reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

Dziubasku, a nie skierowali Cię na wywołanie? Czy coś? Ja od jutro do piątku mam mieć codziennie KTG i 22 albo 23 mam się zgłosić na wywołanie.
Wczoraj czyja dzidzia? Maliny?

Luuuzna - myślałam, że już urodziłas...
ja mam iść na wywołanie tydzień po terminie z usg, czyli jeśli do 19 listopada nie urodzę to idę do szpitala, jakoś tak....
Chodziło mi o Maliny dziecko :))) tez biedna się naczekała, 3 dni w szpitalu, oksy, przebicie worka owodniowego, a w końcu cesarka 2 tygodnie po terminie. Paranoja!!!
Namęczyła sie tyle niepotrzebnie...

To ja może colę wypiję? Albo się 'zseksię':-D

Colę piję - nic nie działa :))) nawet nie znałam jej właściwości

Jak Gie-oska wyląduje na porodówce po tym oleju to i ja skocze do apteki po niego :))

reklama
hej ja czuję że to będzie dziś albo już jutro..
wczorsaj miałm skurcze do 4.30 rano..
nie były aż takie bolesne ale jękałam:-p więc trochę bolały... no i późńijema hwilę przeszlo więc zasnęłam... miałam jechać do szpitala ale nie chciało mi się ubirać...:zawstydzona/y:
dzisiaj jak będzie to samo to od razu się pakujemy i ruszamy w drogę... normalnie przy tych skurczach to aż mi noga od pasa w dół do kolana drętwiała...
no i skurcze co 10 min...:-D

a ja chyba dzis sie napije olejku rycynowego..wczoraj kolezanka dzwonila i polecila to u mniej sie sprawdzilo i w ciagu kilku godz od wypicia miala juz synka:-)ktoras probowala z tym olejkiem??jutro czeka mnie szpital jak dzis samo sie nie zacznie...

Ja juz tez chyba polece po olejek... Ej a wlasciwie to gdzie go moge kupic? :eek:

U mnie akcja sie zatrzymala zupelnie :sorry: dzidzia sie co prawda malo rusza, z 5 razy bylam w toalecie ale nic nie wskazuje na porod. A dzis ladna data :tak: Ale skoro czop poszedl z krwia, rozwarcie wczoraj na jeden palec, a szyjki wogole juz nie ma to moze sie w koncu cos rozkreci?:sorry:
Poki co zrobilam babke cytrynowa, gulasz, zaraz ide pod goracy prysznic, a potem to ja juz nie wiem. Co myslicie o seksie jak czopa juz nie ma?

To jeżeli tak, to ja mam jeszcze 3 dni ;-) A u Ciebie kiedy termin z USG mija?

Moja przyjaciółka w USG połówkowym dowiedziałą się, że ma ogromniaste dziecko. W 20 tc jej synuś waży 610 gram!!!!! I z 11 marca termin przesunął się na 26 lutego... Więc dlatego na termin z USG patrzę przez palce...

Suwaczek mam wg usg, bo dopiero na poczatku listopada polozna mnie uswiadomila, ze z usg mam na 8.11, a z om na 5.11. A ja bylam pewna ze na odwrot :-D

a ja chyba dzis sie napije olejku rycynowego..wczoraj kolezanka dzwonila i polecila to u mniej sie sprawdzilo i w ciagu kilku godz od wypicia miala juz synka:-)ktoras probowala z tym olejkiem??jutro czeka mnie szpital jak dzis samo sie nie zacznie...

mi dawali dużą łyżkę w szpitalu w pierwszej ciąży po terminie ale nic na mnie nie działało dwa razy miałam tez kroplówki z oxy i też macica nie zaskoczyła. Twardziel z mojego Szymonka bo i wyjsc nie chcial

to we wczesnej ciazy a w koncowym okresie przyspiesza porod...poza tym mi ten sposob polecila znajoma ktora to zastosowala iw ciagu paru godz miala synka a jej to lekarz ginekolog polecil wiec chyba wiedzia co mowi??

skoro w szpitalu go stosuja to mysle ze sprobowac mozna

U mnie nic a nic nie rusza dalej y brzuszkiem chodze ale jutro szpital ciekawe czy zasne dzis
Mecza mnie mysli jak to bedzie, jak sobie poradze, czy starszy synek bedzie zazdrosny,czy bedzie plakal za mna jak bede w szpitalu...boje sie :-(

zmykam oglądać chatę nową....:sorry:
mam nadzieję że zdążymy coś wybrać przed porodem i przeprowadzić się....:tak:
będę wieczorkiem...

i prosiłabym rozpakowane mamy o przeczytanie ogłoszenia ( o ile znajda chwilę i się pojawią na bb ;-))

U mnie nic a nic nie rusza dalej y brzuszkiem chodze ale jutro szpital ciekawe czy zasne dzis
Mecza mnie mysli jak to bedzie, jak sobie poradze, czy starszy synek bedzie zazdrosny,czy bedzie plakal za mna jak bede w szpitalu...boje sie :-(

Nie martw sie, wszytsko bedzie dobrze, a szpital to w koncu 2 -3 dni :tak:
Moze dowiedz sie czy wpuszcza Twojego meza z malym do Ciebie? U nas wpuszczaja, takze moj A bedzie z Julka przychodzil :tak:

Kamcia to zycze owocnego ogladania ;-)

coś dzisiaj nie widzę narzekania na samopoczucie :))
ale to pewnie dlatego że połowa już urodziła a druga połowa pracuje jak przyspieszyć poród i molestuje partnerów :))

hej ja czuję że to będzie dziś albo już jutro..
wczorsaj miałm skurcze do 4.30 rano..
nie były aż takie bolesne ale jękałam:-p więc trochę bolały... no i późńijema hwilę przeszlo więc zasnęłam... miałam jechać do szpitala ale nie chciało mi się ubirać...:zawstydzona/y:
dzisiaj jak będzie to samo to od razu się pakujemy i ruszamy w drogę... normalnie przy tych skurczach to aż mi noga od pasa w dół do kolana drętwiała...
no i skurcze co 10 min...:-D
No to najwyższa pora żeby zaczęło się coś dziać. Tylko kto nam będzie listę uzupełniał jak pójdziesz. Klaudzia żako już do nas zagląda

reklama
zmykam oglądać chatę nową....:sorry:
mam nadzieję że zdążymy coś wybrać przed porodem i przeprowadzić się....:tak:
będę wieczorkiem...

i prosiłabym rozpakowane mamy o przeczytanie ogłoszenia ( o ile znajda chwilę i się pojawią na bb ;-))

Chciałabym z Tobą urodzić:-)
Ale pewnie poczekam...
Zjadłam obiad i znów chyba zaraz mnie przeczyści...przed chwilą miałam skurcze takie ż promieniujące na dolną część pleców i uda...pojawiają się i znikają...no cóż najwidoczniej bło mi pisane pomęczyć się trochę...

Do góry