reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
No własnie u mnie to samo, równiez nie mogła zrobić pomiarów a tym bardziej obejrzeć obejrzeć buzi pod kątem rozszczepu, no nic .....zobaczymy co postanowi, mam nadzieje, że się mały już nie wybiera na zewnątrz.
Ja też mam nisko brzuch, mały praktycznie wstawiony do kanału rodnego. Buzi też nie zobaczyliśmy, szyjka niby zamknięta i się trzyma.

Jeszcze 10 stron mi zostalo i jak ja mam obiad przed praca ugotowac??? Dobrze, ze choc zupa jest.
o rany ! to jeszcze w dzisiejszych czasach gdzies dopajaja glukoza:szok: Slyszałam,ze juz jakies 10 czy nawet 15 lat temu od tego sie odeszelo...:tak: a co do golenia to nie maja prawa tego robić jeśli nie wyrazisz zgody :tak:
Ja bym tam zabronila dopajania dziecka glukoza, co za pomysly w dobie promowania karmienia piersia i calej masy sztucznych mieszanek. Mialabym ochote wyklad takiemu szpitalowi zrobic. A popularne to bylo wlasnie chyba z ponad 25 lat temu.
co wam powiem to wam powiem, ale nie ma jak ogrzewanie podłogowe!!!!
My planujemy takowe w kuchni i lazience. Mowisz, ze fajne?:-)
heloł :) mój mały się obrócił wreszcie! byliśmy u doktorka niedawno. Wagę ma idealną, 30 tydzień i ma 1933 gramy, prawie 2 kilo :)) pytałam czym on tak po prawej stronie wypycha, okazało się że pupcią :)) moge mu już klapsiki dawać jak bedzie niegrzeczny hiihihih :)) ciesze sie że nie bede miała tej cesarki.
Ja jutro dowiem sie jak moje dziecie ulozone. mam nadzieje, ze zaoszczedzi mi stresu i bedzie juz glowa w dol. Tak zreszta mowila polozna przy ostatnim spotkaniu, jak dobrze glowke wyczula.
Ten opis kojarzy mi się ze schodzeniem z łóżka szpitalnego po porodzie z nacięciem krocza. Tak mnie instruowała położna żebym robiła, aby szwy nie poszły.
A propos koszul, ja rodziłam w CZMP w Łodzi i wogóle nie miałam swoich, i na poród i po dostawałam szpitalną, codziennie nową, mogłam też poprosić jak mocno zaplamiłam o drugą w ciągu dnia.
Mam nadzieje, ze ominie mnie ta przyjemnosc jak i za pierwszym razem. Mamo Stacha przy drugim porodzie raczej mniejsze szanse ciecie wiec miejmy nadzieje.

Cwiczycie miesnie krocza?????
to ja już w ogóle nie mam szans na nadrobienie
wczoraj z mężem pojechaliśmy po łóżeczko do znajomej a dzisiaj je złożyliśmy
do tego doszło generalne przemeblowanie w sypialni
nie mam już siły na nic:-(

Dziewczyny zeszłam poniżej 40 dni:-D
zostało już tylko 39!!!!!
Wow to ja nie wiedzialam, ze zmienili ci termin na listopad. Ktorego? :-)

przeczytalam ... nie na wszystko odpisalam i pomijalam wszelakie posty dotyczace zarcia bo pizzy i mcshita to mi sie tez juz dawno chce :) a teraz widze ze zapanowala cisza wiec ja sie udam do wanny a potem zrobie jeszcze ten przelewik co by jutro za pierwszym ksiegowaniem to poszlo do jutki :)

No i takim sposobem Mea nie wiem czy Jutka ma konto w banku w UK czy nie:-p Moze cos na zamknietym odpisalas, ale ja tam jeszcze nei mialam okazji zagladnac, bo nadrabiaaaaaamm!!!!!

czesc dziewczynki:) widze ze juz od rana szalejecie.... a ja padam z nog... prawie cala noc spac nie moglam,.,,.,, i czuje m=sie teraz jakby mnie stado koni przejechalo....cos mnie brzuszek bolal skurcze lapaly....i wogole w zaden sposob ulozyc sie nie moglam,,,, no okropienstwo.... w zwiazku z tym posiedze chwile z wami i chyba zaraz machne sie na lozeczko.... a co bede sobie zalowac:-):-)

czesc dziewczynki:) widze ze juz od rana szalejecie.... a ja padam z nog... prawie cala noc spac nie moglam,.,,.,, i czuje m=sie teraz jakby mnie stado koni przejechalo....cos mnie brzuszek bolal skurcze lapaly....i wogole w zaden sposob ulozyc sie nie moglam,,,, no okropienstwo.... w zwiazku z tym posiedze chwile z wami i chyba zaraz machne sie na lozeczko.... a co bede sobie zalowac:-):-)

no pewnie ze tak !!! ja spac nie zamierzam ale walne sie do pozycji lezacej bo nieteges sie czuje ...

no ja zaraz zamykam drzwi od kokoiku.... i niech mi tylko ktos wejsc sprobuje.... a pogryze :):-)

zrobilam pranie naszykowalam sobie obiadek wiec mam prawo do lenistwa.... a co:) w koncu to juz moje ostatnie podrygi:):szok::-D:eek:

reklama
I WRÓCIŁAM z latania po kioskach gazetki drugiej nie kupilam bo nigdzie nie bylo tylko brzuch mnie rozbolał i zmarzłam poł osiedla przeleciałam ehhh byla 1 tylko w leclercu w in medio no ale nie podobaly mi sie .... ale wieczorkiem jade z mezem do TESCO to moze tam kupie .... :-)

ja kupuję M jak mama, ale tmaty ciągle siępowtarzają- ile można czytać o porodach, tokso, hemoroidach itp...może któraś z Was kupuje inne gazety warte uwagi ?

JA TEZ KUPUJE CO MIESIAC M JAK MAMA ale jak sa ciekawe dodatki w innych to takze kupuje ,,,,, tak jak np, teraz w mamo to ja ,,,,

wszystko się wszędzie powtarza.
ja ostatnio dla odmiany kupiłam Będę mamą.

mam rowniez "pierwszy rok zycia dziecka "i 12 miesiecych podanych co miesiac w miesiac powinno dziecko umiec itd kiedy co podawac itd

nie mowiac ze mam ksiazke "moje dziecko"wyd, rea ktora juz przeczytalam i z checia sprzedam :-)

Do góry