reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Dziewczyny nie sugerujcie się terminem z usg po 20 tc bo dzieciaczki się różnie rozwijają to już idzie genetycznie :tak: Gdyby termin z usg w 10 tc wg OM wyszedł Ci na np 13 tc to jeszcze zmienia się termin ale po 20 tc to już bardziej chodzi o to że dziecinka po prostu będzie ciut większa jak się urodzi :-)
a ja się boję że będzie mały mutancik:-D bo chyba jest troszkę za duży co???

a wiecie może ile czasu do porodu jest od chwili gdy wody odejdą?? bo ja nie mam zielonego pojęcia o tym a nie wiem czy zdąże dojechać do szpitala bo mam 40km!!!:szok:

reklama
Mam prosbe :happy: Jesli ktoras z Was znalazla w internecie i korzystala z jakiejs fajnej, sprawdzonej i praktycznej listy zakupow dla dzieciaczka to bardzo bylabym wdzieczna za linka. Wiem ze moge sama znalezc w sieci ale fajnie byloby skorzystac z czegos sprawdzonego.

No zacznie sie niesodziewanie napewno. Jedynie te dziewczyny, ktore beda mialy zapanowane konkretnie cesarki beda wiedzialy na czym stoja. Reszta bedzie czekala na piewsy skurcz. No i prawda taka, ze czesc z nas rozpakuje sie jeszcze w listopadzie, wiekszosc w gudniu i niedobitki w styczniu.
Ja się ostatnio zastanawiam co by było gdyby wody płodowe odeszły mi pod prysznicem:-p U mnie prysznic dziennie obowiązkowo, czasem i 2 razy:-)

Poleciałam do kuchni po gruszeczkę mmmm, i już mi się humor poprawia. A jak u Was z porodami rodzinnymi? Będziecie płacić za osobną salę itp czy zamierzacie rodzić na zwykłej?? No i z mężem czy bez?
No ja na pewno z Moim będę rodzić, chyba, że nie daj Boże będzie cc, ale to On też będzie w pobliżu. Co bym nam dziecka nie zamienili hehe, Mój tak się śmieje:-p Co do sal to będę pytać jak pojadę porodówkę oglądać.

Za 2 godziny jedziemy do Ikei po komode, materacyk do Mothercare sprawdzic upatrzony wozek. No wlasnie macie juz wozki wybrane?
My jednak wózek kupimy dopiero w styczniu skoro w zimie drugi spacer jest ok 3 tyg po porodzie dopiero. A fotelik niemowlęcy pożyczymy od szwagierki po jej syneczku:-) Tak więc Maleńka bez problemu będzie przewieziona ze szpitala do domciu a my te 900zł wydamy trochę później na wózek.

reklama
Do góry