reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

mialam cytologie kontrolną, za mies mam sie stawic po wyniki i umowic sie od razu na zabieg (wykrył u mnie nadżerkę dużą i beda mi zamrażać :-:)-:)-:)-()
napiszcie mi co to jest nadzerka i czy moga byc jakies powiklania po tym ????
powiedzialam mu ze mne jajniki moje kłują zrobil mi wiec usg na lewym jajniku mam 15mm torbiel :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(
mowi ze moze mnie to bolec jeszcze do kolejnej miesiaczki a żeby mi szybciej przeszło najlepiejby było gdybym zaszła w ciąże ;-);-);-) chciał mi tabletki przepisać ale mowi skoro chce pani dziecko to nie bedziemy nic podawac;-);-);-)
natalineczka nadżerka to ranka na szyjce macicy.
LaciBios femina - choroby kobiece, probiotyki, higiena intymna
poczytaj tutaj coś znalazłam

a co do torbieli to moja bratowa ma torbiel jest teraz w 20 tygodniu ciąży, ale się jednak nie wchłonął:no:

za miesiąc masz wynik cytologii:szok:. ja jak robiłam miałam po tygodniu

reklama
No fajne,fajne:tak::tak::tak:

ja mam inne bo krotsze i takie jakby bardzije kowbojskie:sorry:

NATALINECZKA
Kochana,ja mam nadzerke od ponad 6 lat i kompletnie nic sie z nia nie dzieje:no::no:Chcialam ja wymrozic lub wypalic chemicznie ale moja lekarka mi odradzila:no:Powiedziala ze takich jak ja mam sie nie rusza bo nie ma takiej potrzeby:no:I ze sa kobiety ktore zawsze mialy i zawsze beda mialy nadzerki i nic sie od nich nie dzieje:tak::tak::tak:Moja tylko obserwujemy i oczywiscie robimy cytologie co rok

no bo moj tylko na weekend przyjezdza :-:)-:)-:)-(
i to co drugi tydzien

no i dobrze,wczoraj bylo zle ale z kazdym dniem bedzie lepiej;-);-):tak::tak::tak::tak:

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

ja narazie takowych sytuacji nie mam moj ma dopiero roczek;-);-);-);-)
pamietamy cie kochana:tak::tak::tak:

witam dziewoje!!!
tak wiec opowiadam co u mnie dzis w pracy wszystko mnie bolało normalnie słaba byłam jak nic wiec poszlam popoludniu do naszej lekarki i mam l4 do niedzieli :tak::tak::tak::tak::tak:
poczatki grypy i lepiej wczesniej wygrzac ;-);-);-);-);-)
dzis bylam tez u gina :-:)-:)-:)-:)-(
mialam cytologie kontrolną, za mies mam sie stawic po wyniki i umowic sie od razu na zabieg (wykrył u mnie nadżerkę dużą i beda mi zamrażać :-:)-:)-:)-()
napiszcie mi co to jest nadzerka i czy moga byc jakies powiklania po tym ????
powiedzialam mu ze mne jajniki moje kłują zrobil mi wiec usg na lewym jajniku mam 15mm torbiel :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(
mowi ze moze mnie to bolec jeszcze do kolejnej miesiaczki a żeby mi szybciej przeszło najlepiejby było gdybym zaszła w ciąże ;-);-);-) chciał mi tabletki przepisać ale mowi skoro chce pani dziecko to nie bedziemy nic podawac;-);-);-)

przedemna byla moja siostra, jest w 30 tyg i ... szyjka jej sie skraca :szok::szok::szok::szok:
jutro rano do szpitala i pewnie bedzie lezala na ceglowkach do porodu szyjka ma 22mm wiec bardzo mal, pytal sie jej czy nie miala skurczy no ale ona ze to jej pierwsza ciąza i ze nie wie jak wygladaja skurcze :no::no::no::no::no:

no i dzis w pracy poleciało juz 5 osób, mnie jeszcze nie ruszyli, zobaczymy co dalej bo w poniedzialek mam dopiero do pracy :-D:-D:-D:-D:-D:-D
NATALINECZKA planujecie na powaznie z M teraz drugiego bobaska?
Oliwka mi usneła a ja kupiłam sobie fajne kozaczki na allegro,kowbojki,mam słabośc do kowbojek :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Super :tak:
natalineczka nadżerka to ranka na szyjce macicy.
LaciBios femina - choroby kobiece, probiotyki, higiena intymna
poczytaj tutaj coś znalazłam

a co do torbieli to moja bratowa ma torbiel jest teraz w 20 tygodniu ciąży, ale się jednak nie wchłonął:no:

za miesiąc masz wynik cytologii:szok:. ja jak robiłam miałam po tygodniu
A taki torbiel szkodzi cos dziecku jak kobieta jest w ciazy a torbiel sie nie wchlonie?

