuli nie mam na oddział (a ja przecież prosto z uczelni pędziłam). Formalności były okropne, no ale trafiłam na oddział, gdzie przywitala mnie równie zmęczona chyba położna (mówię tak, bo za dwa dni była bardzo miła). Zrobili mi mnóstwo badań na pocztku, ale wszystko okazało się ok. Pomimo wszystko zostawili mnie w szpitalu, bo mam trochę skróconą szyjkę macicy. Przy wypisie miałam jeszcze raz szereg badań. Gin mi powiedział, że mam rozwarcie na 0,3 mm...kurcze nie wiedziała, że można mieć rozwarcie tak szybko przed porodem Poza tym dzidiza ułożona jest narazie poziomo miednicowo i ma 1 stopień rozwoju czy jakos tak się mówi.
Miałam robione też na bieżąco KTG - ile się nasłuchałam małego hehe Dziewczyny na sali były bardzo fajne i ogółem miło wspominam pobyt, tylko brakowało mi mojego T w nocy ale to swoją drogą. Teraz czuję się dobrze, odpoczywam dużo

Oj kochana mozna miec rozwarcie:tak::-(mi tez sie robi i starsznie sie boje zeby tylko jak najdluzej wytrzymac choc gin mi powiedzial ze jeszcze nie urodze.W pierwszej ciazy szyjka zaczela mi sie rozwierac w bodajrze 24 tygodniu,potem luteina dopochwowo i lezenie a jak byl czas porodu to pieru=nska szyjka nie chciala postepowac:no:
Ty teraz uwazaj na siebie i wypoczywaj jak najwiecej;-)

cześć Dziewczyny
Nie pisałam dawno, bo leżałam na Patologii ciąży. Po egzaminie (który de facto oblałam) dostałam plamienia i bóle skurczowe.
Pojechałam więc na Izbę Przyjęć. Pani położna 'niemiło' mnie przywitała, krzycząc na początku, że koszuli nie mam na oddział (a ja przecież prosto z uczelni pędziłam). Formalności były okropne, no ale trafiłam na oddział, gdzie przywitala mnie równie zmęczona chyba położna (mówię tak, bo za dwa dni była bardzo miła). Zrobili mi mnóstwo badań na pocztku, ale wszystko okazało się ok. Pomimo wszystko zostawili mnie w szpitalu, bo mam trochę skróconą szyjkę macicy. Przy wypisie miałam jeszcze raz szereg badań. Gin mi powiedział, że mam rozwarcie na 0,3 mm...kurcze nie wiedziała, że można mieć rozwarcie tak szybko przed porodem Poza tym dzidiza ułożona jest narazie poziomo miednicowo i ma 1 stopień rozwoju czy jakos tak się mówi.
Miałam robione też na bieżąco KTG - ile się nasłuchałam małego hehe Dziewczyny na sali były bardzo fajne i ogółem miło wspominam pobyt, tylko brakowało mi mojego T w nocy ale to swoją drogą. Teraz czuję się dobrze, odpoczywam dużo

Stres i nerwy zrobiły swoje :/ Ale ważne, że już wszystko O.K. Dbaj o siebie, dużo odpoczywaj :)

Porazka angielska sluzba zdrowia to jakas pomylka znajomego napadli i praktycznie z nozem w plecach pojechal do szpitala a oni mu 20 godzin czekac kazali krew sie lala a Ci nic. Ja tez mam zle wspomnienia jak sie rozchorowalam golym okiem mocz tam sie bada nie chcieli dac do badania bo pielegniarka stwierdzila ze na rzut oka jest ok;/ NO ale masz szczescie Emira ze mozesz isc do polskiego gina wiec sie nie martw:)
Luuzna uwazaj na siebie dobrze ze sytuacja opanowana odpoczywaj sobie grzecznie.

A nie jest to moze zgaga?Ja tez czuje jak moj synus sie rozpycha nozkami pod zebra-chyba sie przeciaga i wlasnie wtedy towarzyszy mi mega zgaga:tak::-(

Zgaga to napewno nie jest bo zgage mam ogolnie w pakiecie z tymi bolami. Jednoczesnie moge odczuwac i jedno i drugie albo raz to, raz to. Zgagi nigdy przed ciaza nie mialam i nie bardzo potrafilam sobie ja wyobrazic. Byla dla mnie jakims egzotycznym stworem o glupiej nazwie :-p Teraz znamy sie az za dobrze :sorry:

Powyciagalam wszystkie ciuszki i posegregowalam jutro zaczynam pranie a laseczki powiedzcie mi w 40 stopniach wszystko pralyscie czy w wyzszej temp? Ooo i mam jeszcze jedno pytanko bo mi moj skarb napisal ze kolega mu powiedzial ze dzidzia to musi koniecznie przy lampce spac bo ona sie bedzie bala po ciemku no ale chyba to nie jest koniecznosc kupie lampeczke ale chcialam ja do przewijania i karmienia nocnego wlaczac ale nie znam sie moze musi byc caly czas zapalona? :D

Chyba trzeba iść spać :) jutro badania morfo-, mocz-, toxo- :confused2:
W środę USG 4 D:shocked2: i sprawdzanie stanu wód płodowych i czy młody już w kanale rodnym nie siedzi :-(

reklama
Powyciagalam wszystkie ciuszki i posegregowalam jutro zaczynam pranie a laseczki powiedzcie mi w 40 stopniach wszystko pralyscie czy w wyzszej temp? Ooo i mam jeszcze jedno pytanko bo mi moj skarb napisal ze kolega mu powiedzial ze dzidzia to musi koniecznie przy lampce spac bo ona sie bedzie bala po ciemku no ale chyba to nie jest koniecznosc kupie lampeczke ale chcialam ja do przewijania i karmienia nocnego wlaczac ale nie znam sie moze musi byc caly czas zapalona? :D

Przez 9 miesięcy siedziała w ciemnościach to czego ma się bać ?:D do karmienia zaś się światło przyda ;)

Do góry