reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

ja jak mi tylko odstawia fenoterol tj 25.11 to zabieram sie za generalne sprzatanie domu:-)
wiec spodziewajcie sie ze szybko po tej dacie polece na porodowke:-)

reklama
Poleciałam do kuchni po gruszeczkę mmmm, i już mi się humor poprawia. A jak u Was z porodami rodzinnymi? Będziecie płacić za osobną salę itp czy zamierzacie rodzić na zwykłej?? No i z mężami czy bez?
U mnie sala do porodu rodzinnego jest oddzielna i dodatkowo płatna ok 100zł. Mamy zamiar z moim razem rodzić, ewentualnie jakby on nie mógł być to w zastępstwie zaoferowała się moja mama (nałyka się relanium);-)

Ja tez mialam cytologie robiona w ciazy ,nawet w karcie ciazy jest do tego odpowiedni plac na wpis!

Oczywiscie bo cyto- nie tylko wskazuje Nam gr cytologiczną ale tez sprawdza różne paskudztwa bakterie, grzyby, pierwotniaki itp. sprawdza też florę fizjologiczną ....... więc nie rozumiem czemu miałaby nie być robiona :) przecież gdyby działo się coś złego to gin. w porę zastosuje odp. leki :) np. przeciwgrzybicze .....

Oczywiscie bo cyto- nie tylko wskazuje Nam gr cytologiczną ale tez sprawdza różne paskudztwa bakterie, grzyby, pierwotniaki itp. sprawdza też florę fizjologiczną ....... więc nie rozumiem czemu miałaby nie być robiona :) przecież gdyby działo się coś złego to gin. w porę zastosuje odp. leki :) np. przeciwgrzybicze .....

cytologie to robi sie głównie pod kątem raka szyjki macicy a na inne ustrojstwa to raczej wymaz/ posiew

Ostatnia edycja:
Poleciałam do kuchni po gruszeczkę mmmm, i już mi się humor poprawia. A jak u Was z porodami rodzinnymi? Będziecie płacić za osobną salę itp czy zamierzacie rodzić na zwykłej?? No i z mężem czy bez?

Tutaj w UK nie ma problemu jak chce sie porod rodzinny i nie trzeba placic. Rodzilam rodzinnie Alka. Teraz nie wiem jak bedzie. Chcialabym bardzo, zeby maz byl przy mnie, glownie po to zeby moc wspolnie podjac wazne decyzje w razie czego we dwoje. No i zawsze to we dwoje razniej. Jednak mielismy kilka takich sytuacji mazenskich i postanowilam, ze nie bede sie go prosic, niech sam zdecyduje jak przyjdzie juz do porodu. Zna moje zdanie. Ja tam sama sobie poradze, a jesli juz ktos bedzie plul sobie w brode to on, jak zdecyduje, ze nie idzie. Tak wiec zobaczymy jak to bedzie.

reklama
Poleciałam do kuchni po gruszeczkę mmmm, i już mi się humor poprawia. A jak u Was z porodami rodzinnymi? Będziecie płacić za osobną salę itp czy zamierzacie rodzić na zwykłej?? No i z mężem czy bez?

ja mogę rodzić na zwykłej sali porodowej, ale napewno będę chciała żeby mój mąż był wtedy przy mnie:)zresztą on też tego chce, także nie musiałam go namawiać;)

Do góry