reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Ciąża bliźniacza

Monia - ładnie rosną Twoi synkowie :-) Oby tak dalej! Czy macie już złożony ten wózek? Próbowałaś nim może już jeździć? Ciekawa jestem czy jest lekki w prowadzeniu?
Iws - super że usg mieliście udane. A jaką wagę mają już Twoje dzieci?
Moje wczorajsze badanka generalnie wyszły ok - cukrzycy nie mam, za to mam chyba lekką anemię. Jutro wieczorem mam wizytę u gina - zobaczymy co on jeszcze na nie powie. Zapytam też o te twardnienia brzuszka, niech mnie uspokoi albbo coś przepisze.

reklama
Moira - dziewuszki nie są takie same - każda żyje swoim własnym życiem jak to dwuowodniowe, dwukosmówkowe. Większa - łobuzica ma 450 gram a mniejsza - na zdjęciach wyszła taka zakłopotana - 371. Główki podobnej wielkości, brzuszki też. Mniejsza ma za to większą stopę - nogi chętnie dziewczyny pokazywały - jak to babki! :) Mniejsza jest też troszkę młodsza (jak wyszło nie pierwszy raz :) ). 3 dni różnicy ponoć. :)

iws dzięki za szczegóły - ja też się zdecyduję na ten ośrodek.
Też się zastanawiałam nad tym mebelkami, bo one są takie delikatne i dziewczęce. Jednak jak zobaczyłam je na żywo to już tak sobie mi się podobały. Szczególnie łóżeczko - wydało mi się strasznie małe i niskie. Ja jestem dość wysoka więc szukam czegoś co nie przyprawiałoby mnie o ból pleców za każdym razem jak będę się nachylała. W każdym razie ja też decyduję się na ikea tylko że serie dla dorosłych. Chcę te mebelki na początku przyozdobić naklejkami, a potem jak dziewczynki będą starsze to będą miały "normalne" meble. Myślałam żeby zrobic coś takiego:
Zdjecie048_male.jpg

Ponadto zastanawiam się jeszcze nad takimi meblami
18085-[1]-3-1-3.jpg

Widziałam dziś łóżeczko na żywo i całkiem mi się podobało, tylko że to są typowo dziecięce meble. Do tej białej ikei można potem dokupić jakieś biureczko, łóżko i służą na lata.

yenefer - pierwszy zestaw - biały bardziej mi się podoba niż ten brązowy. No, ale to kwestia gustu :)

ja też myślałam o większych meblach ale jak małe zmienią stan z niemowlęcego to zmienimy im pokój na większy. Taki misz-masz za pare lat i wtedy planujemy juz mebelki na nastepnych pare lat - okreslą się może trochę czy ten róż lubią (ja nie) czy jakiś inny kolor. Teraz będą w mniejszym pokoiku a nie chcę go przytłoczyć. Nie ukrywam tez, że cena gra tutaj rolę - mebelki - szafa i regał będą kosztowac tyle co jeden mebel z innych serii czy sklepów. A przy dwójce te koszty wszystkiego są przytłaczające :) Łóżeczka nie biore pod uwage bo jak się zdecyduję na biel w pokoju to kupimy Hippo.

pokoik%20Hippo_kolorino%20Drewex.jpg

to łóżeczko też dziś widziałam "na żywo" - bardzo ładne i solidne. A ja dumam i myślę i chyba meble będą z ikei a łóżeczka dokupię zwykłe białe z drewexu.
Kiedy chcecie kupować mebelki? My najpierw musimy pomalować pokój...

Ja właśnie nie widziałam tego łózeczka na żywo - ciekawa jestem gdzie je oglądałaś.

Mebelki? W piątek idziemy na usg jeszcze - takie połówkowe, "zwykłe". Potem zaczniemy się brać za zakupy. może pod koniec listopada już by były w pokoiku. Chciałabym pzed świętami Bożego Narodzenia juz w większości miec już pokój gotowy. Z kulą nie będę w stanie tak spacerowac i wybierać. :)
A łóżeczka kupujecie od razu wtedy co mebelki czy czekacie jeszcze z zakupem np. do rozwiązania lub z miesiąc przed?

Witam wszystkie przyszłe mamusie bliźniaków. Ja też jestem tą szczęściarą:-). Obecnie jestem w 27 tygodniu ciąży, spodziewamy się parki :-). Moje dzieciaczki na dzień dzisiejszy ważą 1380g 1260g. Jestem w szpitalu ponieważ mam łożysko brzeźnie przodujące i kilka razy już wystąpiło krwawienie, raczej zostaniemy tu już do końca.
Mam nadzieje że mogę do Was dołączyć??? Pozdrawiam

Jeszcze nie mam pojęcia jak wkleić suwaczek, proszę o pomoc:zawstydzona/y:

Łóżeczko widziałam w Legionowie w Błękitnym Centrum (tam jest taki mały sklep dla dzieci, ale nie pamiętam jak się nazywa). Wprawdzie to nie Warszawa ale można się przejechać w wolnej chwili.
Ja również chcę mieć już "zrobiony" pokoik przed świętami Bożego Narodzenia. Potem nie wiem czy będę się czuła na tyle dobrze żeby wszystkim zadrygować. No i to świąteczne zamieszanie...
Prawdopodobnie najpierw kupimy meble, potem łóżeczka ale tylko dlatego że po meble pojedziemy sobie sami a łóżeczka będziemy zamawiać na allegro.

Witam wszystkie przyszłe mamusie bliźniaków. Ja też jestem tą szczęściarą:-). Obecnie jestem w 27 tygodniu ciąży, spodziewamy się parki :-). Moje dzieciaczki na dzień dzisiejszy ważą 1380g 1260g. Jestem w szpitalu ponieważ mam łożysko brzeźnie przodujące i kilka razy już wystąpiło krwawienie, raczej zostaniemy tu już do końca.

Najpierw wejsc na strone suwaczki.com, a potem w ustawieniach wkleic w edyt.sygnature

reklama

Tez zaraz bede w 27 tygodniu (suwak opozniony o 1 tydz). I tez bede miala parke, 2 tyg temu wazyly 520 i 600, mam nadzieje ze teraz tez juz beda takie duze na usg.

Do góry