reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Opieka nad bobasem - o kolkach, pieluchach, ubiorach, cycuchach i innych :-)

My też na dwójkach. Narazie nie zapowiada się na większe. Gumki zawsze się mi odznaczały, nawet jak uzywałam jedynek.
Jak teraz za luźno zapnę dwójki to zawartość na bank wycieknie (i jedna i druga).

reklama
My od tygodnia jestesmy na 2 i na pewno na 3 szybko nie przejdziemy.:tak:
Co do spania w nocy to Lanka ładnie spała w swoim łóżeczku 1 raz sie tylko budziła na karmienie. Wczoraj niestety coś jej sie odmieniło, przez 3 godziny odkładałam ja do łóżeczka aż w końcu sie poddałam i zasnęła przy cycku w łóżku z mamusia:sorry: Jeszcze troszkę bym "powalczyła" ale niestety kręgosłup odmawia mi posłuszeństwa i tylko mam nadzieje, ze całkiem nie wysiądzie.:-(

My zaczynaliśmy od 2 bo są od 3 do 6 kg, a Igor urodzil się 3210. No ale kończymy paczkę i dajemy na 3 bo 2 już takie maławe:-)

moja dzidzia ostatnio zaczeła sie wydzierać w nocy jakby ją kto ze skóry odzierał i przestała ładnie tyć niby przybiera ale powolutku strasznie i sie martwie neonatolog powiedizała 0 po usłyszeniu tego wrzasku ze to przez ten płacz bo gużo energi traci ale widać ze silne dziecko skoro tak wrzeszczy! i że mam sie nie przejmować ale sie przejmuje

dziewczyny ratujcie..mały ma od 2 dni straszne zaparcia i tylko w nocy w dzień śpi ładnie nic mu nie dolega a tylko wieczór nadchodzi to się zaczyna dziś to juz nawet nie płakał tylko cały czas stękała tak jak by kupę robił ale nic nie zrobił strasznie się pręży i ma brzuszek twardy robię mu masaże daje cyca lulam pije herbetke z kopru włoskiego i zasypia na godz lub pól a później znowu to samo co moge jeszcze zrobic żeby to mu przeszło ?? diete też 3mam więc nie wiem co może być przyczyną błagam poradzcie coś ...

Karcia a próbowałaś probiotyków? Np. Biogaia lub lacidobaby. Po tym drugim moi chłopcy ładnie się załatwiają.

mi każdy mówi że takiemu maleństwu to nic nie mozna dawać...ehh
a co to ten probiotyk i od kiedy można podawac? mój mały ma 9 dni czy mogę dać mu czy to bezpieczne i czy na recepte to sie wykupuje czy bez?

Moja Olga też już powyrastała z niektórych ubranek. :-) I pewnie większości która jest tez nie założy, tak szybko przybierać zaczeła (na szczęście) :tak:
My jakiś tydz. temu na 2 przeszliśmy, mamy Huggisy są duże czasem przeleci "co nieco" ale gumeczki się i tak odznaczają. Teraz chyba na pampersy przejdziemy wypróbować.
Nasza w nocy też marudzi, czasem zanim ją uśpię to już pora na kolejne karmienie :eek: ale jakoś dajemy radę. Co do "bufetów" to już któraś pisała o tym problemie - ja też mam nierówne. Lewy sporo większy od prawego. I tego większego do końca nie zjada a jak chciałam reszte ściągnąc laktatorem to ani kropelka nie chciała polecieć. :no:

reklama
Do góry