reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

no hejka.

dzis wstalismy po 7.00 także luzik.:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

zjemy sniadanko i zawożę Oliwkę do babci. jupppiiiii :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

No to masz fajnie :tak:a KIEDY JA ODBIERACIE?
ANKA a jak mam sobie tlumaczyc?Co mam ja na sile usypiac?Tzn u nas G jest od usypiania bo ja cierpliwosci nie mam do tego Bo jak widze ze Oliwk awstaje w lozeczku to ja wyciagam i idziemy do zabawek Ja jakos uwazam ze jak sie jej chce spac to spokojnie zasnie w lozeczku A jak wstaje i gada i wyciaga raczki to nie chce spac Jakos utarlo mi sie ze jak bedzie zasypiala pod przymusem z placzem to jej sie zasypianie zle bedzie kojazylo I to do niczego dobrego nie doprowadzi Nie wiem moze sie myle W koncu ucze sie byc mama :tak:
A moze za jakies 3/4 miesiace Moze bedzie na tyle rozumniejsza ze jej wytlumacze ze teraz pora spac I ona musi lezec spokojnie w lozeczku az zasnie :tak:

Dziewczyny powiedzcie mi do kiedy normalne jest wstawanie dziecka w nocy aby wypic mleko Oliwka w nocy pije mlkeo kilka razy
Wczoraj nap jak sie polozylam o 23 to do 24,30 wstawalam do niej 2 razy I 2 razy ja karmilam wtedy sie uspokoila i spala do 3 O 3 zas mleko i tak samo przed 6 :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
MLENA i jak dzisiejsza noc?Kurcze chyba widze ze mamy troche podobny problem w nocy z tymi naszymi dzieciaczkami :confused:

Nocka wam juz opisalam Szla spac z bolem glowy i do teraz mnie glowa boli choc o 3 w nocy baralam tabletke Dzis w planach tylko z wierzchu posprzatac i pozniej na zakupy isc ale poczekma az wszysscy do domu wroca Po drodze bedzie spacerek :tak:Oliwka sie bawi Ja sie musze ogarnac i mieszkanko Bo o 10/11 przychodzi kolezanka z 2 dzieci
Bede do was zagladac :tak:
MILEGO DNIA

reklama
:cool2::cool2::-p:-p
nie no a swoja droga tos zaszalala ze sprzataniem :tak::-D:-D:-D

ja tak srednio co 2miesiace szaleje:-):-):-):-)poza praniem dywanowteraz akurat na sweta.laetm czesciej,bo sie gorzej kurzy.
lubie jak tak wszytsko pachnie:-):-):-):-)
zakaz smazenia na kilka dni:-D:-D:-D:-D:-D
dobze ze moj p to wie:-):-):-):-)

dobra dziewczyny ja musze zmykac bo o 15jedziemy do mamy bo m zawozi moich rodzicow na impreze i w nocy po nich przyjezdza wiec tam bedziemy spac :tak:
no i musze cos przygotowac malemu sobie... troche mieszkanie ogarnac...
jak bede u mamy to napisze ;-):blink:

a my chyba dzis w domu.moze Pauline na noc do babci sprzedam,zadzownie to sie dowiem.
jutro p na noc i caly tydzien.

ANABUBA byly normay ale dla doroslych Ale dzwonilam do tego labolatorium co jej te wyniki robili i babka mi przeliczala itp I powiedziala ze jest ok:-) Wiec jestem spokojniejsza I czekam na srode na wizyte u endokrynologa :-)

ANABUBA byly normay ale dla doroslych Ale dzwonilam do tego labolatorium co jej te wyniki robili i babka mi przeliczala itp I powiedziala ze jest ok:-) Wiec jestem spokojniejsza I czekam na srode na wizyte u endokrynologa :-)

juz w srdoe?ale prywatnie czy panstwow?

ANKA a jak mam sobie tlumaczyc?Co mam ja na sile usypiac?Tzn u nas G jest od usypiania bo ja cierpliwosci nie mam do tego Bo jak widze ze Oliwk awstaje w lozeczku to ja wyciagam i idziemy do zabawek Ja jakos uwazam ze jak sie jej chce spac to spokojnie zasnie w lozeczku A jak wstaje i gada i wyciaga raczki to nie chce spac Jakos utarlo mi sie ze jak bedzie zasypiala pod przymusem z placzem to jej sie zasypianie zle bedzie kojazylo I to do niczego dobrego nie doprowadzi Nie wiem moze sie myle W koncu ucze sie byc mama :tak:
A moze za jakies 3/4 miesiace Moze bedzie na tyle rozumniejsza ze jej wytlumacze ze teraz pora spac I ona musi lezec spokojnie w lozeczku az zasnie :tak:

Dziewczyny powiedzcie mi do kiedy normalne jest wstawanie dziecka w nocy aby wypic mleko Oliwka w nocy pije mlkeo kilka razy
Wczoraj nap jak sie polozylam o 23 to do 24,30 wstawalam do niej 2 razy I 2 razy ja karmilam wtedy sie uspokoila i spala do 3 O 3 zas mleko i tak samo przed 6 :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
MLENA i jak dzisiejsza noc?Kurcze chyba widze ze mamy troche podobny problem w nocy z tymi naszymi dzieciaczkami :confused:

Nocka wam juz opisalam Szla spac z bolem glowy i do teraz mnie glowa boli choc o 3 w nocy baralam tabletke Dzis w planach tylko z wierzchu posprzatac i pozniej na zakupy isc ale poczekma az wszysscy do domu wroca Po drodze bedzie spacerek :tak:Oliwka sie bawi Ja sie musze ogarnac i mieszkanko Bo o 10/11 przychodzi kolezanka z 2 dzieci
MILEGO DNIA

moja tez miala podobnie.nie chciala pic,o wodzie nie wspomne.ale nie robilam jej w nocy normlanego mleka tylko wode o smaku mleka:-)
na 210wody-2-3miarki mleka i 2 miarki kaszki.
a moze za rzadkie dajesz jej mleko na noc?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

MILEGO DNIA

dorota w niedzię wieczorem ja odbieramy :tak::tak::tak::tak::tak:

nie możesz sobie tłumaczyć ze ona nie rozumie,ona doskonale rozumie ma 11 mies ona więcej wie i rozumie niż Ci sie wydaje i to wykorzystuje bo robisz wszystko pod jej dyktando :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

a jesli chodzi o jedzenie w nocy.
moja w tym wieku już nie jadła w nocy :no::no::no::no: jest tak nauczona że nie je ani nie pije w nocy i się nie domaga.bo noc jest od tego aby spać a nie pić :tak::tak::tak::tak:

nie wiem ja się nie wtrącam zrobisz jak będziesz chciała ale jak ja po malu nie będziesz odzwyczajała to za te 4 mies jak mówisz dopiero będziesz mieć kłopot bo ona wie że tak jest,tak powinno być ,mam jest na każde zawołanie,robi to co ona chce więc później dopiero będziesz mieć histerie jak będziesz chciała coś zmienić,zawsze odzwyczaić prędzej jak dziecko mniejsze.

dorota i jeszcze jedno spostrzeżenie jeśli chodzi o karmienie nocne.Twoja oliwka ma już 8 ząbków i co jeśli ona je po kilka razy w nocy to mleko to myjesz jej za każdym razem zęby?raczej nie.jeby potem małą czasem nie dostała próchnicy butelkowej.uwierz mi widziałąm roczne maluchy z czarnymi zebami i wygląda to okropnie.to mleko słodkie osadza sie na zębach i siedzi całą noc o pruchnicę nie trudno.
już więcej sie nie wymądrzam :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

dorota w niedzię wieczorem ja odbieramy :tak::tak::tak::tak::tak:

nie możesz sobie tłumaczyć ze ona nie rozumie,ona doskonale rozumie ma 11 mies ona więcej wie i rozumie niż Ci sie wydaje i to wykorzystuje bo robisz wszystko pod jej dyktando :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

a jesli chodzi o jedzenie w nocy.
moja w tym wieku już nie jadła w nocy :no::no::no::no: jest tak nauczona że nie je ani nie pije w nocy i się nie domaga.bo noc jest od tego aby spać a nie pić :tak::tak::tak::tak:

nie wiem ja się nie wtrącam zrobisz jak będziesz chciała ale jak ja po malu nie będziesz odzwyczajała to za te 4 mies jak mówisz dopiero będziesz mieć kłopot bo ona wie że tak jest,tak powinno być ,mam jest na każde zawołanie,robi to co ona chce więc później dopiero będziesz mieć histerie jak będziesz chciała coś zmienić,zawsze odzwyczaić prędzej jak dziecko mniejsze.

