D
dziunka24.
Gość
e-ciotki pomocy !!!
moj brzuch po porodzie wyglada okropnie. straszie mi wisi, a rozstepy powylazily "na zewnatrz". skora jest cala czerwona, "poorana" i strasznie swedzi.
uzywam oliwki i kremu na rozstepy, ktory kupilam w angielskiej aptece, ale nic nie pomaga
moze ktoras wie, czy w czasie karmienia piersia moge stosowac kosmetyki ujedrniajace ? np Vichy Lipostrech albo BioTherm ? a moze ktoras moglaby podejsc do apteki i zapytac sie farmaceutki dla mnie? bo u mnie w Cambridge maja jedna mala polke z Vichy, ktora wprowadzili do Boots'a nie dawno i raczej nie beda wiedzieli o szerszym zastosowaniu tych kosmetykow.
A musze robic cos wiecej z tym brzuchem, bo obawiam sie najgorszego ....
ps. jestem tydzien po porodzie i zauwazylam, ze moje wlosy na glowie sa bardziej geste i zaczely sie krecic
mam nadzieje, ze nie wszystkim kobietkom po ciazy wypadaja na potege wlosy i obym zaliczala sie do chwalebnych wyjatkow![]()
Musisz byc cierpliwa, to wymaga czasu, zaczna powoli blednac a brzuch bedzie jedrniejszy, z tymze najlepiej dolaczyc jeszcze cwiczenia jakies, np brzuszki. Ja mialam z Julia poorany brzuch, az polozne byly przerazone,ale z czasem jak rozstepy zrobily sie blade przestalam sie przejmowac, bo nie bylo tego az tak widac. teraz na nowo zrobily sie wielkie i sine i teraz to juz nie wiem i nie chce wiedziec jak bedzie wygladal moj brzuch