sylwik1987
Filipek
Ja kupuje "rodzice małego dziecka" i całkiem dobrze się to czyta, jakieś takie mało cukierkowe, a bardziej realistyczne
A ja dziś zaczynam szkołę rodzenia!! AA![]()
Powodzenia
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja kupuje "rodzice małego dziecka" i całkiem dobrze się to czyta, jakieś takie mało cukierkowe, a bardziej realistyczne
A ja dziś zaczynam szkołę rodzenia!! AA![]()
Ja też mam nisko brzuch, mały praktycznie wstawiony do kanału rodnego. Buzi też nie zobaczyliśmy, szyjka niby zamknięta i się trzyma.No własnie u mnie to samo, równiez nie mogła zrobić pomiarów a tym bardziej obejrzeć obejrzeć buzi pod kątem rozszczepu, no nic .....zobaczymy co postanowi, mam nadzieje, że się mały już nie wybiera na zewnątrz.
Ja bym tam zabronila dopajania dziecka glukoza, co za pomysly w dobie promowania karmienia piersia i calej masy sztucznych mieszanek. Mialabym ochote wyklad takiemu szpitalowi zrobic. A popularne to bylo wlasnie chyba z ponad 25 lat temu.o rany ! to jeszcze w dzisiejszych czasach gdzies dopajaja glukozaSlyszałam,ze juz jakies 10 czy nawet 15 lat temu od tego sie odeszelo...
a co do golenia to nie maja prawa tego robić jeśli nie wyrazisz zgody
![]()
My planujemy takowe w kuchni i lazience. Mowisz, ze fajne?:-)co wam powiem to wam powiem, ale nie ma jak ogrzewanie podłogowe!!!!
Ja jutro dowiem sie jak moje dziecie ulozone. mam nadzieje, ze zaoszczedzi mi stresu i bedzie juz glowa w dol. Tak zreszta mowila polozna przy ostatnim spotkaniu, jak dobrze glowke wyczula.helołmój mały się obrócił wreszcie! byliśmy u doktorka niedawno. Wagę ma idealną, 30 tydzień i ma 1933 gramy, prawie 2 kilo
) pytałam czym on tak po prawej stronie wypycha, okazało się że pupcią
) moge mu już klapsiki dawać jak bedzie niegrzeczny hiihihih
) ciesze sie że nie bede miała tej cesarki.
Mam nadzieje, ze ominie mnie ta przyjemnosc jak i za pierwszym razem. Mamo Stacha przy drugim porodzie raczej mniejsze szanse ciecie wiec miejmy nadzieje.Ten opis kojarzy mi się ze schodzeniem z łóżka szpitalnego po porodzie z nacięciem krocza. Tak mnie instruowała położna żebym robiła, aby szwy nie poszły.
A propos koszul, ja rodziłam w CZMP w Łodzi i wogóle nie miałam swoich, i na poród i po dostawałam szpitalną, codziennie nową, mogłam też poprosić jak mocno zaplamiłam o drugą w ciągu dnia.
Wow to ja nie wiedzialam, ze zmienili ci termin na listopad. Ktorego? :-)to ja już w ogóle nie mam szans na nadrobienie
wczoraj z mężem pojechaliśmy po łóżeczko do znajomej a dzisiaj je złożyliśmy
do tego doszło generalne przemeblowanie w sypialni
nie mam już siły na nic:-(
Dziewczyny zeszłam poniżej 40 dni
zostało już tylko 39!!!!!
przeczytalam ... nie na wszystko odpisalam i pomijalam wszelakie posty dotyczace zarcia bo pizzy i mcshita to mi sie tez juz dawno chcea teraz widze ze zapanowala cisza wiec ja sie udam do wanny a potem zrobie jeszcze ten przelewik co by jutro za pierwszym ksiegowaniem to poszlo do jutki
![]()
czesc dziewczynkiwidze ze juz od rana szalejecie.... a ja padam z nog... prawie cala noc spac nie moglam,.,,.,, i czuje m=sie teraz jakby mnie stado koni przejechalo....cos mnie brzuszek bolal skurcze lapaly....i wogole w zaden sposob ulozyc sie nie moglam,,,, no okropienstwo.... w zwiazku z tym posiedze chwile z wami i chyba zaraz machne sie na lozeczko.... a co bede sobie zalowac:-):-)
ja kupuję M jak mama, ale tmaty ciągle siępowtarzają- ile można czytać o porodach, tokso, hemoroidach itp...może któraś z Was kupuje inne gazety warte uwagi ?
wszystko się wszędzie powtarza.
ja ostatnio dla odmiany kupiłam Będę mamą.