reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Witajcie ;-)
Ja dzisiaj miałam ciężką noc, nie mogłam spać ani leżeć na żadnym boku, cały czas się kręciłam,a w toalecie byłam tyle razy na siku że nawet nie liczyłam juz który raz wstaję :baffled: Tak więc gdzies od 6 kimałam na siedząco w salonie na kanapie, żeby M nie budzić swoim wierceniem ... Jeszcze rano mnie zerwało na wymioty...:dry:

Gosia co do ruchów Małego to ja tak samo mam jak Ty, wczoraj przemawiałam do Niego żeby dał znać o sobie, ale nie bardzo chciał współpracować. Niby się ruszał ale tak delikatnie, dla mnie też każdy ruch to kamień z serca...Dzisiaj na szczęście po sniadaniu trochę kicał więc jestem spokojniejsza, ale nie tak na 100%...

Dzastina nie przesądzaj sprawy i nie myśl tak że już nie będzie Ci dane być mamą po raz drugi , będziecie się dalej starać i w końcu się uda :)

Kinga, Paula już niedługo 2gi listopada, ja nadal trzymam kciuki i za Dzastinę też :tak:

Paula może tak jest że nasze dzieciaczki przygotowują się do porodu :sorry2:
A Tobie życzę miłej pracy dzisiaj, w Twój ulubiony dzień tygodnia :-)

Pozdrawiam wszystkie Dziewczyny :)

hej dziewczyny!ja wyorawilam Maje dzis do ciotki i mam spokoj przynajmniej troche sobie odpoczne...wiecie co mam takie dziwne uczucie jakby mialo mi cos zaraz wyskoczyc z miedzy nozek poza tym mam dzis duzo tej wydzieliny bialej galaretkowej oj martwie sie czy maly posiedzi chociaz do wtorku jeszcze??

Kinga ja tez sie nie znam na temp ale puki nie ma @ to zawsze iskierka nadzieji jest to samo sie tyczy Dzastiny:-)a jak Wam sie w tym cyklu nie uda to tj napisala Paula w nastepnym bedziecie sobie kubicowac no i my mamuski juz tez:-)
Pyszczku moj maly tj dzis wiecej sie rusza no ale mam obawy czy dotrwamy w jednym ciele do wtorku:-)a co do spania to sie nie wypowiadam bo prawie kazda noc jest tragiczna:-(

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mam pytanie, gdy brzuch twardnieje to również jest skurcz?? Tzn nie jest to bolesne, ale ostatnie dni, a wczoraj to już w ogóle bardzo często mi brzuch twardnieje, robi się jak kamień :eek:

Dziekuję dziewczyny to bardzo budujące.... dziś 23 dc tempka 37. Mój gienk powiedział że to raczej po Pregnylu pozostałości w krwi, ale mam cierpliwie czekać do @ jeśli nie przyjdzie to poczekac jeszcze tydzień i zrobić test.... że nic jeszcze nie jest stracone,,,,, bo po Pregnylu własnie tak jest... najpierw nic a później Huraaa dwie kreski!! Cały czas mi przypomina testowanie w poprzedniej ciązy że test mi wyszedł pozytywnie 2 tygodnie po spuźnionej @... więc twierdzi że teraz może być tak samo...

Paula ja w pierwszej ciązy też miałam plamienia... i wtedy wiedzialam że coś się dzieję... że sie w tedy dzidzia zagnieżdża... także głowa do góry kobietko...

Kinga.... no nic, szkoda że tempka spadła....wszystko się tak ładnie zapowiadało.... ja też czekam na spadek ale jeszcze dwa dni Dupka biorę i pewno jak skończę to @ przylezie....

Pozdrawiam was wszystkie...miłego weekendu;-);-);-);-)

Gosia to na pewno ten czop odchodzi, tylko czytałam że może to trwać kilka godzin ale tez kilka dni, nawet do 2 tygodni, także nie wiem. Wiesz ja sobie dzisiaj myślę że już mi wszystko jedno kiedy urodzę, mogę nawet 1go (chociaż wolałabym nie, bo to niedziela i święto i nie wiem jak będzie z opieką w szpitalu :eek:), ale już mi obojętne jaka data, aby tylko wszystko poszło dobrze :tak:

Gosia to na pewno ten czop odchodzi, tylko czytałam że może to trwać kilka godzin ale tez kilka dni, nawet do 2 tygodni, także nie wiem. Wiesz ja sobie dzisiaj myślę że już mi wszystko jedno kiedy urodzę, mogę nawet 1go (chociaż wolałabym nie, bo to niedziela i święto i nie wiem jak będzie z opieką w szpitalu :eek:), ale już mi obojętne jaka data, aby tylko wszystko poszło dobrze :tak:

nom ja tak samo mysle ale jednak wole 1 nie:-)
a gdzie nasza Roynka od wczoraj sie nie meldowala??czyzby pierwsza z naszej trojki polegla??:-)

Gosia ja myślę że Royannka zaraz do nas zajrzy, jeszcze bierze leki więc myślę że conajmniej kilka dni jeszcze wytrzyma ;-)

Gosia ale jestem w szoku ile dziewczyn z Listopadówek już urodziło...:) My już mamy 2 dni do listopada, więc już pewnie będziemy Listopadówki :)

Idę coś przekąsić bo znowu mnie głód dopada..

Ostatnia edycja:
Pyszczku, Gosiu witajcie 2w1 :-)

Dzastina witaj Ty również i tak jak Twój gin powiedział trzeba zaczekać do @ :tak:

Dziewczyny mam pytanie, gdy brzuch twardnieje to również jest skurcz?? Tzn nie jest to bolesne, ale ostatnie dni, a wczoraj to już w ogóle bardzo często mi brzuch twardnieje, robi się jak kamień :eek:
Pyszczku ja właśnie w pierwszej ciąży się tego bałam że nie będę wiedziała kiedy to będą skurcze ale naszczęście najpierw odeszły mi wody i dopiero potem dostałam skurczy, na początku nie były bolesne tylko takie napięcie i twardnienie brzucha ale były regularne :tak:to trwało chwile i przechodziło a za jakiś czas znowu tzn. za 5 min :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
DZIEŃ DOBRY:-)
Ja dzisiaj się fajnie czuje:tak:synek ma katar od kuzynostwa się zaraził:sorry2:noc nie była fajna bo wiadomo jak katarek męczy:sorry2:ale ogólnie jest dobrze aplikuje juz synka:tak:

Witajcie ;-)
Ja dzisiaj miałam ciężką noc, nie mogłam spać ani leżeć na żadnym boku, cały czas się kręciłam,a w toalecie byłam tyle razy na siku że nawet nie liczyłam juz który raz wstaję :baffled: Tak więc gdzies od 6 kimałam na siedząco w salonie na kanapie, żeby M nie budzić swoim wierceniem ... Jeszcze rano mnie zerwało na wymioty...:dry:

te końcówki ciąży są cięzkie:sorry2:ale wiesz może to być oznaka że poród się zbliza;-)a synek mniej się rusza bo ma coraz mniej miejsca i tez widocznie szykuje się do porodu bo tak właśnie jest wtedy że dzieciaczki mniej się ruszają:tak:a co do brzuszka tak to sa skórcze a jak juz beda porodowe to z bólem brzuszka bądz z krzyża też jeszcze:tak:

GIEOSKA no no widze ze też szykuje się synus na świat ojej normalnie niemoge si doczekac kiedy się rozpakujesz z PYSZCZKIEM ROYANNA:-D

DZASTINA KINGA PAULA nie ma @ jest nadzieja co ja czekam na 2 listopada:tak:

Do góry