reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2009

reklama
No w taki sposob ze jej wygniatali tak dlugo brzuch az dzidzia sie znalazla jak najnizej mogla,co nie bylo zapewne przyjemnym uczuciem. Poloz sie na plecach,i przesowaj malenstwem na boki w dol,ciekawe czy cie nie bedzie bolec i czy bedzie to dla ciebie komfortowa sytuacja
a może po prostu obracali jej dziecko bo było źle ułożone , mi też położna mówiła że takie sytuację czasem się zdarzają , na pewno nie jest to przyjemne uczucie

zelcia pewnie dlatego jej ten brzuch tak torturowali bo dzidzia była zle ułożona. Mi po ostatnim badaniu położna powiedziała że mój maluszek fiknął koziołka i główką jest na górze. I pierwsza opcja jest własnie obkrecanie dzidzi przez brzuch a jak to nie pomoże to cesarka.I napewno to nie będzie przyjemne uczucie.bo samo badanie ulożenia dzidzi przez brzuch boli:szok:

co do wywoływania to u mnie w szpitalu jak jest sie tydzień po terminie to wywołują podając oksytocynę, wolałabym tego uniknąć i urodzić w tym tygodniu :))))
Rzeczywiście sporo przeterminowanych listopadówek się zrobiło :))))
Jeśli chodzi o przeterminowanie to generalnie jest ok tylko te zielone wody i niewydolność łożyska mi się nie podoba, ale w końcu po to jest ktg!
Malina a kiedy kolejne ktg masz?
Kurcze, dlaczego odesłali ze św. zofii dziewczynę po 14 dniu od terminu? to już chyba przesada!!! nie podoba mi się to!

katrenki, przypominam,ze w ang szpitalach jest internet nad kazdym lozkie, wiec musisz nas informowac na biezaca :tak:
chociaz w tej mojej sali z wanna z wanny niestety nie siegne, bede musiala wylazic, zeby do was napisac :-D

a wogole kupilam sobie dzisiaj swieczke zapachowa-relaksujaca, bo przeczytalam na tym watku "czego nie powiedzieli ci przed porodem", ze dziewczyna w niemczech rodzila wlasnie w wannie, przy swiecach i zgaszonym swietle. teraz tylko sie zastanawiam, czy w uk mozna miec swiece...
w sumie stosuja aromaterapie, a te olejki tez musza sie jakos rozprzestrzeniac, wiec licze, ze sie uda.

reklama
Do góry