reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Ja wpadłam by życzyć wszystkim dobranoc. Jutro się okaże. Lekarz na obchodzie zaobserwował że jak naciska mi na nogi to została dołki i skóra od razu się nie cofa. Także coś się dzieje a co to jutro będzie wiadomo.

co to znaczy ze sie skora cofa ?? opuchlizna to opuchlizna !! co tu dodawac ...

Georgina swietne wiadomosci z 3D :) czekamy na fotki w albumie !!!

reklama
Wasze dzieciaczki w brzuchach też reagują na wasze "pukanie" do brzucha ? ja już tyle razy sprawdzałam, i mój reaguje :))) jak długo się nie rusza, to go dotykam tak mocniej palcem tam gdzie podobno ma pupe, da się wyczuć coś twardego zresztą w tym miejscu, i za chwilę już oddaje :))))) to niesamowite mieć z dzieckiem kontakt jak jest ileś tam warstw w brzuchu. Cud natury normalnie, ahh jakie to cudowne :))) nie mogę przestać się rozczulać i zachwycać :))) a co dopiero jak się urodzi, takie śpiące maleństwo, tylko całować i całować :))))) ja chce już grudzień jejejejeee
U mnie dokładnie to samo:tak::-) Cudne uczucie:-)

Ja wpadłam by życzyć wszystkim dobranoc. Jutro się okaże. Lekarz na obchodzie zaobserwował że jak naciska mi na nogi to została dołki i skóra od razu się nie cofa. Także coś się dzieje a co to jutro będzie wiadomo.

to się dzieje, że Ci się woda w organizmie zatrzymuje, mi w szpitalu spadło 3 kg (woda) a jeszcze mam jej z 2 kg spokojnie. napewno zrobią Ci badania pod kątem zatrucia ciążowego. nic się nie bój! i śpij dobrze!

kurcze, dziewczyny, to czemu ja mam taką dawkę :no: dziennie 6 tabletek dopegytu... przecież wcale nie miałam aż tak wysokiego ciśnienia w szpitalu (no ten jeden raz) - utrzymywało się w okolicach 150/95 (ale to nerwy, stres i syndrom białego fartucha). no ale myślę, że wiedzą co robią, mam nadzieję, że Danielkowi nie szkodzi.

Wiesz co ja w pierwszej ciazy tez mialam konska dawke:tak:juz nie pamietam dokladnie ile ale ja bralam jeszcze Izoptin.
Teraz narazie nie mam jakiegos wysokiego cisnienia ale zdarzaja sie skoki i lepiej zaczac po malu je zbijac;-)lekarze napewno wiedza co robia;-)

Potem Was nadrobię, teraz wieści z 3D:)

Martynka dalej jest Martynką, 5y raz potwierdzona płeć, zresztą na 3D to tak wyraźnie widać, że ślepy by zauważył;D Maleńka waży 1971g:) Ładnie przybrała, 12.10 ważyła 1600:) Fotek ma masę oraz płytkę. Na płytce fot 35, wydrukowanych trochę mniej bo wiadomo;D Szkoda papieru;D Powiedział doktorek, że jeszcze żadna dziecinka tylu zdjęć u niego nie miała robionych;D
Co jeszcze.. Mała główkowo dalej:) Liczę, że tak zostanie:) Wody płodowe prawidłowe, tzn ilość. Wszystkie przepływy krwi w normie, czyli pępowinkowe itd. Calutka jest zdrowa, nie ma się czego uczepić:) Podobno podobna do mnie;D Na usg spała, ale przez sen się uśmiechała, ziewała, robiła rozkoszne minki;D Tuliła się do pępowinki wpierw a potem jak usłyszała głos mojej mamy (niestety Mój nie mógł z nami jechać) by usteczka pokazała to od razu pokazała hehehe:D Oj zadowolona ogólnie jestem:) Mała ma niezłe pucołki na twarzy:p Ale ogólnie pulchna nie jest jak patrzę na jej fotki nóżek. Stadium łożyska 2/3:) Jak wokół siebie oporządzę to wrzucę fotki do Albumu:)

Wspaniale wiadomosci:-):tak:

To normalne przy opuchliznie:tak:ja pamietam ze mialam to samo:tak:jeszcze w miejsu dotkniecia robi sie takie cos biale wiec nie ma sie co martwic.
Dobrej nocki;-)

Georgina-gratulacje ze wszystko prawidlowo. Tez bym chciala jeszcze isc na to 4d,tylko ze to jest w tym dniu i godzinie co zajecia w szkole rodzenia,jutro sa ostatnie z tá grupá z ktorà chodzilam od 5tego spotkania- jest jutro zwiedzanie oddzialu :) a za tydzien startuje nowa grupa od poczatku,wiec chcialabym isc na te ktore opôscilam...czyli 5tyg to by byla w 37 tyg a tyle to juz bym poczekala zeby na zywo niedlugo zobaczyc bobaska :p a np w ok 34-35 tyg bedzie jeszcze cos widac? Bo gdzies kiedys czytalam ze im blizej porodu,tym gorzej widac bo malo miejsca dzidzia ma itp,,,
Ja jestem w 34 tc i widziałam super buzię, usteczka, nosek, minki, łapki, pępowinę, stópki. No wszystko pięknie widać tylko trzeba sobie ''obrazy'' zmieniać. Raz widzisz buzię z jej elementami, innym razem masz przełącz na nóżki i np brzoskwinkę jak w przypadku naszej Perełki.

Laski co znaczy dokładnie stadium łożyska 2/3?? Przyjaciółka mi tłumaczyła, że 2 to dojrzałe stadium gotowe na wyjście a 3 to już ''stare'' łożysko, które powinno być ''wydalone''. Jakoś dziwnie mi to wytłumaczyła:D

Georgina chwal się zdjęciami.
Kopciuszku mi odstawili Isoptin, bo że on niby nie tylko likwiduje skutki uboczne Fenoterolu ale i osłabia jego działanie :dry: no nic, będę łykać to, co kazali.
a i hemoglobina mi ciutkę skoczyła - z 7.0 na 7.3 - ale nie miałam zastrzyków w szpitalu, co mnie czeka jutro.
zmykam do łóżka, może odeśpię te nieprzespane noce. dobranoc!

reklama
Do góry