reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Wynik bety 1.8... Już straciłam wiarę że się uda... załamna jestem, czekam tylko aż mi tempka spadnie... te testy są o doope rozbić... jaka ja jestem zła na siebie!!!!

kochana poczekaj prosze jeszcze troszke :tak:

Dowiedzialam sie wlasnie od bliskiej mi cioci, ze moja babcia uwaza że przez to imię dla naszego synka (ALAN) atmosfera w rodzinie jest zła:szok:. Na pytanie Cioci jakie imie: brzydkie imię-babcia na to. Ze jedno dziecko będzie kochane a drugie nie:szok::szok::szok:! Ciocia pouczyla babcie że dziecko się kocha nie ze względu na imię a ta sie zmieszała i zaczęła głupio sie tłumaczy i jąkać.

Wiecie, ja zdania nie zmienie, ale to takie niesprawiedliwe...:-:)-:)-(

Moja tesciowa tez nie byla szczesliwa a powiedziala:
my nie bedziemy kochac wnuka ze wzgledu na imie ale ze wzgledu na to, ze bedzie naszym wnukiem. My kochamy wnuka a
imie to dodatek...

Smutno mi sie zrobilo...Najgorsze jest to, ze moja babcie nakreca druga ciocia...:-:)-:)-(

a co komu do imienia twojego dziecka:wściekła/y:ja wybieram imiona które mi i M się podoba i własnie padło na Alanku :tak:każdy ma inny gust i dlatego niewolno sie kierowac rodziną tylko czy wam to pasuje bo np.możesz dac imie które spasuje babci a wtedy może komuś się też nie podobac:sorry2:tak jest i bedzie nie dogosdzi się każdemu bo jak pisałam kazdy ma inny gust:tak:nazwijcie waszego synka tak jak wam się podoba bo to jest najwazniejsze:tak:

Wiem ze nie powinnam tak myślec że nie powinnam siebie obwiniac ale było wszystko dobrze a tu nagle takie coś:-(czuje się dobrze ale pobolewa niekiedy brzuszek i już zaczynam się bac:sorry2:musze myśleć dobrze:tak:najważniejsze że synek daje mamusi znac że czuje się dobrze:tak:

reklama
Dzastina ja bym jeszcze nie traciła nadziei i czekała do teminu @ :tak:

Gosia no własnie mnie mój gin bada na każdej wizycie i często wkłada wziernik żeby szyjkę lepiej obejrzeć, więc teraz pewnie tym bardziej tak będzie :tak: widzę że mamy takie same odczucia co do porodów :)

Agniesiak ja Ciebie tez pozdrawiam bardzo serdecznie! :-)

Royanna no nie dziwię się że się zdenerwowałaś :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: jak imię może wywołać złą atmosferę w rodzinie! :szok: jak ja nie znosze takiego podejścia, gdyby mi się to przytrafiło to już bym pewnie nieźle wygarnęła jednej czy drugiej osobie...ale Ty lepiej tego nie rób, ale też absolutnie olej temat, nie przejmuj się, tak jak Dziewczyny juz napisały :tak:
u nas tak było z datą ślubu - wybraliśmy 5 maja i oczywiście mojej mamie i rodzince z jej strony (siostrze) się data nie spodobała, do tego stopnia że usłyszałam że "chyba mi się coś w głowie popier......iło że taką datę wybrałam" :szok: , że dlaczego nie w wakacje, bo im nie pasuje przyjechać w maju (z Niemiec) a uważali że są najważniejszymi gośćmi , hahahah, a ja odpaliłam że dla mnie każdy gość jest tak samo ważny i jak się komuś nie podoba to proszę nie przyjeżdżać, ja zdania nie zamierzam zmieniać - od razu się wszystkim buzie pozamykały :tak:
Także trzeba mocno bronić swoich racji! I Alanka! :-)

Patrysiu wiadomo różne myśli do głowy przychodzą, ale to myślenie i obwinianie się niczego i tak nie zmieni, więc najlepiej nastawić się pozytywnie i wierzyć że będzie tylko dobrze! :tak:

Okruszynko słodziak córeczka!

A mój Mały jakiś dzisiaj mniej aktywny jest, niby się wierci od czasu do czasu, ale nie tak mocno jak wcześniej...:eek: Może ma taki dzień że sobie leniuszkuje...

