reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2009

Hejka)
Chyba jednak nie urodze w tym tygodniu;) Biore fenoterol. Lek. powiedzial co 4 godz, ale ja oczywiscie lykam co 6, bo i tak trzese sie jak galaretka. A smiesznie mi brac leki na nadcisnienie - ten fenoterol podwyzsza mi do 120/80 wiec po raz pierwszy w zyciu mam norme) tylko sie paskudnie czuje. A na obnizenie mam brac staweran. No to biore . Na noc, co by maz spal spokojnie;)))
Po prostu mam wielka niechec do lekarsw, wole pocierpiec niz cos brac.
Nie przyznalam sie, ze zmniejszylam dawke i wczoraj bylo wszystko oki wiec chyba dobrze sobie reguluje...
I w ogole cos nadal nie odczuwam zblizajacego sie porodu. A mowia choc 2 tyg przetrzymac. Nie zdziwie sie, jesli jeszcze przenosze... Niewazne, ja tylko chcialabym byc grudniowka!!!
Ale sie przestraszylam troche, ze to moze byc juz... i spanikowalam, ze nawet wzielam sie za prasowanie i torba gotowa czeka prawie kompletna. Wlasciwie nie jestesmy jeszcze gotowi - ani lozeczka ani wozka na miejscu, wszystko sie odklada przez... laptopa, na ktorego czekamy juz miesiac (trzeba wywalic stary sprzet i przemeblowac pokoj co by sie zmiescilo spanko dla synka)
Trzymajcie sie dzielnie! Bede wpadac co jakis czas, na ile mi szanowny internet pozwoli :baffled:

reklama
i znowu ja pierwsza.. :p
Georgina swietne wieści :) no i Perełka prześliczna. :)
możesz być dumna z takiej brzoskwinki :p
tak se czytam.. ja tu panika z hemoglobina 10 a Kasia ma 7.3 :O
Cherie dasz rade kobieto :) grunt to pozytywne myslenie :)

Ania, a Ty to nająś bezsennośc cierpisz?;-) Kurcze, chciałam dziś wstać wcześniej ale ja to ostatnio mam mega śpiocha....

Dzien dobry:-)stukam sie herbatka i zaraz znikam na zakupy bo w lodowce przestrzaly sie zrobily:-Dmusze dzisiaj jakies ciasto zrobic i chyba to bedzie 3 Bit:tak:pychota:-)
Witajcie:)
poczytywałam Was troszke wczoraj,ale wszystkiego nadrobić nie zdążę, idę wziąć prysznici śmigam na wizytę do gina :) ( swoją drogą to pierwsza wizyta na której nie będzie ze mną mój mąż). Mam nadzieję że jakieś zdjęcia z usg wyszarpię od niego :) no i przede wszystkim oby maluszek był zdrowy a moje wyniki badań dobre! Miłego Dnia Wam życzę, za oknem piękny dzień się zapowiada:)

Ja jeszcze w tej ciazy nie bylam na zadnej wizycie z mezem,:no:i jakos mi tak jest dobrze:tak:w pierwszej ciazy byl tylko raz kiedy mielismy dowiedziec sie plci ale corunia chyba sie zawstydzila:tak:
Powodzenia na wizycie;-)i samych dobrych wiesci;-)

witam sie z rana :) maz spi po nocce a ja musze troche ogarnac kuchnie i zrobic jakies sniadanko :) potem jade do pracy zawiezc L4 /i zobaczyc czy wszystko stoi na swoim miejscu!!/ wiec pewnie wroce kolo poludnia :)

witam się z ranka ..... jeju zrobcie cos zeby ten listopad juz przeszedl szybko:-) i zeby byl juz grudzien ,,,,, :-)

Wasze dzieciaczki w brzuchach też reagują na wasze "pukanie" do brzucha ? ja już tyle razy sprawdzałam, i mój reaguje :))) jak długo się nie rusza, to go dotykam tak mocniej palcem tam gdzie podobno ma pupe, da się wyczuć coś twardego zresztą w tym miejscu, i za chwilę już oddaje :))))) to niesamowite mieć z dzieckiem kontakt jak jest ileś tam warstw w brzuchu. Cud natury normalnie, ahh jakie to cudowne :))) nie mogę przestać się rozczulać i zachwycać :))) a co dopiero jak się urodzi, takie śpiące maleństwo, tylko całować i całować :))))) ja chce już grudzień jejejejeee

To tak samo jak u mnie .... zawsze jak sie martwie ze sie nie odzywa zbyt dlugo popukam popukam i otrzymuje odpowiedz " mamo spie.... przestan pukac" :-D

Potem Was nadrobię, teraz wieści z 3D:)

Martynka dalej jest Martynką, 5y raz potwierdzona płeć, zresztą na 3D to tak wyraźnie widać, że ślepy by zauważył;D Maleńka waży 1971g:) Ładnie przybrała, 12.10 ważyła 1600:) Fotek ma masę oraz płytkę. Na płytce fot 35, wydrukowanych trochę mniej bo wiadomo;D Szkoda papieru;D Powiedział doktorek, że jeszcze żadna dziecinka tylu zdjęć u niego nie miała robionych;D
Co jeszcze.. Mała główkowo dalej:) Liczę, że tak zostanie:) Wody płodowe prawidłowe, tzn ilość. Wszystkie przepływy krwi w normie, czyli pępowinkowe itd. Calutka jest zdrowa, nie ma się czego uczepić:) Podobno podobna do mnie;D Na usg spała, ale przez sen się uśmiechała, ziewała, robiła rozkoszne minki;D Tuliła się do pępowinki wpierw a potem jak usłyszała głos mojej mamy (niestety Mój nie mógł z nami jechać) by usteczka pokazała to od razu pokazała hehehe:D Oj zadowolona ogólnie jestem:) Mała ma niezłe pucołki na twarzy:p Ale ogólnie pulchna nie jest jak patrzę na jej fotki nóżek. Stadium łożyska 2/3:) Jak wokół siebie oporządzę to wrzucę fotki do Albumu:)

Super super wieści ...... :-)

kurcze zeby to moje dzieciatko tak slicznie przesypialo nocki jak teraz ... pobuszuje do 23 czy chwile dluzej potem z mamusia usypia /przytulona do Matyldy - czy tez Matylda do niej :)/ i budzimy sie grubo po 8 :)

Dzien dobry:-)stukam sie herbatka i zaraz znikam na zakupy bo w lodowce przestrzaly sie zrobily:-Dmusze dzisiaj jakies ciasto zrobic i chyba to bedzie 3 Bit:tak:pychota:-)

Ja jeszcze w tej ciazy nie bylam na zadnej wizycie z mezem,:no:i jakos mi tak jest dobrze:tak:w pierwszej ciazy byl tylko raz kiedy mielismy dowiedziec sie plci ale corunia chyba sie zawstydzila:tak:
Powodzenia na wizycie;-)i samych dobrych wiesci;-)

NO a ja własnie wcinam 3 bita:tak: oczy;-)wiście ciasto:-) Pychotka!! Opycham sie puki mogę:-D:-D:-D

Ja też w tej ciąży ani razu z mężem na wizycie nie byłam, jakoś nie pasuje iśc nam razem.

reklama
A mój dzidziuś się przekręcił.Po prostu odwrócił się w drugą stronę, spać nie mogłam w nocy bo tak buszował;-)

Do góry