reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

A może są jakieś mamusie lub przyszłe mamusie z Legnicy??

Dosyć sympatyczny :) Zresztą byłam tak zdenerwowana że miałam gdzieś czy to facet czy baba :) na szczęście dostałam też zwolnienie :) jak często do niego chodziłaś w pierwszym trymestrze??
Ja z zakupami postanowiłam poczekać do 8-9 tygodnia tak jak powiedział aż mienie największe niebezpieczeństwo poronienia które jest plagą u obecnych kobiet :(

reklama
tak tradycyjnie, wizyta co 4 tygodnie- teraz jest tak samo i raz w miesiacu dreptamy z mezem ogladac naszego babelka:-)

dobrze, ze masz zwolnienie i nie musisz sie martwic i meczyc;-)

no ja z zakupami tez czekałam i dopiero od kilku tygodni pozwalam sobie na spiochy i inne gadzety dzidziusiowe, ale dopiero jak poznam płec to na całego sie zacznie:-D:-D

mam nadzieje ze wszystko u Ciebie bedzie dobrze i fasolka bedzie rosła taaaaaaaaaaaaka duza i taaaaaaaaaaaaaaaka silna:-)

Też bym tego chciała. W zasadzie powiedział że wszystko ok ale nie dostałam żadnego skierowania na badania krwi i mam przyjść za dwa tygodnie. Może mi czegoś nie powiedział?? Postanowiłam się jednak nie martwić przez te kilkanaście dni tym bardziej że przed kolejną wizytą u niego idę do innego lekarza na NFZ :) :) Wtedy się zobaczy. Z tego zwolnienia to faktycznie jestem zadowolona jeden stres mniej :) Co tam u Ciebie jak maluch?? Też jesteś na zwolnieniu?? Jak długo chcesz na nim być??

Wiem nie powinno się robić wpisu pod wpisem ale cóż jak nikt nie pisze :) wygląda że będą pustki w szpitalu jak będę rodzić :)
Szukałam w Legnicy jakiś zajęć dla przyszłych mam niestety bezskutecznie może miał ktoś większe szczęście??

:-DWitajcie ciężaróweczki:-D
Widze, że wątek się rozkręcił.:-D
Co do gina ja proponuje dla świeżych ciężaróweczek dwóch ginów na raz :-D;-)jeden prywatnie ( ewentualneL-4, lepsze traktowanie;-) i ogólnie - wiecie o co ochodzi) i na NFZ - tylko po to zeby badania robić bezplatnie, bo to troche będzie kosztowało. A tak z wynikami z NFZ, idziesz prywatnie;-) No i oczywiście dwie karty ciąży.

hej ja juz moze z tydzien zostane mamusia:)

Ewelinko, czekamy z niecierpliwością na relacje z naszej porodówki, bo mnie to czeka w styczniu.
Wyczytałam, że znieczulenie zewnątrzoponowe ma być już pod koniec roku u nas w standarcie. Załapałaś się na to, czy to tylko odległe wizje?

prywatnie.
ja tez wolałam do kobiety, ale sie na tym przejechałam. z tym ze to Twój wybór. w wielu przypadkach kobiety gin wychodzą z założenia ze tez to przeżyły i "za dobrze" wiedza o czym mówisz. mężczyzna "prędzej zlituje sie nad biedna kobietą":-) i wydaje mi sie ze ma wiecej wyrozumiałosci

pozdrawiam

To zależy od kobiety. Ja też się przejechałam na swojej gince, do której chodziłam od lat (chyba ma jakąś alergie na kobiety w ciąży;-)), ale teraz też chodze do kobiety i widze całkiem inne nastawienie do ciężarnej.
Ale fakt, zazwyczaj mężczyźni są bardziej tolerancyjni i mają do nas więcej cierpliwości;-):-D

Wiem nie powinno się robić wpisu pod wpisem ale cóż jak nikt nie pisze :) wygląda że będą pustki w szpitalu jak będę rodzić :)

Ha, ha, ha.... nieliczyłabym na to;-):-D

A nie wiecie przypadkiem jak to jest z położnymi u nas. Bo wyczytałam na innym wątku, że ciężarna już od 28 tc może być pod opieką położnej. Podpisuje się z nią umowę, a ona kase dostaje z NFZ, a w razie czego ona nas "dogląda" i jest pomocna jeszcze przed porodem. Tylko nie mogę nic takiego u nas namierzyć. Nie chce mieć położnej - jakiejś starej baby ze szpitala. Wola sama wybrać, tylko nie mam zielonego pojęcia od czego zacząć i gdzie jej szukać.