No M jak milosc zobaczylam oliwka zasnela o 21,25
Kaszke gesta na dobranoc zjadla o 20,30 Zobaczymy jak ta noc bedzie wygladac

Dowikla Podziwiam Cie ze nie chcialas jechac z M i tam sobiie zyc :tak:

No fajne,fajne:tak::tak::tak:

ja mam inne bo krotsze i takie jakby bardzije kowbojskie:sorry:

NATALINECZKA
Kochana,ja mam nadzerke od ponad 6 lat i kompletnie nic sie z nia nie dzieje:no::no:Chcialam ja wymrozic lub wypalic chemicznie ale moja lekarka mi odradzila:no:Powiedziala ze takich jak ja mam sie nie rusza bo nie ma takiej potrzeby:no:I ze sa kobiety ktore zawsze mialy i zawsze beda mialy nadzerki i nic sie od nich nie dzieje:tak::tak::tak:Moja tylko obserwujemy i oczywiscie robimy cytologie co rok

dowikla ja pare miesięcy temu tez miałam wykrytą nadżerkę:tak::tak::tak: ale dostaąłm jakiś antybiotyk i przez 2 mies chodziłam do gina i on mi tym antybiotykiem pędzlował tą nadżerke :tak::tak::tak::tak:
i zeszło ale miałam przyjśc do kontroli a nie przyszłam,zaniedbałam i teraz się wybieram.mam wizytę na 2 listopada.

ale nie pomyslałąm bo przewaznie dostaje @ 1 kazdego miesiąca i tu pech bo jak dostanę to będę musiałą pzresunąć wizytę.oby tym razem się spuźniła.:tak::tak::tak::tak:

bo mam nadzieję ze nie ma nawrotu nadżerki,musze sie iść w końcu skontrolować:tak::tak::tak:

AGNES
Wlasnei o takim usunieciu myslalam:tak::tak::tak:
Mam nadzieje ze Tobie nie powroci juz ta nadzerka,chociaz z tego co wiem to czesto powracaja:no::no::no:

A moje male zamiast isc spac to mi caly czas gadaja:szok::szok::szok:A juz bym chciala sobie wlaczyc tv i polezec ze spokojem

Hello! Zuza spi, A. ogląda tv i oczywiscie gra mi na nerwach:wściekła/y:
Witaj Maltanka co u ciebie?:-) Co u Twojego synka?:-) Ja właśnie robie podwieczorek - kluseczki z truskawkami:tak:mniam mniam;-)

Uwielbiam kluchy z truskawkami:-):-)

A więc tak dzięki dziewczyny ze trzymaliscie za mnie kciuki ale ta praca to jeden wielki niewypał niestety.

miała być cukiernia,ja tam wchodzę a tam żadnej cukierni nie ma ,co się okazało to chodzi o małe stoisko z fornetti:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
miałąbym sprzedawać te fornettii ije piec smieszne ja nie potrafie piec :no::no::no::no::no::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

i to nie tak ze pracuje jak chce.
okazało sie ze to praca weekendowa czyli w sobotę 6h,niedzielę 4h i jakiś dodatkowy dzień moze mi dać.

marnych kilka godzin tyg nie opłaca mi się brac ta pracę bo to na 1/2etatu i droga w jedna stronę zajmuje mi do 1,5h

wkurzyłam się bo się nastawiła. a tu dupa.

załapałam doła bo już prawie od 3mies szukam pracy i nie mogę znaleźć nic odpowiedniego :no::no::no::no::no:
Moze trafi sie cos lepszego bo to rzeczywiscie niewypał:no:

reklama
ładne, ładne

NATALINECZKA
dokładnie, ja jak rozmawiałam z ostatnio ze swoim ginem na temat nadzerki to też mi powiedział, że wiele jest niepotrzebnie leczonych, wymrażanych

A taki torbiel szkodzi cos dziecku jak kobieta jest w ciazy a torbiel sie nie wchlonie?

Dorota z tego co mi bratowa opowiadała, bardzo dużo tych torbieli się w czasie ciąży wchłania, jej się nie wchłonął, na razie nie przeszkadza dziecku, więc lekarz nic nie robi.
wiem, że jak coś się dzieje to robią zabieg usunięcia torbieli.

Do góry