z tym odzwyczajaniem to sie zgodze z Agnes
u mnie lozeczko malej stoi zaraz przy lozku tam gdzie mam glowe
i jak sie w nocy obudzi to ja klade i wsadzam reke do lozeczka i ja glaszcze
do siebie ja biore jak juz inne metody nie dzialaja
konsekwencja jest wazzna.moje dzieci musze sie umiec same bawic,jesc i baiwc na podwroku;))
bo ja jestem kat nie matka;)))
nie ma pomiluj.najwzyej sie wydre jak rozdrate przescieradlo ,poplacze i przestanie;)
wychowywalam tak Pauline i onaze swoimi roznymi histeriami i problemami na glowe mi nie wlazla wiec mala tymbardziej mi nie wejdzie bo wszytsko rozumie;)))))))))

dorota i jeszcze jedno spostrzeżenie jeśli chodzi o karmienie nocne.Twoja oliwka ma już 8 ząbków i co jeśli ona je po kilka razy w nocy to mleko to myjesz jej za każdym razem zęby?raczej nie.jeby potem małą czasem nie dostała próchnicy butelkowej.uwierz mi widziałąm roczne maluchy z czarnymi zebami i wygląda to okropnie.to mleko słodkie osadza sie na zębach i siedzi całą noc o pruchnicę nie trudno.
już więcej sie nie wymądrzam :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

no nie wymadrzaj sie!!!!!!!!!!11;)))))))))))))))))
;p

moje poki co maja zdrowe zebyPaulina tez jadal w nocy,ma 9 lat i odpukac wszytskie zeby zdrowe.mala poki co tez
ale ja -kurcze znow mnie tak dziwnie cos cmi jak przy tej osemce ostatnio ;((((((((((((((((((((((((((((((

chyba mnie nie ominie wizyta u densty,to zatrucie co mialam ostatnio wypadlo i pewnie dlatego a tam nawet dobrze nie moge umyc o nie dosc ze na samym koncu i szczoteczka sie nie miesci to jeszcze pod katem w policzek iwec nie ma dojscia;(((((((((((((((((((
ale teraz bez znieczulenia nie dam sie dotkanc o nie!

moja tez miala podobnie.nie chciala pic,o wodzie nie wspomne.ale nie robilam jej w nocy normlanego mleka tylko wode o smaku mleka:-)
na 210wody-2-3miarki mleka i 2 miarki kaszki.
a moze za rzadkie dajesz jej mleko na noc?

Ona wieczorem je kaszke i nic nie daje Tzn wieczorem dostaje kaszke z lyzeczki na gesto i pozniej i tak w nocy tyle razy je :-(
Ale masz racje w nocy tez jej dam mleko pomieszane zkaszka z butli i zobaczymy :-)
Dzieki
Tak endokrynologa mamy w srode prywatnie

AGNES nie wymadrzasz sie Po to wam to pisalam bo prosze o rade Wiem ze to ze ona pije mleko wnocy nie jest dobre Ale po calym dniu zmeczenia Chce zrobic wszystko aby jakos spac Serio czasem w nocy az plakac mi sie chce tak nie mam sil juz do niej wstawac Ja tez pluje sobie w brode o te jej zabki Bo chcialabym aby miala je zdrowe Wiem wiem zeby u dzieci za rozne Jedne mimi mlekoa w nocy ma zdrowe a drugie nie :-(

AGNES to moze masz rade jak mam ja pomalu oduczac mleka w nocy Moze ja mam ja wziasc do innego pokoju I sie kilka nocy posiweci?Tylko ci zrobic jak ona bedzie tak strasznie plakala?Od razu oduczyc jedzenia zupelnie wnocy czy stopniowo zmmniejszac ilosc posilkow?

reklama
dobra ja spadam
dziewczynom jaks niadanie i konczc sprztanie
no i sie ubrac;p
p dzis w domu wieczoremm wiec pewne dopeiro jutro wieczorem zajrze.milego weekednu

AGNES nie wymadrzasz sie Po to wam to pisalam bo prosze o rade Wiem ze to ze ona pije mleko wnocy nie jest dobre Ale po calym dniu zmeczenia Chce zrobic wszystko aby jakos spac Serio czasem w nocy az plakac mi sie chce tak nie mam sil juz do niej wstawac Ja tez pluje sobie w brode o te jej zabki Bo chcialabym aby miala je zdrowe Wiem wiem zeby u dzieci za rozne Jedne mimi mlekoa w nocy ma zdrowe a drugie nie :-(

AGNES to moze masz rade jak mam ja pomalu oduczac mleka w nocy Moze ja mam ja wziasc do innego pokoju I sie kilka nocy posiweci?Tylko ci zrobic jak ona bedzie tak strasznie plakala?Od razu oduczyc jedzenia zupelnie wnocy czy stopniowo zmmniejszac ilosc posilkow?

ja bym stopniowo oduczala bo tak od razu moze ciezko,ale mozesz i tak sprobowac.zastapic jedzenie piciem a pozniej woda.moja poprostu jak miala ok,1,5rou przstala jesc w nocy,no ale nie do konca bo o 6-7 je kasze i dalej spi;p
ale co zrobic jak to glodomor,
a mze Twoja Oilwka za malo je w dzien a ponziej w nocy nadrabia?

Do góry