P
patrysia*
Gość
no to mówisz że pierwsza bedziesz na porodówce:-)super wieści tylko sie cieszyć hurrra :-)Hej kobitki!
No to pewnie ja zamykam tydzień USG dzieciaczkówMoja córcia zaszalała - zrównała termin z miesiączki z terminem USG - teraz oba mi wychodzą na okolice 26 grudnia
Skończony 34 tydzień - (początek 35 tc. wg. USG) - mała waży 2300-jest na 50 centylu, więc prognozowana waga do porodu to ok. 3,2 - 3,4kg. ułożona głowką, w dalszym ciągu nie szykuje sie do wyjścia, zdrowiutka-musze bardzo uważać, żeby mi nie odeszły wody, bo lekko przekraczam normę i duże ciśnienie od tych wód - może mi przebić pęcherz płodowy jak za szybko wstanę, albo cos podźwignę
generlanie za 2-3 tyg. dzidziuś będzie uznany za donoszonego-a ja chcę małą nosić do 1 stycznia, tylko ona jakoś rośnie za szybko hihi...ciekawostka - podobno nawet jak bym dziś rodziła to mi sterydów nie podadzą, bo uznają, że dziecko już ma płuca wykształcone
![]()
A mi koleżanka dzisiaj napisała(bo pytała się co u mnie jak dzidzia to jej opowiedziałam co i jak u mnie)że miała rozwarcie w 28 tc i też leżała cały czas i urodziła w 36 tc co ja sie tak zastanawiam czy ja wytrzymam do stycznia i to 14
czy czasem mnie też nie weźmie szybciej na poród
Skończony 34 tydzień - (początek 35 tc. wg. USG) - mała waży 2300-jest na 50 centylu, więc prognozowana waga do porodu to ok. 3,2 - 3,4kg. ułożona głowką, w dalszym ciągu nie szykuje sie do wyjścia, zdrowiutka-musze bardzo uważać, żeby mi nie odeszły wody, bo lekko przekraczam normę i duże ciśnienie od tych wód - może mi przebić pęcherz płodowy jak za szybko wstanę, albo cos podźwignę
tylko żeby mi dziecko za duże nie urosło bo obawiam się 4,5kg
bo też planuje allegrowe zakupy,ale na żadnego się zdecydować nie mogę..