reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

wydaje mi sie ze to nie ma znaczenia az takiego... ja tam zawsze bralam ten zaraz po wstaniu z lozka... ale nie tym nocnym( bez przesady) tylko tym jak juz klasc sie nie mialam zamiaru...... czyli tak ok 7_8

reklama
To nie mozesz poprosic gina o zwolnienie?? czy juz masz jakis termin od ktorego idziesz na zwolnienie?odpoczac

O zwolnienie za bardzo poprosic nie moge bo tu w uk powiedzenie "ciaza to nie choroba" traktuja powaznie az do granic absurdu. Ale na zwolnienie ide juz niedlugo - 20 listopada :sorry2: W pracy i tak sie dzis niektorzy dziwili ze tak wczesnie :-) ale moja praca to dluuuuuuuuuuuga historia

maarta100 synek cudny!!! i faktycznie sniada karnacje mial

ja niestety skazana jestem na zakupy przez internet bo nie wolno mi sie ruszac z lozka :-(

Jesli chodzi o zakupy przez internet to chwilowo jestem nastawiona na nie :no: :no: :no: wlasnie stwierdzilam ze w paczce z wozkiem nie ma fotelika (zamowilam w komplecie wozek i fotelik) i dokonalam jeszcze jedngo odkrycia - zamowilismy wozek 3 - kolowy, przyszedl 4 - kolowy...
I podejrzewam ze jeszcze jednej rzeczy nie wlozyli ale zaklne dopiero jak rozpakuje do konca. Nie mam cierpliwosci na takie rzeczy :baffled: jak juz wiem ze cos mam miec to chce to JUZ a nie wozic sie z nimi :growl:

Widze ze kolejne dzieciaczki nie moga doczekac sie wyjscia na swiat! Niecierpliwe stworzonka :happy2: Mam nadzieje ze zmienia zdanie i posiedza jeszcze te kilka tygodni...

Moja corcia nie mogla nosic tych biedronkowych:no:co jej kupilam i zalozylam to po jakims czasie dupsko odparzone miala:-(wiec nie bylo wyjscia i uzywalam pampersow.
Moja cora urodzila sie i miala 3340 g i 56 dluga:tak:teraz ma 104 cm i jakies 21 kilo.

ANTEK slicznie wygladal ale nie mial czasami zóltaczki?Taki jakis zóltawy mi sie wydaje?!

No i u nas biedronkowe się nie sprawdziły pampersy:-( koleżanki chetnie tez te z LIDLa uzywałay ale jak dla mnie to one zbyt szybko przemakały:-(
No widzę Kopciuszku,ze nasze dzieci podobnych gabarytów, do małych nie należą;-):tak:

Tak, Antek przechodził ostrą żółtaczkę, przez to dłużej w szpitalu leżeliśmy.

NO Laski trzymajcie sie, mam nadzieje, że wszystkie wytrzymamy do terminu porodu.

:szok::szok:Ło matko toż to koniec swiata:szok::szok: nawet Mea musi leżeć!!!! To juz naprawde nie jest smieszne:sorry2::sorry2:
Natalka tu miala taki pomysl, zeby korkiem sie zatkac, ja bym tak z wami wszystkimi zrobila baaa dodatkowo zakleila ten korek mocna tasma i kolanka razem skleila Kropelka a sooooo!!!!:tak:;-):tak:;-)

ja ledwo wrocilam...
bylam u ginki bo jest w tym szpitalu co maz i narazie nic na gorsze sie nie zmienilo, ale mam sie zjawiac u niej co dzien poki maz nie wyjdzie...
pije kakao bo nawet mi sie jesc nie chce...

moj pepek patrzy smutno w dol :unsure::hmm: brzuch mi opada!
nie martw sie ja swojego juz nie widze;-)

Witam mamuśki!

Mało się udzielałam w weekend, bo czułam się fatalnie, nie tylko psychicznie, ale i fizycznie. Miałam momentami wrażenie, że mi dzidziuś wychodzi ;/ No i wrażenie nie było jednak mylne, dziś wizyta u gina. No i ginka zaniepokojona mocno, bo mowi, ze szyjki to wg niej juz praktycznie prawie nie mam. Jutro usg na gwałt mi umówiła, żeby potwierdzić jak jest źle ;/
Oprócz tego usłyszałam, że jak skończy się na konieczności leżenie to będzie najlepsza opcja. Karol chce już wyjść, no patrzcie co za grubasek uparciuszek!Teraz leżymy z mężem i próbujemy mu przetłumaczyć, że u mamy w brzuchu najlepiej i że ma zostać tam jeszcze troche.
Pocieszające jest to, że znikneła mi anemia (juhuu - picie soków z marchewki i buraka jednak pomaga!) i oprócz bakterii w moczu wyniki mam idealne i perfekcyjne.
No więc do jutra plackiem leżę i zabieram się do zamawiania wyprawki , w końcu nic praktycznie na obecną chwilę nie mamy;/ Aż strach pomyśleć co by było gdyby Lolek faktycznie zechciał wcześniej wyskoczyć.
lezec!! ne wstawac!!
ale widze ze tak jak u mnie..ja tez po malowaniu trafilam do szpitala..
a potem polozn mowila "okna sie myje po terminie" - podobno rak nie mozna podnosic...

dagmar powinnas teraz sie polozyc...wiem ze kasa cisnie czesto ale jak urodzisz wczesniaczka to wtedy moze przycisnac...
uwazaj na siebie plissss...

mam jeszcze do was takie pytanie - musze dac jutro mocz do analizy ... ktory mocz mozna uznac za poranny ?? ten o 3, 5 czy 8 rano ??
taki zebyc min dwie godziny miala przerwy od jednego siusiania do drugiego;-)

:szok::szok:Ło matko toż to koniec swiata:szok::szok: nawet Mea musi leżeć!!!! To juz naprawde nie jest smieszne:sorry2::sorry2:
Natalka tu miala taki pomysl, zeby korkiem sie zatkac, ja bym tak z wami wszystkimi zrobila baaa dodatkowo zakleila ten korek mocna tasma i kolanka razem skleila Kropelka a sooooo!!!!:tak:;-):tak:;-)

nie boj nic !! ja to tak raczej profilaktycznie :D dzis mi zasadniczo nic nie jest wiec stawiam ze to byla wina przemeczenia !! z reszta gin tez tak stwierdzil i kazal sie na zapas nie martwic !! no i potwierdzil to co wczoraj kasiek pisala - ze jesli przy tym czuje ruchy dziecka to raczej jest to spowodowane przeciaganiem sie malenstwa a nie skurczami !!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry