reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy

my mamy dwie czapeczki,
na większy mrozik taka Zobacz załącznik 175061
a teraz już chodzimy w takiej Zobacz załącznik 175062 :-)

kombinezon mamy na 86cm, bo 80 był taki bardzo na styk, natomiast buciki mamy rozmiar 21 ( chociaż stópka 18-19 wychodzi ), ale rozmiar 20 też taki na styk był :sorry2:
My mamy czapeczke podobna do tej pierwszej tylko z biały, puszkiem:tak::tak:a co do bucikow kupiłam rozmiar 20 ale zastanawiam sie nad wymiana na 21:baffled::baffled::baffled:

reklama
My mamy czapeczke podobna do tej pierwszej tylko z biały, puszkiem:tak::tak:a co do bucikow kupiłam rozmiar 20 ale zastanawiam sie nad wymiana na 21:baffled::baffled::baffled:

no my mieliśmy kupić 20, bo przecież jak stópka wychodziła tak mniej więcej 18,5 to myślałam że 21 to będzie za dużo, ale w sklepie zrobili nam patyczek wielkości stopy Bartka i jak wsadziliśmy go do bucika 20, to okazało się że bardzo malutko luzu na paluszki zostało :sorry2: więc wzięliśmy 21 :tak:

no my mieliśmy kupić 20, bo przecież jak stópka wychodziła tak mniej więcej 18,5 to myślałam że 21 to będzie za dużo, ale w sklepie zrobili nam patyczek wielkości stopy Bartka i jak wsadziliśmy go do bucika 20, to okazało się że bardzo malutko luzu na paluszki zostało :sorry2: więc wzięliśmy 21 :tak:

a jakie buciki kupilyscie pochwalcie sie...czkema na foto:tak:

a jakie buciki kupilyscie pochwalcie sie...czkema na foto:tak:

Madzienko, powiem Ci że my nie mieliśmy zbyt wielkiego wyboru. Bartek ma tak strasznie wysokie podbicie, że w żadne buciki nie chciała mu wejść stópka :sorry2: normalnie zjeździliśmy wszystkie sklepy w Zabrzu i Gliwicach, po kilku dniach byłam tak załamana że było mi wszystko jedno jakie to będą buty, byle mu stopa weszła :sorry2:
w końcu w jednym sklepie udało nam się znaleźć dwie pary w które dało się wcisnąć Bartusiową stopę :tak: nie wybrzydzaliśmy i kupiliśmy :tak: zaraz zrobię i wkleje fotkę :tak:

3.jpg4.jpg5.jpg

Odnośnie kupowania bucików-oglądałam jakiś program na TVNStyle o tym i tam mówili,że kupowanie na patyczek nie daje gwarancji wybrania właściwego rozmiaru.W "Bartku" można poprosić o takie plastikowe jakby podeszwy wewnętrzne ,które się przycina do rozmiarów stopki maluszka i to jest ponoć najlepszy sposób, choć i tak trzeba dziecku przymierzyć.Ja nie wiem,jak to zrobię-nawet jak zakładam Emilce takie kapciochy niemowlęce,to już mi jej stopka lata na wszystkie strony, a co dopiero będzie z grubymi buciorami:confused:

Odnośnie kupowania bucików-oglądałam jakiś program na TVNStyle o tym i tam mówili,że kupowanie na patyczek nie daje gwarancji wybrania właściwego rozmiaru.W "Bartku" można poprosić o takie plastikowe jakby podeszwy wewnętrzne ,które się przycina do rozmiarów stopki maluszka i to jest ponoć najlepszy sposób, choć i tak trzeba dziecku przymierzyć.Ja nie wiem,jak to zrobię-nawet jak zakładam Emilce takie kapciochy niemowlęce,to już mi jej stopka lata na wszystkie strony, a co dopiero będzie z grubymi buciorami:confused:

ale my nie polegaliśmy tylko na patyczku, był on jedynie pomocny w końcowej fazie wybierania rozmiaru, pomógł nam rozwiać wątpliwości czy wziąć rozmiar 20 czy 21.
A co do "Bartka" to niestety, nasz synek ma tak wysokie podbicie że absolutkie nie mogliśmy włożyć jego stópki do żadnego bucika.

reklama
Do góry