reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Dobra dziewczyny, koniec ściemy
Cherie, Mea proszę pisać natychmiast jak mam zrobić ten ser!! Czy to jest pleśniowy? Z czego panierka? Potrzebuję wszystkich istotnych informacji. Może być na wątku o gotowaniu.

bedzie zaraz :)

jak dla mnie też i nie przeżyłam ani jednego
biedne to dzieciątko

bardzo żałuje,że to oglądałam bo teraz się boję

Mea-jak coś się zacznie dziać to ja napiszę smska ok?

ja zawsze czekam na smsy oda was ... ale na te z dobrymi wiesciami czekam bardziej :D

reklama
Joanna Wszystkie pozdrawia!!!!

Jeszcze jest na oddziale, dostała tabletki na cisnienie, zaczęły troche działać i czekaja. Jak nie zbija cisnienia to w nastepnym tyg zaczną wywoływac poród, musza tylko poczekac do 38 tyg. Jest dobrej mysli bo cisnienie pomału juz spada:tak:

No to oby cisnienie spadlo:tak:trzymam kciuki.

Eh rozumie Cie kochanieńka, ja z moimi dodatkowymi 17kg czuje sie jak słon, tez jestem spuchnieta, kulosy to mam takie opuchniete w kostkach ze nie widac w ogole kostek. Podniesc sie nie moge przez to co mi w krzyzu przeskoczylo chyba ze 3 tyg temu i od tego czasu chodze kulawa i nie moge sie przekrecic w nocy nawet z boku na bok bez stekania i bólu. pozatym rozstepy na pepku rosną. CHŁOPAKI PORA WYŁAZIĆ Z CIEPLUTKIEGO GNIAZDKA hahaha ;)

AAAA DZISIAJ BIORE OSTATNIĄ TABLETKE FENOTEROLU O PÓŁNOCY< CIEKAWE CO TO BEDZIE

No to czekamy na kolej wydarzen;-)

ehehe :laugh2:
wiem wiem Kochana, że nie boli samo nacięcie, tylko to co się później dzieje - nie ślimaczy się ta rana? i jak tu się wysikać czy z większą potrzebą iść? :laugh2:

Malo kiedy sa problemy z rana po nacieciu:tak:jak bedziesz dbala i dobrze wietrzyla to bedzie dobrze;-)Najwieksza ulge mi przynosil prysznic,tzn strumien z prysznica:tak:

brrrrrr az mnie telepie...
zamiast od razu ulzyc kobiecie to oni probuja...

ja tez juz sie nie moge doczekac normalnych ciuchow..
ale nie licze ze przed wiosna w nie wejde...
zanim ta skora z brzucha sie sciagnie...
zanim ten tluszczyk z ud odejdzie...
obawiam sie ze dlugo bede dochodzila do siebie..

a teraz pyt dla mam:-)
ta skora z brucha kiedys sie wchlonie?? czy taki pusty worek bedzie nam wisial??:-)

Moj brzuch nasiepnego dnia po porodzie wygladal tak jak przed;-)mam nadzieje ze teraz tez tak bedzie.
Dzis jednak nie bedzie zabiegu podaja mu kroplowki na wzmocnienie i jutro beda dzialac.

Trzymamy kciuki;-)

Witam ja już po wizycie u lekarza:-)
O dziwo byłam 1-sza:-)
a więc wiadomości mam takie!!!
Moja Julka szykuje sie do drogi w wielki świat!!!!:-)
Lekarz stwierdził ze mam przyjsc do kontroli za 2 tyg ale pewnie tylu nie wytrzymam bo mala juz zeszla mocno do kanału rodnego i gdybym zaczeła na dniach rodzic to mam dac mu znac i szybko jechac do szpitala:) Takze moze juz w przyszlym tyg będę szczęśliwą mamusią!!!
Jejku jak ja się cieszę:-D:-D:-D:-D:-D

Suyper wiesci;-)

Wow Kopciuszku ale super wieści. Czekania jednak nie zazdroszcze. Choć jak poczytałam to się przeraziłam bo Mój Synek w 32 ważył tylko 1700 gram :-(

Az sie boje takiego wielkiego chlopaka rodzic:tak:no ale dobrze ze jest duzy:tak:bo moge wczesniej sie rozpakowac;-)

Wynaleziono maszynę przenoszącą podczas porodu część
bólu z matki na ojca.
Jedna para postanowiła ją wykorzystać.
Kobieta rodzi i krzyczy.Lekarz przekręcił pokrętłem i przeniósł 10% bólu na ojca. Patrzy - kobiecie ulżyło, ale ojciec dalej się uśmiecha.
No to dał 40% bólu na ojca.Kobieta już prawie rozluźniona a ojciec dalej się uśmiecha.
Zdziwiony lekarz dał 100% bólu na ojca.Kobieta zaczęła się uśmiechać, rozluźniła się już całkiem, zaś ojciec... dalej uśmiechnięty i zadowolony.
Poród dalej przebiegał gładko.Po porodzie szczęśliwe małżeństwo wraca do domu.Patrzą, a przed domem leży martwy listonosz.

