reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

A więc tak:

Morfologia:
L- 13,300
Er- 3,870,000
Hb- 11,2g/dl
Ht- 32,7%
płytki- 191,000

Sód- 138mmol/l
Potas- 3,67mmol/l
Kreatynina- 0,53mg/dl
Kwas moczowy- 3,5mg/dl
Białko całkowite- 6,2g/dl

Mocz:
c.wł- 11015
pH- 7
Leukocyty- neg
Azotyny- neg
białko- neg
glukoza- w normie
ketony- neg
urobilinogen- w normie
bilirubina- neg
erytrocyty- neg

USG:
BPD 89/36t.c.
FL 68/35t.c.
AC 326/36t.c.
HC 313/35t.c.
FR(+) FHR(+) FW 2800g z tego się bardzo cieszę:-)
Łożysko II stopień rozwoju. Płyn owodniowy w normie.

reklama
Przejrzalam tylko co prawda ale wyniki to Ty masz ładne kochana, pozazdrościć
Ten poziom kreatyniny wskazuje na obrzeki ale co z tym się robi to ciężko mi powiedzieć

Ostatnia edycja:
No ja też właśnie porównałam i moim zdaniem wyniki są super a oni mi gadali że wiekszosc jest ciut ponizej tej minimalnej normy ehhh i ta sciema ze wartosc biala calkowitego jest za niska i musze zostac w szpitalu.. to tylko po to by kase za mnie dostac... ehhh chamy jedne!!!

USG:
BPD 89/36t.c. - szerokość główki
FL 68/35t.c. - długość kości udowej
AC 326/36t.c. - obwód brzuszka
HC 313/35t.c. - obwód główki
FR(+) FHR(+) FW 2800g z tego się bardzo cieszę:-) - ładna waga
Łożysko II stopień rozwoju. Płyn owodniowy w normie.

tak porównuję swoje usg z 33 tyg z twoim w 35:
BPD 89
FL 61,8
AC 296
HC 331
PCP 2250G

Ostatnia edycja:
No ja też właśnie porównałam i moim zdaniem wyniki są super a oni mi gadali że wiekszosc jest ciut ponizej tej minimalnej normy ehhh i ta sciema ze wartosc biala calkowitego jest za niska i musze zostac w szpitalu.. to tylko po to by kase za mnie dostac... ehhh chamy jedne!!!

No to białko i kreatynina wskazują na obrzęki ale co oni Ci właściwie robili w szpitalu żeby zmniejszyć te obrzęki?
Cherie- zdolniacha
Sód i potas są w porządku, kwas moczowy też

Ostatnia edycja:
witam
wkoncu u mnie lepiej z tym bólem głowy ale jeszcze pobolewa
eliza dobrze ze to wszytko sie unorowało i niunia sobie tam grzecznie siedzi i oszczedzaj sie
mama stachagratuluje zdanego egzaminu meza
to i ja sie pochwale wczoraj oficjalne pismo przyszło mojemu młodszemu bratu on jest magistrem chemii i dostał sie na doktorat miedzynarodowy ( on jest jeszcze raz tyle lepiej płatny i oczywiscie iles tam wyjazdów w ciagu tych czterech lat )
tylko ze mi sie niedługo do warszawy wyprowadzi:-(
daffodill wyniki dobre na oko

No to białko i kreatynina wskazują na obrzęki ale co oni Ci właściwie robili w szpitalu żeby zmniejszyć te obrzęki?
Cherie- zdolniacha
Sód i potas są w porządku, kwas moczowy też

Szczerze??? nic.... trzymali mnie tam niepotrzebnie... leżałam caly czas i tyle.. podawali mi magnezin, codziennie ważyli, co 2 godz mierzenie ciśnienia i słuchanie tętna i ktg 2 razy dziennie tylko 2 razy jak wyszły skurcze to robili mi dodatkowo 3 raz...

reklama
Szczerze??? nic.... trzymali mnie tam niepotrzebnie... leżałam caly czas i tyle.. podawali mi magnezin, codziennie ważyli, co 2 godz mierzenie ciśnienia i słuchanie tętna i ktg 2 razy dziennie tylko 2 razy jak wyszły skurcze to robili mi dodatkowo 3 raz...

a jakis leków na to twoje cisnienie ci nie dali?

Do góry