reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Natalka problem w tym że ja do apteki ni jak nie jestem w stanie dojść, kuchnia i kibelek to już powód do skurczy:wściekła/y:

Mea będę wdzięczna co prawda wiem, że to gdzieś było ale nie dam rady znaleźć. Siedzę 10 min i zaczyna napier.....

Buziolki dziewczynki. Do jutra:-(

obiecuje do wieczora sie tym zajac :) narazie przebieram sie i ide zajac pozycje w kuchni :)

reklama
jest ginekologiem i anestezjologiem w jednym? dobrze zrozumialam
tak dlatego ciągle jest w szpitalu albo na ginekologicznym albo na intensywnej

ale mnie głowa boli... pewnie na zmianę pogody, bo dziś piękne słońce i ciepło a jutro ma być temperatura na minusie...i jeszcze wieje strasznie.:confused2:

co do znieczulenia to w niektórych szpitalach podają też gaz rozweselający :laugh2: za darmo, a jakie cuda działa.
koleżanka miała głupiego jasia podanego podczas porodu i stwierdziła "jak ci to podadzą to wszystko ci wisi-czy boli czy nie"

Natalka problem w tym że ja do apteki ni jak nie jestem w stanie dojść, kuchnia i kibelek to już powód do skurczy:wściekła/y:

Mea będę wdzięczna co prawda wiem, że to gdzieś było ale nie dam rady znaleźć. Siedzę 10 min i zaczyna napier.....

Buziolki dziewczynki. Do jutra:-(
rozumiem Cię świetnie i wiem co czujesz
ja też tylko kibelek zaliczam

cos i moj brzuszek sie stawiac zaczal..... chyba troszke za duzo bylo tych spacerow na dzis... no ale coz bylo zrobic.. nastepna taka okazja moze sie szybko nie trafic.... no laseczki idde chyba cos poogladac.... i pranie wywiesic:-)

Dziewczynki strasznie mnie boli krocze i okolice jajników.
Skórczy nie ma.
Nie wiem co mam robić.
Lekarz dopiero rano. Cholera :wściekła/y:
Dajcie jakiś link na allegro na kogoś kto ma logiczną cenę podkładów poporodowych, majtek, wkładek, bo ja z domu nie wyjdę a A. mi nie to kupi co trzeba a ja coś czuję, że torbę do szpitala trzeba w te pendy szykować
ej ej ej nie Twoja kolej nie wpychaj sie:-D
sa takie co powinny byc pzred Toba;-)

moja mamusia nam dolozyla 500 na wozek :) a tesciowa nawet grosza nie dala ...
mama to mama a tesciowa to tesciowa:-D

kurde powiedzcie mi czy jak lapie skurcz to cala macica sie napreza ?? czy tylko w jednym miejscu ?? bo nie wiem czy to jest skurcz czy mala sie po prostu tak potworniscie rozpycha ??
caly twardy i do tego tak jakby wychodzi macica na wierzch...
podnosi sie pod skore tak bardzo...
dobrze ze to nie to;-)

Ale ściemniają w tych szpitalach - znieczulenie z tego co się dowiedziałam u mnie w szpitalu jest bezpłatne bez względu na to czy jest konieczne zdaniem lekarzy czy nie. I u
mnie w szpitalu anestezjolog powiedział że w każdym szpitalu teraz jest bezpłatne znieczulenie bo każda kobieta ma inny próg bólu i ona sama najlepiej wie czy potrzebuje znieczulenia czy nie. Problem jest tylko taki, że w niektórych szpitalach - jak np u mnie jest 2 anestezjologów i czasem gdy są potrzebni na innym oddziale, mogą nie mieć czasu żeby zapodać znieczulenie.
znieczulenie nie jest refundowane przez NFZ w zadnym szpitalu, jednak sa takie najczesciej ktore daja za darmo mozecie o tym przeczytac na stronie kliniki uj na kopernika...
a z tego co ja sie rozgladalam po szpitalach to od 200 do 500 zl widzialam..

witam znajdzie się miejsce dla jeszcze jednej grudniowej ciężarówki?:-) jestem w 31 tygodniu poród już niedługo i emocje sięgają zenitu to będzie moja pierwsza dzidzia może dlatego:-) a co do tych ruchów to też tak czasem niestety mam...

witamy serdecznie:-)

powiedzcie mi, czy to prawda, że zielona herbata wywołuje skurcze?! :shocked2:
(a tak właściwie to chinina, którą zawiera zielona herbata...)
no ja tak slyszalam tez, i ze podobno to samo jest w napojach gazowanych...
ale nie sadze zeby filizanka herbaty miala wplyw...;-)

ej ej ej nie Twoja kolej nie wpychaj sie:-D
sa takie co powinny byc pzred Toba;-)

mama to mama a tesciowa to tesciowa:-D

caly twardy i do tego tak jakby wychodzi macica na wierzch...
podnosi sie pod skore tak bardzo...
dobrze ze to nie to;-)

znieczulenie nie jest refundowane przez NFZ w zadnym szpitalu, jednak sa takie najczesciej ktore daja za darmo mozecie o tym przeczytac na stronie kliniki uj na kopernika...
a z tego co ja sie rozgladalam po szpitalach to od 200 do 500 zl widzialam..

witamy serdecznie:-)

no ja tak slyszalam tez, i ze podobno to samo jest w napojach gazowanych...
ale nie sadze zeby filizanka herbaty miala wplyw...;-)

jakos to znieczulenie musibyc refundowane bo raczej dyrektor naszego szpitala ze swojej kieszeni za nie nie płaci
jak wroce sprobuje znalesc artykuł na jakiej zasadzie nasz dyrektor sie dogadał z NFZ bo czytałam o tym a teraz nie moge tego znalesc

jakos to znieczulenie musibyc refundowane bo raczej dyrektor naszego szpitala ze swojej kieszeni za nie nie płaci
jak wroce sprobuje znalesc artykuł na jakiej zasadzie nasz dyrektor sie dogadał z NFZ bo czytałam o tym a teraz nie moge tego znalesc

ja tez czytalam o prawach kobiet w ciazy do bezplatnego porodu rodzinnego i znieczulenia !! ale to jest teoria ... z praktyka to ona sie daleko mija ...

reklama
Do góry