reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2009

katrenki, przypominam,ze w ang szpitalach jest internet nad kazdym lozkie, wiec musisz nas informowac na biezaca :tak:
chociaz w tej mojej sali z wanna z wanny niestety nie siegne, bede musiala wylazic, zeby do was napisac :-D

a wogole kupilam sobie dzisiaj swieczke zapachowa-relaksujaca, bo przeczytalam na tym watku "czego nie powiedzieli ci przed porodem", ze dziewczyna w niemczech rodzila wlasnie w wannie, przy swiecach i zgaszonym swietle. teraz tylko sie zastanawiam, czy w uk mozna miec swiece...
w sumie stosuja aromaterapie, a te olejki tez musza sie jakos rozprzestrzeniac, wiec licze, ze sie uda.

no proszę jaki nastrojowy poród :))) jeszcze tylko czerwonego wina brakuje i róż :)))
nie to co u nas, metalowe łóżka, białe ściany, wrzeszczące położne :)))

reklama
...
Jeśli chodzi o przeterminowanie to generalnie jest ok tylko te zielone wody i niewydolność łożyska mi się nie podoba, ale w końcu po to jest ktg!
...
Jak to? Ktg może wykazać zatrute wody płodowe? W jaki sposób? :eek:
Niedoinformowana jakaś jestem :zawstydzona/y:
Ostatnio nawet pytałam w szpitalu jak poznają zatrute wody płodowe to usłyszałam że po cyt. "kolorze sączacych sie wód".. a jesli się nie sączą to nie mają na to metody.. :eek:
To jak to jest w końcu?

wiesz, ja sie musze odpowiednio nastawic, bo ja sie bolu boje masakrycznie, wiec takie opisy jak jej dzialaja na moja wyobraznie :-D

sale widzialam, jest lozko, nad lozkiem taki ekran na stelazu, to internet, tv i wypozyczalnia filmow w jednym :-D za to musisz zaplacic, wykupujesz taka karte z kredytem i wybierasz, co chcesz. druga polowe sali zajmuje wanna w takim smiesznym ksztalcie, duuuza, ze stopniem do wchodzenia. i jeszcze masz swoja lazienke. w lazience nie bylam, ale pewnie prysznic,wc i umywalka, standardowo. sale jednoosobowe.

chyba mialam troche szczescia, bo bylam na porodowce juz kilka razy,a jeszcze nigdy nie slyszalam zadnych krzykow... zastanawia mnie,czy te sale nie sa jakos wyciszone :-D

katrenki, przypominam,ze w ang szpitalach jest internet nad kazdym lozkie, wiec musisz nas informowac na biezaca :tak:
chociaz w tej mojej sali z wanna z wanny niestety nie siegne, bede musiala wylazic, zeby do was napisac :-D

a wogole kupilam sobie dzisiaj swieczke zapachowa-relaksujaca, bo przeczytalam na tym watku "czego nie powiedzieli ci przed porodem", ze dziewczyna w niemczech rodzila wlasnie w wannie, przy swiecach i zgaszonym swietle. teraz tylko sie zastanawiam, czy w uk mozna miec swiece...
w sumie stosuja aromaterapie, a te olejki tez musza sie jakos rozprzestrzeniac, wiec licze, ze sie uda.
tak, oczywiscie bede do was pisac o ile bedzie dzialal bo strasznie lubi szwankowc...w pracy ciagle musze dwonic do ludzi co to serwisuja zeby komus przyszli naprawic:confused2: no zobaczymy....
ze swiecami to fajny pomysl, ja tylko jak juz bede dzwonic do szpitala to musze sie zapytac czy to ze mama jest twarza do przodu nie jest przeciwskazaniem do porodu w wodzie no i ciekawe czy uda nam sie trafi na wolne wanny...

wiesz, ja sie musze odpowiednio nastawic, bo ja sie bolu boje masakrycznie, wiec takie opisy jak jej dzialaja na moja wyobraznie :-D

sale widzialam, jest lozko, nad lozkiem taki ekran na stelazu, to internet, tv i wypozyczalnia filmow w jednym :-D za to musisz zaplacic, wykupujesz taka karte z kredytem i wybierasz, co chcesz. druga polowe sali zajmuje wanna w takim smiesznym ksztalcie, duuuza, ze stopniem do wchodzenia. i jeszcze masz swoja lazienke. w lazience nie bylam, ale pewnie prysznic,wc i umywalka, standardowo. sale jednoosobowe.

chyba mialam troche szczescia, bo bylam na porodowce juz kilka razy,a jeszcze nigdy nie slyszalam zadnych krzykow... zastanawia mnie,czy te sale nie sa jakos wyciszone :-D

Ostatnia rzecz jaka by mi przyszła podczas porodu a dokladnie tych zasranych skurczy to ogladanie tv czy internet.Mówię Wam jak boli jest wszystko jedno( przynajmniej w moim przypadku tak było), czy ładna sala czy brzydka, czy 100 osób czy 1, czy widza tyłek czy nie.Ma się wszystko w dup** aby przestało bolec i urodzić.:-D:-D

Jak to? Ktg może wykazać zatrute wody płodowe? W jaki sposób? :eek:
Niedoinformowana jakaś jestem :zawstydzona/y:
Ostatnio nawet pytałam w szpitalu jak poznają zatrute wody płodowe to usłyszałam że po cyt. "kolorze sączacych sie wód".. a jesli się nie sączą to nie mają na to metody.. :eek:
To jak to jest w końcu?
zielonych wód nie widać na ktg :))) ani nawet na usg!
chodziło mi raczej o wydolność łożyska.
Wody to dopiero jak wylecą to możemy zobaczyć jaki kolor mają, niestety.

reklama
Ostatnia rzecz jaka by mi przyszła podczas porodu a dokladnie tych zasranych skurczy to ogladanie tv czy internet.Mówię Wam jak boli jest wszystko jedno( przynajmniej w moim przypadku tak było), czy ładna sala czy brzydka, czy 100 osób czy 1, czy widza tyłek czy nie.Ma się wszystko w dup** aby przestało bolec i urodzić.:-D:-D
jak ja ci Dorota zazdroszczę, że masz to za sobą!
Jak sie czujesz w ogóle?

Do góry