reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
Ojjj to nie tylko ja sama i nudziara hihi a ja tez ta plage bede ogladac chociaz troche sie boje horrorow ogladac jak nikogo nie ma w domu ale wydaje sie fajny to sie kusze. Wlasnie opedzlowalam leczo z makaronem i jedynke a co:)

Ojjj to nie tylko ja sama i nudziara hihi a ja tez ta plage bede ogladac chociaz troche sie boje horrorow ogladac jak nikogo nie ma w domu ale wydaje sie fajny to sie kusze. Wlasnie opedzlowalam leczo z makaronem i jedynke a co:)
ja tez nie ogladam horrorow, mam nadzieje, ze to nie bedzie mega mocne a poza tym jak Natalka poleca to trzeba obejrzec i tyle :)

reklama
Całą noc nie spałam po tym całym cordafenie, mdłości, biegunka ( przy tej biegunce już naprawdę myślałam, że się organizm oczyszcza przed porodem :/ ), przeszywający ból głowy który trwał do dzisiejszego południa, teraz znowu zaczyna mi dynia pekać.
Skurcze mam bez przerwy nie pomaga wcale No-Spa forte ani Luteina ani ten cordafen. Macica cały czas twarda jak skała, dzin dzwoniła powiedziała, że jutro mam być w szpitalu bo koniec żartów, że te naprężenia są coraz bardziej niepokojące i ,że kwestia czasu jest jak w końcu pęcherz peknie :/ bo ile może w końcu takich skurczy znieść ? ja mam dzień, noc, dzień , noc .....juz nawet nie liczę co ile bo to nie ma sensu. Pytała o ruchy małego, ale on normalnie wg. mnie się zachowuje. Panicznie się boję.

Bardzo bym chciała, żeby pomogła
bidulo moze jedz od razu na izbe...
nie ma co czekac kolejna taka noc...
trzymam kciuki zebys wytrzymala jeszcze kilka tygodni!!

przygotowuje sie na kolejne badania, oprocz standardu krew/mocz teraz dochodzi jeszcze wymaz na gbs, z tego co widze to bardzo wazne, dziele sie tym co znalazlam:

Streptokoki grupy B (GBS – Group B Streptococcus) wywołują rodzaj infekcji bakteryjnej, która jest nieszkodliwa dla nosiciela ale w niektórych przypadkach może być śmiertelna dla noworodka przechodzącego przy narodzinach przez kanał rodny matki. GBS są obecne w pochwie i końcowych odcinkach jelit u 10-30% dorosłych kobiet. GBS nie jest chorobą przenoszoną płciowo – kobiety, u których stwierdzono GBS określa się terminem „skolonizowane”.
Chociaż GBS nie są szkodliwe dla matki, mogą być zabójcze dla dziecka, które przyszło na świat w sposób naturalny. Objawy występują zazwyczaj w kilka godzin po urodzeniu. Mogą to być trudności z oddychaniem, problemy z sercem, nerkami i układem pokarmowym, ciśnieniem krwi, a także sepsa, zapalenie płuc czy opon mózgowych.

brrrr
to prawda!! mowil mi o tym lekarz w szpitalu...
i powiedzial ze on praktykuje przeleczenie antybiotykiem na to kazdej kobiety przed porodem...
jednak posiew jest najlepszym rozwiazaniem bo od razu sprawdza jaki antybiotyk to swinstwo wybije..

Jeju ale mi sie dzis nudzi fajnie macie mezow i rodzinke kolo siebie a ja caly dzien na kanapie sama dobrze ze forum jest chociaz dzis cichutko. Z tych nudow zrobilam obiad a do tej pory go nie zjadlam bo mi sie nie chce makaronu ugotowac ale wlasnie to robie bo zglodnialam w miedzyczasie zjadlam pol czekolady milki bialomlecznej wypas.
wez sie spakuj dziewczyno i zapraszam do mnie:-)

my juz wrocilismy i jem pomidorki z cebulka....
ochhh jak mi sie chcialo;-)

Do góry