reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
melduje sie ze jestem jeszce 2w1:-)chodz noc byla ciezka..co chwile bolal brzuch jak na @(a tak mi sie zaczal pierwszy porod)nospa nie dzialala ale teraz jest lepiejj..zaraz lece po kosmetyki i pieluchy ...dzis siedzialam 3godz i prasowalam wszystko dla malego..juz ladnie w komodzie lezy..ciuszki dla Kacperka na wyjscie ze szpitala juz naszykowane..ja prawei spakowana oprocz kosmetykow wiec w sumie moge rodzic...jutro ide do fryzjera rano a wieczorkiem z m 3razy ssssssss:-)aby przyspieszyc porod:-)

dziewczyny napiszcie mi jak sie robi ten roztwor z tammtum rose bo ja nie mam ulotki a na saszetkach nie pisze:-(
No to jestes gotowa.
Tatum rose rozpuszcza sie zawartosc jednej saszetki w 0.5l wody. Chyba najlepiej chlodnej ale przegotowanej-choc tego nie jestem pewna

Ja od kilku dni3-4 mam dziwne uczucie napiecia w lonie, jakby parcia:eek: i ciezko mi okreslic czy to maluszek sie wierci(nie zawsze go czuje wtedy) czy skurcze pomimo tabletek wracaja...Najczesciej czuje to jak siedze...mialyscie cos takiego? Oj czuje, ze jak odstawie tabletki to szybko u mnie tez pojdzie...

royana witaj kochana :happy: rozumiem że do kawoszek się nie zaliczasz;-):-)
15.11 :happy: juz naprawde bliziutko :-)
Ja uwielbiam herbate:tak::-D:-D:-D
I capuccino:-)
A zwykla kawa najbardziej mi smakuje z lodami, albo taka: zaparzyc kawe rozpuszczalna. Osobno utrzec zoltko z cukrem i cynamonem, zalac zaparzona kawe, wymieszac i na wierzch dodac ubita piane z bialka(z cukrem):-D

Tak Royanna listopad tuż tuż :tak: niedługo wszystkie we trzy Ty, Gosia i Pyszczek będziecie tuliły swoich synków :tak::-) a właśnie same chłopaki ostatnio może teraz kolej na dziewczynki ;-)

ciekawe kto u Agniesiak siedzi w brzuszku? :happy:

Kinga z Twojego suwaczka wychodzi termin @ na 1 listopada, tak? a testujesz 2-go? mi termin @ wychodzi 2-go ale zaczekam chyba do 4-go jak wytrzymam :-D i jak nie dostane wcześniej @

Royanna heheh szczęśliwy i ja tez bo dobrze się czuje w swojej wypielęgnowanej skórze :-D Do mojego terminu dokładnie 2 tygodnie i 2 dni, ale już zaokraglam do 2 tygodni jak ktoś pyta :-D
Co do witamin to ja nadal biorę sumiennie, chociaz wyniki krwi też mam dobre, aż się gin dziwił że mam takie pod koniec ciaży :tak:

Ja też mam nadzieję że dla Dzastiny, Pauli i Kingi początek listopada będzie szczęsliwy! Dziewczyny mocno zaciskam kciuki!!! :-):tak:

Patrysiu nie mówię że od razu piękna, ale na pewno odświeżona! :-D:tak:

Paula już chyba powinnam być przygotowana, najwyzszy czas ;-):tak: Swoją drogą nie mogę się doczekać jak Sebuś będzie już z nami, czasem myślę że mogło to by już nastąpić, a z drugiej strony wiem że im dłużej w brzuchu mamy tym lepiej dla dziecka, przynajmniej do terminu porodu, ah jeszcze trochę....więc czekam cierpliwie (powiedzmy..:sorry::-D)

Kinga, Paula ale macie fajne ekspresy :tak:
Paula zaraz postaram się zdjęcie wkleić :tak:

Gosia tantum rosa tak jak Royanna napisała, w M jak Mama znalazłam reklamę i tam jest napisane żeby zawartość saszetki rozpuścić w 0,5-1 l wody przegotowanej. Ale chyba lepiej jednak w 0,5 bo będzie mocniejsze, mniej rozcieńczone..

Ja uwielbiam herbate:tak::-D:-D:-D
I capuccino:-)
A zwykla kawa najbardziej mi smakuje z lodami, albo taka: zaparzyc kawe rozpuszczalna. Osobno utrzec zoltko z cukrem i cynamonem, zalac zaparzona kawe, wymieszac i na wierzch dodac ubita piane z bialka(z cukrem):-D

Royanna :eek::eek::eek: co to za specyfik???!!! :eek:

Ja też bardzo lubię dobrą herbatkę :tak: ale pyszna kawa z ekspresu to jest to :tak::-) może powinnaś spróbować Latte Macchiato :tak: pychota!!! :-)
Latte_Macchiato_Cup_big.jpg

Ostatnia edycja:
melduje sie ze jestem jeszce 2w1:-)chodz noc byla ciezka..co chwile bolal brzuch jak na @(a tak mi sie zaczal pierwszy porod)nospa nie dzialala ale teraz jest lepiejj..zaraz lece po kosmetyki i pieluchy ...dzis siedzialam 3godz i prasowalam wszystko dla malego..juz ladnie w komodzie lezy..ciuszki dla Kacperka na wyjscie ze szpitala juz naszykowane..ja prawei spakowana oprocz kosmetykow wiec w sumie moge rodzic...jutro ide do fryzjera rano a wieczorkiem z m 3razy ssssssss:-)aby przyspieszyc porod:-)

dziewczyny napiszcie mi jak sie robi ten rostwor z tammtum rose bo ja nie mam ulotki a na saszetkach nie pisze:-(

no to czekamy razem na twój poród:-)ps.ja tamtum rossa sobie rozpuściłam w wodzie mineralnej 0.5 l w szpitalu i gazik maczałam sobie i rane przemywałam :tak:

reklama
Piszecie tutaj o kawkach to i ja powiem jaka lubie:laugh2:otóż jedyna kawke którą lubie z M i pijemy zawsze przy śniadanku i kolacji to kawa zbożowa z mleczkiem mmmmnnniaaaaaaaaaaam:-pzdrowa i pyszna:tak:

PAULA tak lepiej się goi:tak:

Do góry