reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

zostawic jedna z druga na kilka nocy z takim dzidziusiem z kolka i k$£^£^a szybko przestalyby by mowic, ze to jest urlop....:wściekła/y:
no bo nie biora pod uwage, ze to przeciez kupa zajec jest z noworodjiem i czlowiek potrzebuje czasu zeby dojsc do siebie po tych 9 miesiacach i w ogole sama teraz wiem po sobie...kto nie byl nigdy w ciazy ten nidy tego nie zrozumie....

reklama
zostawic jedna z druga na kilka nocy z takim dzidziusiem z kolka i k$£^£^a szybko przestalyby by mowic, ze to jest urlop....:wściekła/y:
takie to właśnie są najgorsze... myślą że my sobie odpoczwamy...
ale ten urlop to jest dla tych co o sobie tak naprawdę wypracowali ... i skoro się należy to tak jest a ni że soie ona wymyli..
chce odpoząćsobie dzieś to niech weźmie bezpłatny ... i tyle...:wściekła/y:
a jak nie to niech robi dziecko:-D

K..aM ty lepiej uważaj !!!!

Nie wiem co jest dzis grane , ale czuję jakby ktoś w pochwę wbijał mi szpilki !!!!
Nie wiem czy to szyjka czy co.
Moim zdaniem mała dalej siedzi pupą, ale to chyba nie przeszkadza rozwierać się szyjce prawda?
Brzuch mi chyba opadł, pielęgniarka jak oddawalam dziś krew nawet mowiła, ze mam nisko brzuch.
A poza tym ciągnie mnie od dziś jak na okres i kłuje w obu pachwinach.
Ja chcę już urodzić !!!
Nie mogę spać, dosłownie wszystko mnie boli, nie moge zawiązać butów ehhhhh maruda ze mnie, ale naprawdę już mam dość tego ostatniego miesiąca......
chyba wszystkie mają dość tego ostatniego miesiąca , ubieranie butów , skarpetek to koszmar , spać nie mogę bo bolą mnie biodra , więc co chwilę spaceruję po mieszkaniu żeby je trochę rozruszać

ja już nie siadam za kierownicę ,czytałam żeby po 32 tc sobie darować jeśli nie ma potrzeby :tak: , poza tym też mi kiedyś jakiś kretyn ściął zakręt i musiałam ratować się krawężnikiem :wściekła/y: no ale niestety cóż zrobić takim też dają prawko

znowu zgaga zaczyna mnie męczyć :-(

zaraz chyba umre dosłownie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: od paru dni nie moge isc do ubikacji i zaraz chyba zwariuje z bolu czuje sie jakby brzuch mi mial zaraz eksplodowac od wczoraj jem jablka gotowane probuje czopkow glicerynowych i nic w dodatku od tego wszystkiego wychodza mi hemoroidy :sad::sad::sad: wlasnie wyslalam meza do apteki po wszystko co moze cos pomoc jezeli ktos ma jakis pomysl jak mozna sobie z tym poradzic to BLAGAM bo juz jestem strasznie zdesperowana

tak, z om na 6-go, z usg na wczoraj :sorry: a już w 36tc gin mi mówił, ze synek duzy, dobrze rozwiniety i może się rodzić. I nic!
ja mam temin z usg na 6-ego, innego nie mam bo tu podaja ci tylko termin wedlug usg....ale modle sie zeby to bylo juz.....i mam takie glupie przeczucie,ze tak bardzo juz bym chciala urodzic, ze jak na zlosc przenosze.....nie wiem...
a dzis snilo mi ie, ze urodzilam i mala miala taki dlugie wloski do ramion...takie bialutkie loczki a porodowka byla w supermarkecie.....:eek: :-D

zaraz chyba umre dosłownie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: od paru dni nie moge isc do ubikacji i zaraz chyba zwariuje z bolu czuje sie jakby brzuch mi mial zaraz eksplodowac od wczoraj jem jablka gotowane probuje czopkow glicerynowych i nic w dodatku od tego wszystkiego wychodza mi hemoroidy :sad::sad::sad: wlasnie wyslalam meza do apteki po wszystko co moze cos pomoc jezeli ktos ma jakis pomysl jak mozna sobie z tym poradzic to BLAGAM bo juz jestem strasznie zdesperowana
Biedulo ty - współczuję. Tym bardziej że wiem jakie to uczucie (niestety)..
Nie słyszałam jednak jeszcze żeby na kogoś czopki glicerynowe nie podziałały :eek:
Jeśli chodzi o spożywcze metody to do moich sprawdzonych należą śliwki (suszone bardziej skuteczne), siemie lniane (można dodać do jogurtu), no a z apteki to tylko xenna extra albo lewatywa :sorry:

cześć dziewczyny
dwa dni przed porodem załatwiłam sobie położną nasza koleżanka mnie natknęła buziaki za to pass...
dzięki Niej udało mi się urodzić bez nacięcia więc czuję się ok biegam na pełnych obrotach miałam tylko 3 szwy
było troszkę atrakcji pępowina wokół szyjki i ciągle zmieniająca pozycję malutka serduszko Michalinki ciągle zwalniało i już miałam mieć cesarkę
ale położna masowała i masowała i wymasowała odpowiednie ułożenie
teraz walczę tylko z tyłkiem problemy proktologiczne ble
o 9 odeszły mi wody a kilka minut po 14 Michalinka leżała już na moim brzuchu
narazie malutka jest w szpitalu
na początku tylko ze względu na wagę 1960 i moją cukrzycę zatrzymano na obserwacji
potem dochodziły inne atrakcje inkubator serduszko oddychanie żółtaczka wyziębianie

teraz czekamy aż przybierze do 2 kg no wiecie jestem szczęśliwa że nic nie jest malutkiej ale mam ciężkie dni:-(bo leży sobie tam samiuteńka
no i mała zostaje pod opieką kardiologa ze względu na jedną komorę która się nie domyka podobnoć częste u wcześniaków
w trzecim miesiącu ma się unormować

Ostatnia edycja:
reklama
tylko ten olej rycynowy przychodzi mi do głowy

ja mam temin z usg na 6-ego, innego nie mam bo tu podaja ci tylko termin wedlug usg....ale modle sie zeby to bylo juz.....i mam takie glupie przeczucie,ze tak bardzo juz bym chciala urodzic, ze jak na zlosc przenosze.....nie wiem...
a dzis snilo mi ie, ze urodzilam i mala miala taki dlugie wloski do ramion...takie bialutkie loczki a porodowka byla w supermarkecie.....:eek: :-D
tylko z usg? a z om to mozesz sama wyliczyć

Do góry