reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Opieka nad bobasem - o kolkach, pieluchach, ubiorach, cycuchach i innych :-)

Emilka przez sen śmieje sie,popłakuje,otwiera oczy(M. o mało zawału wtedy nie dostaje,bo wygląda to czasem jak z horroru:-D),cała az chodzi.I wydaje dziwne dźwieki,chrumkania a najczęściej jak to mówi kochajacy tatuś rzęzi jak stary ciągnik,bardzo subtelna dziewczynka:-D:-D:-D
ten opis odpowiada tez ,ojej Róży i jeszcze takie dzikie piski wydaje z siebie.
ostatnio mojej małej doskfieraja lelitka-nie wyglada to na ból ani na zedne kolki tylko chyba czuje ich prace i sie denerwuje szczególnie w trakcie jedzenia zaczyna płakac ale nie tak jak ja boli tylko tak warczy nerwowo wtedy chce byc u kogos na ramieniu -tylko czemu najczesciej w nocy-a była taka grzeczna:szok:.ale jest prze kochana.:-)
a właśnie co do kłucia w pierci to też sie wpisze na liste ,i jeszcze też mi cieknie z jednej jak karmie drugą i w ogóle wszystko zamleczam a przed karmieniem odciągam bo mi z nich tak kapie że mała sie krztusi i jeść nie chce zanim nie odciagne-mleczna masakra jakaś

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi co robić z pampersami... z jedynek przeszłam na dwójki jak po ściągnięciu pampersa na udach miała odznaczone gumeczki. Już dwa tygodnie na dwójkach jesteśmy i znowu zaczęły się jej odznaczać te gumki :sorry:przejść na trójki? fakt, że młoda jest ogromna i jak komuś powiem, że ma miesiąc to kręcą głową, że duuuuża jak na miesięczniaka:-D ale te dwójki wyglądają na akurat teraz i nie wiem czy te odznaczanie się nic jej nie zrobi:eek: Kiedy przechodzicie na inny rozmiar pieluch?

Ja przeszłam na 3 u Maxa tydzień temu. On teraz waży już ponad 5kg. Alex dokańcza dwójki. Jutro dołączy do brata (skończymy paczkę po prostu;-)), a waży 4,300. Między nimi jest prawie kilo różnicy

ja się boję młodą na wagę dać bo wydaje mi się że będzie mieć między 4,5 a 5 kilo:sorry: i też jak skończymy tępaczkę pampków to przejdziemy na trójki...

mały pasibrzuch:eek:

Maja 2 tygodnie temu ważyła 4400, a na 2 przeszłam jakiś tydzień temu nie cały. Akurat skończyła nam się paczka w tym czasie ale i już za krótkie boczki miały i zapinanie było na styk. Teraz jak jest na 2 to jest dobrze, ma nawet jeszcze troszkę miejsca więc jej wygodnie.

A my dalej używamy jedynki i są ok. Mamy ich jeszcze na dwa dni. I przechodzimy na dwójki. Chyba pupę mamy małą, za to wielki brzuszek :-D

Ostatnia edycja:
u Maksa to ciągle się odznaczają gumeczki- od początku w dwójkach- a jak załoyłam luźniej to bokami wyciekały siuśki:eek: więc wg mnie nie ma sensu mieniac na większe.... oczywicie nie są to jakies wieeelkie odznaczenia ale są....

Hej moja waży pewnie kolo 4.300 i miescimy się w 1 na szczęście bez żadnego odznaczania gumek czy coś co do spania to mała sama nie zaśnie ale za to zasypia przy cycku w łóżku między mama a tata:-D tylko niestety chciała bym ją nauczyć zasypiania samej w łóżku że po karieniu mówimy jej dobranoc i wio do własnego wyrka wczoraj próbowaliśmy ale mała nagminnie zaczęła ssać paluchy no i musiałam ją nakarmić.. głodomor...

reklama
Do góry