Nie poddawaj sie Emira jak masz dokumenty i wiesz ze Ci sie kasa nalezy odwolaj sie albo dzwon zalatwiaj mowie Ci moja siostra tyle razy miala problemy z takimi zalatwiankami bo pracuja jacys ludzie niedouczeni i jej np rachunki ciagle za wysokie przysylali albo upomnienia a i kaski tez raz nie dostala ciagle dzwonila albo pisala pisma i za kazdym razem przepraszali oni licza na to ze obcokrajowiec sie podda nie upomni tylko glowe spusci i maja do przodu kase albo zwyczajnie glupki pracuja tam gdzie nie powinni wiec glowa do gory i walcz o swoje pieniazki!!!!

No bedziemy walczyc. Takie liczenie na poddanie sie zdarza sie tu faktycznie bardzo czesto. Ale jeszcze czesciej to zwykly brak kompetencji i umiejetnosci. Trzeba samemu pilnowac swoich spraw a Ci ktorzy znaja slabo jezyk czesto nawet nie wiedza ze sa oszukiwani. My akurat w tej kwestii mamy szczescie - oboje po filologii angielskiej i do tego tlumacze :tak: tylko ciekawe czy to cos da :-p

A tak w ogole to Mea nie wybierasz sie do londynu na dniach? :-) Jakies "waleczne serce" by sie nam przydalo a Ty masz doswiadczenie w dochodzeniu swoich praw :laugh2:

Która dała ten link do filmu z porodem? Przeżyłam dwa porody, ale to było straszne!

Nie podobal sie filmik?? ;-) Ale przeciez napisalam ze to dla ciezarowek o mocnych nerwach tylko! :-) Mowisz ze przezylas dwa porody ale widocznie od tamtej strony jeszcze nie widzialas zadnego :happy:

Niedawno wróciłam z zakupów (wiem, wiem .... nie powinnam sie nigdzie ze skurczami wybierać, ale już jutro mogę być w szpitalowie więc .....)

Torba do szpitala moja na chwile obecną wygląda tak:
-podkłady na łóżko SENI 5 szt.
- wkładki laktacyjne Baby Ono
- Ręczniki papierowe Velvet 2 szt.
- Huggies Newborn
- zestaw do lewatywy ENEMA :-D
- papier toaletowy
- mydełko naturalne w płynie BIAŁY JELEŃ
- Majtki jednorazowe 2 paczki
- szampon, odżywka, żel pod prysznic
- Tantum rosa
- żel do higieny intymnej z wyciągiem z kory dębu SORAYA
-chusteczki odświeżające TAMI
- żel antybakteryjny LABO
- chusteczki higieniczne
- podpaski Bella nocne MAXI BLUE
- gaziki jałowe nasączone alkoholem
-linomag
-Purelan ( na brodawki)
- Bepanthen (na gojenie)
- maszynki do golenia
- pasta do zebów, szczoteczka, szczota do włosów :)
- maść na hemoroidy PROCTO-HEMOLAN
- czopki glicerynowe
- antyperspirant antybakteryjny (ZIAJA)
- Pomadka NIVEA
- 1 koszula

Zostało mi kupić 2 koszule, majtki bawełniane i chyba wsio :/

reklama
Wynaleziono maszynę przenoszącą podczas porodu część
bólu z matki na ojca.
Jedna para postanowiła ją wykorzystać.
Kobieta rodzi i krzyczy.Lekarz przekręcił pokrętłem i przeniósł 10% bólu na ojca. Patrzy - kobiecie ulżyło, ale ojciec dalej się uśmiecha.
No to dał 40% bólu na ojca.Kobieta już prawie rozluźniona a ojciec dalej się uśmiecha.
Zdziwiony lekarz dał 100% bólu na ojca.Kobieta zaczęła się uśmiechać, rozluźniła się już całkiem, zaś ojciec... dalej uśmiechnięty i zadowolony.
Poród dalej przebiegał gładko.Po porodzie szczęśliwe małżeństwo wraca do domu.Patrzą, a przed domem leży martwy listonosz.

ahahahhaha, mdleje :-D:-D:-D

Do góry