karnitynka1982
Fanka BB :)
NO niestety nie bo nie mam w gabinecie usg i chodze na usg do innego za tydzien ide juz sie nie moge doczekac bo ostatnie usg mialam jak malutka 400 g wazylaDobre wiadomościA Małej nie ważyła?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
NO niestety nie bo nie mam w gabinecie usg i chodze na usg do innego za tydzien ide juz sie nie moge doczekac bo ostatnie usg mialam jak malutka 400 g wazylaDobre wiadomościA Małej nie ważyła?
Mogła Ci przepisać Sorbifer. Jest tylko na receptę, ale jest ponoć dobry. Zresztą skład jest też spory tego żelaza. Taka tabletka jedna (ja mam brać 3 dziennie) zawiera 100mg jonów żelaza. Nim to mi przepisała to męczyłam się z Bioferem, który skład miał lichy, więc nic nie wzrosło. Ale to pewnie od org. zależy.a cholera u mnie juz wycofali ascofer... i jestem skazana na żelazo dożylnie... mam nadzieję, że jak mnie pokują to szybciej skoczy, bo jak narazie jest tragedia... 7.0
ze ty wogole funkcjonujesz na takim poziomie ja przy 9 to bylam ledwie zywa:-(a cholera u mnie juz wycofali ascofer... i jestem skazana na żelazo dożylnie... mam nadzieję, że jak mnie pokują to szybciej skoczy, bo jak narazie jest tragedia... 7.0
no ale to normalne nie jest gin sie pytał czy z tarczyca wsio ok no i niby tak ale jak jest tego powód chyba zwale to na mase jaka mi z ciaza doszła zagryzam zeby i cierpliwie czekam rozwiazanie![]()
Mogła Ci przepisać Sorbifer. Jest tylko na receptę, ale jest ponoć dobry. Zresztą skład jest też spory tego żelaza. Taka tabletka jedna (ja mam brać 3 dziennie) zawiera 100mg jonów żelaza. Nim to mi przepisała to męczyłam się z Bioferem, który skład miał lichy, więc nic nie wzrosło. Ale to pewnie od org. zależy.
No ja miałam 10.6, ale też odczuwałam tę anemię. Najbardziej zaszkodziło to moim pazurkom. Dotąd były długie i się nie łamały a teraz o zgrozo. No i wiecznie zmęczona chodziłam.ze ty wogole funkcjonujesz na takim poziomie ja przy 9 to bylam ledwie zywa:-(
Bo to jednak niski wynik, ja miałam trochę wyższy. Ale mnie ginka widzisz przy 10.6 straszyła zastrzykami, brrrrrrr.najwidoczniej uznał (bo to on) że nie jest wystarczajacy skoro mi przepisał zastrzyki.
ze ty wogole funkcjonujesz na takim poziomie ja przy 9 to bylam ledwie zywa:-(