reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czas dla mamy

e-ciotki pomocy !!!
moj brzuch po porodzie wyglada okropnie. straszie mi wisi, a rozstepy powylazily "na zewnatrz". skora jest cala czerwona, "poorana" i strasznie swedzi.
uzywam oliwki i kremu na rozstepy, ktory kupilam w angielskiej aptece, ale nic nie pomaga :(

moze ktoras wie, czy w czasie karmienia piersia moge stosowac kosmetyki ujedrniajace ? np Vichy Lipostrech albo BioTherm ? a moze ktoras moglaby podejsc do apteki i zapytac sie farmaceutki dla mnie? bo u mnie w Cambridge maja jedna mala polke z Vichy, ktora wprowadzili do Boots'a nie dawno i raczej nie beda wiedzieli o szerszym zastosowaniu tych kosmetykow.
A musze robic cos wiecej z tym brzuchem, bo obawiam sie najgorszego ....

ps. jestem tydzien po porodzie i zauwazylam, ze moje wlosy na glowie sa bardziej geste i zaczely sie krecic :)
mam nadzieje, ze nie wszystkim kobietkom po ciazy wypadaja na potege wlosy i obym zaliczala sie do chwalebnych wyjatkow :)

Musisz byc cierpliwa, to wymaga czasu, zaczna powoli blednac a brzuch bedzie jedrniejszy, z tymze najlepiej dolaczyc jeszcze cwiczenia jakies, np brzuszki. Ja mialam z Julia poorany brzuch, az polozne byly przerazone,ale z czasem jak rozstepy zrobily sie blade przestalam sie przejmowac, bo nie bylo tego az tak widac. teraz na nowo zrobily sie wielkie i sine i teraz to juz nie wiem i nie chce wiedziec jak bedzie wygladal moj brzuch :confused: A kremy mozna stosowac przy karmieniu tylko te, ktore mozna bylo w ciazy.

reklama
e-ciotki pomocy !!!
moj brzuch po porodzie wyglada okropnie. straszie mi wisi, a rozstepy powylazily "na zewnatrz". skora jest cala czerwona, "poorana" i strasznie swedzi.
uzywam oliwki i kremu na rozstepy, ktory kupilam w angielskiej aptece, ale nic nie pomaga :(

moze ktoras wie, czy w czasie karmienia piersia moge stosowac kosmetyki ujedrniajace ? np Vichy Lipostrech albo BioTherm ? a moze ktoras moglaby podejsc do apteki i zapytac sie farmaceutki dla mnie? bo u mnie w Cambridge maja jedna mala polke z Vichy, ktora wprowadzili do Boots'a nie dawno i raczej nie beda wiedzieli o szerszym zastosowaniu tych kosmetykow.
A musze robic cos wiecej z tym brzuchem, bo obawiam sie najgorszego ....

ps. jestem tydzien po porodzie i zauwazylam, ze moje wlosy na glowie sa bardziej geste i zaczely sie krecic :)
mam nadzieje, ze nie wszystkim kobietkom po ciazy wypadaja na potege wlosy i obym zaliczala sie do chwalebnych wyjatkow :)
z brzuchem to chyba musisz poczekać... a póki co stosuj kremy na rozstępy (może mustela?- ja polecam- całą ciążę nic mi nie wyskoczyło)

a z włosami- dobrze, że chociaż to im plus:-p
Iza mi się w ciąży takie włoski na brzuchu zrobiły, czytałam że mają wypaść po porodzie..ale jeszcze nie wypadły...nie wygląda to strasznie ale za pięknie też nie..do lata mam nadzieję że wylezą :-D
Cleo pójdziesz na solarkę i włosy "rozjaśnieją" i nic nie będzie widać ;-)

z brzuchem to chyba musisz poczekać... a póki co stosuj kremy na rozstępy (może mustela?- ja polecam- całą ciążę nic mi nie wyskoczyło)

a z włosami- dobrze, że chociaż to im plus:-p

Cleo pójdziesz na solarkę i włosy "rozjaśnieją" i nic nie będzie widać ;-)
pojdę ale nie prędko:sorry:a blada jestem jak nie wiem co:sorry:

a jak sie karmi mozna na solarium ? :-p:zawstydzona/y:
o to samo chcialam zapytac... bo moze przynajmniej kilka razy na solarium poprawiloby moja samoocene... ostatnio kiepsko z nia naprawde... straszny absmak mam do siebie :eek::eek::eek:

anadri obawiam sie ze bedzie ciezko z tymi rozstepami, jak sluchalam w rozmowach w toku to kremy niestety nie zawsze pomagaja, ale napewno warto sprobowac. A najlepsze podobno jest maslo kokosowe z "body shop" lub bio-oil z Bootsa (biale pudeleczko z pomaranczowymi napisami) mozna stosowac w trakcie i po ciazy... mi niestety nie pomogl ale niedlugo go stosowalam...

chyba raczej nie bo mleka w piersi nie można ani przegrzać ani zaziębić za bardzo...
a w solarium to wiadomo....:sorry:

a ja chciałam spytać czy was też swędzą rozstępy?/
bo mnie ten mój talk strasznie swędzi że wczoraj dopóki nie zasnęłam to mnie D musiał tam masować:sorry::eek::confused2:

mój wyszedł w przeddzień pierwszego terminu:confused2::crazy:
załamałam się i mam nadzieję że więcej nie będzie...,
ale co lepsze... np mojej mamie znikły rozstępy same bez kremów... (miała tylko lekko pod pępkiem z 2 stron...

reklama
Do góry