Poza tym może któraś mamusia zeczce pochwalić się swoimi doświadczeniami z tutejszej porodówki?

Ostatnia edycja:
No i byłam na wizycie prywatnie i na NFZ. Teraz nie wiem co zrobić. Jednak trzeba coś wybrać. Zastanawiam się tylko czy takie podwójne USG nie zaszkodzi maluchowi.

Właśnie o to chodzi że obie były ok :) wydawało mi się nawet że Pani doktor na NFZ jest gotowa poświęcić mi więcej uwagi, bo wiesz prywatnie to też mu zależy na czasie bo czas to pieniądz. No i taka bardziej konkretna, serduszka malucha pokazywałam mi do skutku tzn aż w końcu zauważyłam to tykające coś :) Chodząc do obu miałabym dwie karty ciąży :) no już jedną mam :) muszę się zastanowić. Wiadomo że prywatnie to nie ma problemu z L4 tyle że płacić trzeba. Już sama nie wiem. Chyba faktycznie prywatnie zacznę też chodzić po 20 tygodniu :) Zresztą Pani doktor (z NFZ) powiedziałam że jeśli tylko będzie się dziać coś niepokojącego to żebym dzwoniła i to mi się spodobało.

Teraz z innej paczki pytanie. Gdzie w Legnicy są sklepy z tanimi ciuchami dla ciężarnych. Mimo że u mnie dopiero 6-7 tydzień to już mam tak wzdęty brzuch cały czas że moje spodnie już cisną a nie chce zbytnio brzucha obciskać.

Właśnie o to chodzi że obie były ok :) wydawało mi się nawet że Pani doktor na NFZ jest gotowa poświęcić mi więcej uwagi, bo wiesz prywatnie to też mu zależy na czasie bo czas to pieniądz. No i taka bardziej konkretna, serduszka malucha pokazywałam mi do skutku tzn aż w końcu zauważyłam to tykające coś :) Chodząc do obu miałabym dwie karty ciąży :) no już jedną mam :) muszę się zastanowić. Wiadomo że prywatnie to nie ma problemu z L4 tyle że płacić trzeba. Już sama nie wiem. Chyba faktycznie prywatnie zacznę też chodzić po 20 tygodniu :) Zresztą Pani doktor (z NFZ) powiedziałam że jeśli tylko będzie się dziać coś niepokojącego to żebym dzwoniła i to mi się spodobało.

Teraz z innej paczki pytanie. Gdzie w Legnicy są sklepy z tanimi ciuchami dla ciężarnych. Mimo że u mnie dopiero 6-7 tydzień to już mam tak wzdęty brzuch cały czas że moje spodnie już cisną a nie chce zbytnio brzucha obciskać.

z tanimi sie nie spotakałam.... choc moze tez specjalnie nie szukałam. kupilam w h&m 2 pary spodni na wyprzedazy. po 60 zł za szt. sa bardzo fajne, materialowe i z tym pasem na brzusio. wydaje mi sie ze to calkiem dobra cena i nie szkoda mi bylo. z reszta w h&m i w c&a zdarzaja sie naprawde fajne promocje na ubranka dla mam, wiec warto podejsc.

poza tym słyszalam ze w lubinie w tesco na pasazu jest jakis fajny sklep z tunikami i bluzkami i za niewielkie pieniadze mozna tam kupic jakies fajne rzeczy, z tym ze sama tam nie bylam.

od niedawna miekam w legnicy i tez nie znam wszystkich zakamarków:)

za to wiem gdzie jest swietny sklep z uzywanymi rzeczami dla dzieci - po prostu raj dla oczu:) w razie potrzeby podpowiem

reklama
za to wiem gdzie jest swietny sklep z uzywanymi rzeczami dla dzieci - po prostu raj dla oczu:) w razie potrzeby podpowiem

potrzeba taka na pewno będzie za kilkanaście tygodni :) :) ale najpierw mamusia musi się ubrać :) :)

spodnie za 60 zł to całkiem ok cena w podobnej można kupić w sklepach internetowych.

Też was tak w podbrzuszu bolało na początku??

Do góry