Gosia no własnie mnie mój gin bada na każdej wizycie i często wkłada wziernik żeby szyjkę lepiej obejrzeć, więc teraz pewnie tym bardziej tak będzie :tak: widzę że mamy takie same odczucia co do porodów :)

A mój Mały jakiś dzisiaj mniej aktywny jest, niby się wierci od czasu do czasu, ale nie tak mocno jak wcześniej...:eek: Może ma taki dzień że sobie leniuszkuje...

no to mnie uspokoilas tym ze Ciebie tak samo bada:-)co do ruchow malucha mojego to tez zauwazylam ostatnio ze jest mniej aktywny a kazdy ruch stal sie dla mnie wybawieniem..wcoraj na ktg to w ogole nie mial checi sie odzywac...ale tetno bylo ok poza tym zrobila mi szybkie usg i tez wszystko ok bylo:-)

Royanko olej to co mowia na temat imienia..mi sie bardzo podoba imie Alan..sama chcialam tak dac ale m sie nie podoba..no chyba ze zmieni zdanie to bead 3Alanki,Twoj,Moj i Patrysi:-)

Milego wieczoru babeczki:-)

A jednak zajrzalam do Was jeszcze na chwilke :)

Dzieki dziewczyny za dodanie otuchy :) od razu mi lepiej :)

A ja nie moge doczekac sie 2.11 bo Paula, Kinga, Dzastina beda chyba testowac, a Ty Agniesiak zaraz po 2.11 masz chyba usg i moze dowiesz sie czy bedzie Tomaszek :) tak?

Cześć Dziewczynki

Ja też bardzo czekam na córcie, chociaż jestem dopiero w 7 tyg. ciąży. Będzie to moje drugie dziecko, pierwszy był chłopczyk. Prawdę mówiąc mi przy pierwszej ciąży wg kalendarza chińskiego wychodził chłopczyk, teraz wychodzi dziewczynka, więc może jednak się uda. Chciałbym się Was poradzić czy są szanse na córe, zaznaczając, że
ostatni okres zaczął mi się 4 września, trwał 4-5 dni, a staraliśmy się o dziecko 12 września. Co Wy o tym myślicie, czy jest szansa na dziewczynkę?

Cześć Dziewczynki

Ja też bardzo czekam na córcie, chociaż jestem dopiero w 7 tyg. ciąży. Będzie to moje drugie dziecko, pierwszy był chłopczyk. Prawdę mówiąc mi przy pierwszej ciąży wg kalendarza chińskiego wychodził chłopczyk, teraz wychodzi dziewczynka, więc może jednak się uda. Chciałbym się Was poradzić czy są szanse na córe, zaznaczając, że
ostatni okres zaczął mi się 4 września, trwał 4-5 dni, a staraliśmy się o dziecko 12 września. Co Wy o tym myślicie, czy jest szansa na dziewczynkę?

Mi kalendarz chinski sprawdzil sie z moimi synkami wiec teraz staram sie (tak na wszelki wypadek) tylko w miesiace na dziewczynke;-) Musisz napisac ile dni trwaja Twoje cykle bo to kluczowa kwestia w planowaniu no i kiedy masz owulacje

Dziewczyny ja już nie testuję.... moja siostra sprowadziła mnie na ziemie... nie mam na co liczyć... trudno... w następnym cyklu daje sobie na luz.. Najwyraźniej nie jest mi dane zostać po raz drugi mamusią... strasznie nad tym ubolewam ale muszę się z tym pogodzić.... bardzo mi źle... strasznie mi źle ale już do mnie dotarło i się nie łudzę dziewczyny... po co mam mieć jeszcze nadzieję jak wiem że i tak przyjdzie @.. 2 listopada tuż tuż....

Moje cykle są strasznie nieregularne czyli 25-31 chociaż ostatnie trzy miesiące 26-28 dni więc już raczej ok. ,owulacja 15 dzień cyklu. My też staraliśmy się tylko w miesiące kiedy wychodziła dziewczynka wg kalendarza chińskiego.

reklama
melduję że u mnie spadek 36.85
tak więc raczej nie zacierajcie rączek co do mojego testowania bo chyba nic z tego..
trudno się mówi.

Dzastina dobrze że siostra sprowadziła cię na ziemię. Ale myślę że przesadzać z tymi słowami że nie jest Ci dane zostać matką po raz drugi... coś ty!! tak nie możesz myśleć. Po co się tak blokować zaraz...i kończyć coś... bez sensu.
U nas starania nie licząc przerwy wakacyjnej twały 9miesięcy i też nic z tego nie wychodziło! ale tak nie myślałam jak Ty teraz... każdy ma swój czas!:) masz synka wiec duża szansa jest na to że bedziesz miała i drugią dzidzie. Wiecej wiary kobieto:)

Pozdrawiam wszystkie moje koleżanki
i życzę wam przyjemnego weekendu!
Do poniedziałku! Buziaki** :)

Do góry