reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Październik 2008

Małaulka wow super autko GRATULACJE . A miałam się pytać jak tam psiapsiółka spiralka:-p:cool2::cool2::cool2:
Gosia teraz mogę wziaść do rozpatrzenia;-)Ale napisz mi tak szczerze jaka będzie twoja aktywność po powrocie do Stanów???
Evelaijna pogadamy z dziewczynami;-)
Mirabelko kurde nie wiem co może byc za przyczyna ze nie przybiera:no::no::no: Aż sama się zmartwiłam:-(
Minisia to super ze nagle pojawiają sie choroby i nagle wsio przechodzi:tak::tak:

A mnie łeb napindala aż mnie swiatło drażni:cool::cool:

reklama
Małaulka wow super autko GRATULACJE . A miałam się pytać jak tam psiapsiółka spiralka:-p:cool2::cool2::cool2:
Gosia teraz mogę wziaść do rozpatrzenia;-)Ale napisz mi tak szczerze jaka będzie twoja aktywność po powrocie do Stanów???
Evelaijna pogadamy z dziewczynami;-)
Mirabelko kurde nie wiem co może byc za przyczyna ze nie przybiera:no::no::no: Aż sama się zmartwiłam:-(
Minisia to super ze nagle pojawiają sie choroby i nagle wsio przechodzi:tak::tak:

A mnie łeb napindala aż mnie swiatło drażni:cool::cool:

no wlasnie fajnie ze szybko mija :tak:

a moze wez jakas tabletke silniejsza :tak:

Małaulka gratuluję nowego autka, no i że już po poszukiwaniach. My też na wiosnę będziemy musieli zmienić samochód, bo co raz więcej w nim do zrobienia. Ostatnio pękła przednia szyba i 350 zł poooszło, a dwa tygodnie wcześniej był przegląd i 600 zł na naprawy po przeglądzie. Robi się już z niego skarbonka bez dna.
Mirabelka trzymam kciuki za dobre wiadomości. Z tego co rozumiem, to nie przybrała, ale i nie spadła. Może z karmieniem coś nie teges, jakaś porada laktycjna może też by się przydała. Tak sobie wymyślam, bo w sumie to się nie znam.

Na zebranie do przedszkola poszedł M, bo mi się go żal zrobiło, że znowu by z dzieciarnią siedział, ale w sumie zdążył wrócić jak ich do pokoju goniłam więc pomógł :-p;-)

a mi smutno dziś, mała Oliwka mojego siostrzeńca skończyła wczoraj miesiąc i na wizycie kontrolnej tydzień temu okazało się że nic nie przybrała, pediatra kazała dokarmiać sztucznym (najgorsze że ona sztucznego nie chce), dziś znów byli ważyć i nic od wyjścia ze szpitala, mają skierowanie na krew, mocz i crp, jutro robią
może to anemia, nie wiem sama
może któryś z naszych paździoszków tak miał, bo już nie pamiętam, chociaż przyczyny pewnie mogą być różne

wieczorkiem sobie poczytam, na razie mam parę rzeczy do zrobienia
Moj Mlody jak mial 3 tyg wyladowal w szpitalu bo nie przybieral.a wlasciwie waga mu spadala.mowili ze mleka nie mam ale mialam.sciagalam i dawalam z butli i dalej nie przybieral.mowia ze zlego mleka nie ma a na moim nie przybieral mimo ze jadl 2 razy wiecej niz wszyscy.no i musielismy na sztuczne przejsc.i poszlo.nie wiem moze zle sie odzywialam ze nie bylo sycace:-(

Evelajna jak się wczytasz to jest, że "autko":tak: a listonosz rzeczywiście równy gość:-D:-D my tu mamy takiego gbura, żebym go chętnie w kosmos wysłała, a chodzi soie kiedy chce raz nawet o 19.30 był ( podobno w godzinach pracy w pubie pije i weczorem nabombany pocztę roznosi:no:)
Minisia Toyota Avensis hatchback, bo ma duuuuży bagażnik i jest ekonomiczna.:tak:

