reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Ty wierzysz tylko w czyjes wyniki a o swoim piszesz ze wyjdzie zle:sorry:

NO o morfologie sie nie boje ! ale o posiew to tak ! Bo kurde z Patrykiem mialam bakterie ktora przyspieszyla porod i teraz ta shiza mi zostala caly czas - wogole cos mnie znowu swedzi Qurwa i pewnie wyjdzie mi ze sa jakies bakterie jak nic ! Ale lepiej teraz i podadza mi antybiotyk niz pozniej ma mi sie zas cos narobic i nastepny wczesniak !!!!!

A panikara jestem hahahaha przypomnij sobie moj podwyzszony cukier jak polecialm po glukometr hahahahah !!! :happy:

reklama
ja teoretycznie tez wole bez.... ale jak spie nie kontroluje czy mam tylek zakryty czy nie.... a jak juz kiedys mowilam moja tesciowa ma tendencje do wpadania bez pukania juz od rana a nie chcialabym zeby moj tylek ogladala.... to by dopiero miala o czym gadac ze to niemoralne i nie po katolicku(dla niej wszystko jest nie po kosciolkowemu)......

Moje wyrazy współczucia:no::no: ja też tak jak wiele dziewczyn śpię tylko w koszulce, albo górze od piżamy i co noc przytupuje do nas nasz synek i śpi z nami i nie krępuję się tym- niech się chłopina uczy- on nawet na to nie zwraca uwagi- dla niego to nic dziwnego, za to B, zawsze ma spodnie albo spodenki- bo misiek przyjdzie - chyba wstydzi się syna :-D:-D

I myślę, że takie spanie sprzyja "wietrzeniu" Ja uwielbiam piżamy i w poprzedniej ciąży cały czas w nich spałam i wiecznie miałam zapalenie lub podrażnienia a teraz odpukać nic.

Ostatnia edycja:
a mnie własnie boliii .. i do tego jeszcze mie coś czasem zakłuje w anuli i koniec pozamiatane..
Ja tez tak mam ! Wogole wstac nie moglam dzisiaj w nocy .co sie nastekalam ,to juz moje ! Jarek to za kazdym razem wybudza sie i patrzy czy nie rodze !
Wogole czasmi mam uczucie jak bym mialam tam niezlego kora !!!!!!!! :eek::eek: I ze mnie uwiera agahahhaha

NO o morfologie sie nie boje ! ale o posiew to tak ! Bo kurde z Patrykiem mialam bakterie ktora przyspieszyla porod i teraz ta shiza mi zostala caly czas - wogole cos mnie znowu swedzi Qurwa i pewnie wyjdzie mi ze sa jakies bakterie jak nic ! Ale lepiej teraz i podadza mi antybiotyk niz pozniej ma mi sie zas cos narobic i nastepny wczesniak !!!!!

A panikara jestem hahahaha przypomnij sobie moj podwyzszony cukier jak polecialm po glukometr hahahahah !!! :happy:
moja lekarka powiedziala i tak ze mnie na samkoniec przlecza antybiotykiem, bo podono sa jakies bakterie woiste ktore my sobie mamy i nic nam nie jest a jak wejda np dziecku do ucha przy porodzie to mozemiec zapalenie...nawet powiedziala ze sa takie ktore moga wywolac sepse..
i ona daje kuracje antybiotykowa na sam koniec...zeby wyjalowic malemu wyjscie...
nie wiem co to za szkola ale tak praktykuja tu w szpitalu...

Ja tez tak mam ! Wogole wstac nie moglam dzisiaj w nocy .co sie nastekalam ,to juz moje ! Jarek to za kazdym razem wybudza sie i patrzy czy nie rodze !
Wogole czasmi mam uczucie jak bym mialam tam niezlego kora !!!!!!!! :eek::eek: I ze mnie uwiera agahahhaha
ja mam takie dziwne wrazenia ze czasai mi sie tam porozwieralo i zaraz wszystko wypadnie...zwlaszcza jak sobie walnie piescia w te resztki poskracanego kanalu rodnego...
i te uklucia co Anola tez mam..
niemile to...:eek:

bidulo ... ja tez dzis od tesciowej uslyszalam ze "takiego grubasa jak ja to ona jeszcze w zyciu nie widziala i sie nie dziwi ze mnie plecy bola i kolana jak zre takie ilosci i tyje jak bania" ja jej tylko powiedzialam ze ma sie "odpierwiastkowac" bo dzieki temu jaka jestem jestem szczesliwsza :D
co za babsko !!!!!!!!!!!!!!!:wściekła/y:

chyba dzis do spania zdejme gacie :):):):)) tak mi niwygodnie ze szok... gdzies mnie piluja obcieraja i wogole...... :)):) gorzej jak mnie moj na spiocha wezmie bo pomysli ze to jakas prowokacja :):):):)):)

ja jak spie w koszuli to tez z gaciami ...moje dziecko lubi sobie rano wpasc do nas do wyra i sie poprzytulac .....a ja nie kontroluje czy dupsko na wierzchu czy nie !

