reklama
Pauluś89
Grudzień 2009
Haaa jest więc się wpisuję na 2000
U mnie sala do porodu rodzinnego jest oddzielna i dodatkowo płatna ok 100zł. Mamy zamiar z moim razem rodzić, ewentualnie jakby on nie mógł być to w zastępstwie zaoferowała się moja mama (nałyka się relanium);-)Poleciałam do kuchni po gruszeczkę mmmm, i już mi się humor poprawia. A jak u Was z porodami rodzinnymi? Będziecie płacić za osobną salę itp czy zamierzacie rodzić na zwykłej?? No i z mężami czy bez?
NeSSi
Moderatorka
Ja tez mialam cytologie robiona w ciazy ,nawet w karcie ciazy jest do tego odpowiedni plac na wpis!
Oczywiscie bo cyto- nie tylko wskazuje Nam gr cytologiczną ale tez sprawdza różne paskudztwa bakterie, grzyby, pierwotniaki itp. sprawdza też florę fizjologiczną ....... więc nie rozumiem czemu miałaby nie być robiona
Ja muszę dotrwać minimum do 11 listopada więc polecę chyba przed tobą no chyba że mały zastrajkujeja jak mi tylko odstawia fenoterol tj 25.11 to zabieram sie za generalne sprzatanie domu:-)
wiec spodziewajcie sie ze szybko po tej dacie polece na porodowke:-)

Oczywiscie bo cyto- nie tylko wskazuje Nam gr cytologiczną ale tez sprawdza różne paskudztwa bakterie, grzyby, pierwotniaki itp. sprawdza też florę fizjologiczną ....... więc nie rozumiem czemu miałaby nie być robionaprzecież gdyby działo się coś złego to gin. w porę zastosuje odp. leki
np. przeciwgrzybicze .....
cytologie to robi sie głównie pod kątem raka szyjki macicy a na inne ustrojstwa to raczej wymaz/ posiew
Ostatnia edycja:
Martuska
Fanka Lipcowa mama 05'
Poleciałam do kuchni po gruszeczkę mmmm, i już mi się humor poprawia. A jak u Was z porodami rodzinnymi? Będziecie płacić za osobną salę itp czy zamierzacie rodzić na zwykłej?? No i z mężem czy bez?
Tutaj w UK nie ma problemu jak chce sie porod rodzinny i nie trzeba placic. Rodzilam rodzinnie Alka. Teraz nie wiem jak bedzie. Chcialabym bardzo, zeby maz byl przy mnie, glownie po to zeby moc wspolnie podjac wazne decyzje w razie czego we dwoje. No i zawsze to we dwoje razniej. Jednak mielismy kilka takich sytuacji mazenskich i postanowilam, ze nie bede sie go prosic, niech sam zdecyduje jak przyjdzie juz do porodu. Zna moje zdanie. Ja tam sama sobie poradze, a jesli juz ktos bedzie plul sobie w brode to on, jak zdecyduje, ze nie idzie. Tak wiec zobaczymy jak to bedzie.
Poleciałam do kuchni po gruszeczkę mmmm, i już mi się humor poprawia. A jak u Was z porodami rodzinnymi? Będziecie płacić za osobną salę itp czy zamierzacie rodzić na zwykłej?? No i z mężem czy bez?
u nas sie za to nie płaciło nie wiem jak jest teraz za zzo tez sie nie płaci
reklama
sylwik1987
Filipek
ja mogę rodzić na zwykłej sali porodowej, ale napewno będę chciała żeby mój mąż był wtedy przy mnie