K...... póbuję wgrać fimik z komórki ale ja się chyba do tego nie nadaję:no::no::no::no:
No i właśnie o to się pytałam:laugh2::laugh2: bo, że "autko" to doczytałam. Fajne autko. Silnik nie do zdarcia i wielgachny bagażnik. My mamy teraz Opla Vectrę sedan i wkładanie wózka do bagażnika to zabawa w strongmana:happy:

mhmm to spoko a WTX nie staracie sie????
A co to jest za dodatek? Chyba takiego tu nie mamy. Ale pewnie mamy jakiś odpowiednik.

a mi smutno dziś, mała Oliwka mojego siostrzeńca skończyła wczoraj miesiąc i na wizycie kontrolnej tydzień temu okazało się że nic nie przybrała, pediatra kazała dokarmiać sztucznym (najgorsze że ona sztucznego nie chce), dziś znów byli ważyć i nic od wyjścia ze szpitala, mają skierowanie na krew, mocz i crp, jutro robią
może to anemia, nie wiem sama
może któryś z naszych paździoszków tak miał, bo już nie pamiętam, chociaż przyczyny pewnie mogą być różne

wieczorkiem sobie poczytam, na razie mam parę rzeczy do zrobienia

Mirabelka, wysłałam Ci priv, bo za długo tu o tym. W każdym razie to normalne u dzieci "cycowych":tak: Nie martwcie się na zapas.

Czarna dzięki za negocjowanie w mojej sprawie;-)

Poszłam dziś polować na pieczarki w okolicy, bo coś ciężko dostać ostatnio i nas ulewa złapała. A my oczywiście bez foli na wózek... Aleśmy zmokły! Głupia ja, w Irlandii bez folii i parasolki się wybierać na spacer....

No i właśnie o to się pytałam:laugh2::laugh2: bo, że "autko" to doczytałam. Fajne autko. Silnik nie do zdarcia i wielgachny bagażnik. My mamy teraz Opla Vectrę sedan i wkładanie wózka do bagażnika to zabawa w strongmana:happy:

A co to jest za dodatek? Chyba takiego tu nie mamy. Ale pewnie mamy jakiś odpowiednik.

Mirabelka, wysłałam Ci priv, bo za długo tu o tym. W każdym razie to normalne u dzieci "cycowych":tak: Nie martwcie się na zapas.

Czarna dzięki za negocjowanie w mojej sprawie;-)

Poszłam dziś polować na pieczarki w okolicy, bo coś ciężko dostać ostatnio i nas ulewa złapała. A my oczywiście bez foli na wózek... Aleśmy zmokły! Głupia ja, w Irlandii bez folii i parasolki się wybierać na spacer....

evelajna work tax credit dodatek dla osob ktore maja niskie dochody

Minisia tu jest odpowiednik tego co u Was ale to tylko dla pracujących, a że mój mąż jest na bezrobotnym to nam się nie należy;-)
Evelajna no to teraz się dogadałyśmy:-)
Czarna nooo koleżanka spiralka suuper:tak: już 5mcy minęło i @ też jakby mniejsza, wogóle komfort:tak::tak:
Mirabelka- napewno wszystko będzie z Maleństwem dobrze, a może mama się za bardzo stresuje i mleko mało pożywne dla bąbelka??

A my położyliśmy dziś naszą marudkę już o 19.30 cwaniara mała już któryś dzień pod rząd nie chce drugi raz zasypiać bo jej się poranna drzemka przesuwa na południe lub nawet pózniej. Zobaczymy do której jutro pośpi? Jeśli prześpi do rana to chyba zrezygnujemy już z tej drugiej drzemki....

Idę do wanny zaraz się wypluskać........

Buzka:-)

dzięki dziewczyny, poczekamy na wyniki i będzie wiadomo co dalej, albo leczenie albo poradnia laktacyjna, bo może coś nie tak robi, chociaż pokarmu ma dużo
Asia pamiętam jak opisywałaś wasze przejścia z karmieniem, dobrze że to już taka odległa przeszłość :tak:
Ula super że autko kupione :tak:
Kasia mój T. strasznie nie lubi zebrań w szkole i całe szczęście bo jak kilka razy był to większości nie wiedziałam, nie przekazał mi "bo wydawało mu się mało ważne" :-)
minisia jak tam nauka języka ci idzie?
czarna czy ja przegapiłam? gdzie fotki kuchni?
Gosia super ci w nowej fryzurce, ale jak pisałaś krótkie to myślałam że tak całkiem :tak:

reklama
Do góry