tego nie rozumiem
dziecka chcieliśmy oboje więc jeśli choć trochę moje ciało zmieniło się w czasie ciąży i po niej to facet powinien to zaakceptować
ja od trzeciego miesiąca mam pocięty tyłek od rozstępów i wygląda to brzydko ale kiedy tylko o tym wspomnę to mąż zaczyna się na mnie drzeć,że jestem nienormalna bo to jest ostatnia rzecz na którą on zwróci uwagę więc ja też przestałam się tym przejmować-zdrowie dziecka najważniejsze
i jego zdrowy stosunek do rozstępów i innych anomalii ciążowych mi się podoba!

a co do biustu to przez ciążę prawie w ogóle mi nie urósł za to przez ostatni tydzień powiększył się znacznie nie mówiąc już o tym,że jest cały niebieski od żył
chyba zaczęła się wzmożona produkcja:-D

MI tez dupa sie popsula hahahahh i dzieki bogu ze tym razem tylko dupa !z Patrykiem dosieglo jeszcze cyckow ,teraz tych starych rozstepow prawie nie widac bo sie nacignely jak cycki urosly wiec sie mi podobaja hahahah ! Pozniej bedzie gorzej jak cycki zmaleja hahah ,dupy troche zaluje no ale nigdy nie mialam w planach po plazy w stringach paradowac wiec luzik ....maz caluje w posladki i mowi ze kocha mimo wszytko hahahah czego chciec wiecej?

Jestem szczesliwa ze na brzuchu nie mam nic !

6 kg to bardzo malo.... jestes wysoka wiec pewnie tylk pilecxzka ci z przodu wyskoczyla.... a ja przytylam 10kg a jestem mala,,, 164 niby tych kg po mnie nie widac ... ale ... wiadomo kobiety inaczek patrza na swoje odbicie w lustrze i inne rzeczy pamietaja.... ja sie sobie w ciazy baardzo podobam ... ale co bedzie po ?
jak mi ta skora zostanie ???? i wogole....???/ brrrrrrrrrrrr
ajjj ta przezywacie dziewczyny ahahah !
Ja mam 164 cm i co 16 kg przytulilam jak narazie !jutro na wizycie kolejne wazenie wiec penwie zas coc mi dojdzie !:-D

reklama
Pisałyście wczoraj o porodach w wodzie, podzielę więc się z Wami moimi doświadczeniami:-)

Jak pisałam Wam rodziłam w W-wie w szpitalu św. Zofii, tam już w tamtych czasach każda sala wyposażona była w wannę i różne inne dziwne sprzęty. Chodziłam do super szkoły rodzenia więc byłam obkuta w tej dziedzinie. Ale jak pisałam, przez całą ciąże nie miałam żadnego skurczu i jak się zaczął poród to najpierw nie zorientowałam, potem jak zaczęło bardziej boleć to - zamiast piec ciasta jak polecała położna:-D, wchodziłam na jakiś czas do wanny, żeby złagodzić ból- bolał mnie brzuch jakbym miała dostać silny okres- jak wylądowałam w szpitalu z 4 cm rozwarciem i skurczami co 1 min, zaprowadzili mnie do sali i kazali mi się rozgościć( byłam ok 11-12.00), ja od razu weszłam do wanny, bo to mi w domu strasznie pomagało, po pół godziny znudziło mi się ta wanna, niestety nie jest to wygodne miejsce- chociaż uwielbiam leżenie w wannie nie dawało mi to komfortu. Wyszłam, rozwarcie postępowało powoli a ja już byłam zmęczona bólami- jak wiecie woda wycisza skurcze. Kazali pospacerować- spacerowałam, skakałam na piłce, ale ok 15h nie miałam kompletnie siły i położyłam się na łóżku i powiem Wam, że tam mi było najlepiej i najwygodniej, położne nie robiły żadnego problemu z niczym, były bardzo elastyczne, same namawiały do różnej aktywności - miałam podłączone ktg i podskakiwałam na piłce a ona kucała koło mnie i przytrzymywała ma brzuchu ktg. Ja już kompletnie nie maiłam na nic ochoty i najlepiej było mi na łóżku, a wanny odechciało mi się kompletnie. Ostatnia faza, która podobno przebiega najlepiej w wannie bo zmniejsza ból, jest bardzo krótka, cchyba boli ale jest to już całkiem inny ból, bo cały czas się coś dzieje i poród strasznie szybko się posuwa, i nie myślisz o bolu tylko o tym, że już widzisz główkę a kolejnym skurczu wuchodzą ramionka a na następnym kochaniutka rodzimy.

Wniosek z moich doświadczeń mam taki, że ta wanna dla mnie nie była żadnym rarytasem, była, miałam możliwość sprawdzenia i wiem, że dla mnie to nic specjalnego
I to byłoby tyle :-)

Do góry