reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

W związku z urodzeniem się dziecka pracownikowi (ojcu) należy się urlop okolicznościowy w wymiarze 2 dni. Jeśli natomiast będziesz chora po porodzie jak, np. depresja poporodowa lub CC to należą sie 14 dni urlopu pełnopłatnego.

reklama
najpierw jedna noga
potem druga
potem brzuch i reszta:-)

no właśnie u mnie tak łatwo nie ma bo jak wyjde dwoma nogami i chce wyjść brzuch to głową uderzam w rame drzwi :crazy: co za auto heh, w naszym stanie powinnyśmy tirami jeździć-bezpiecznie, dużo przestrzeni itp :) w końcu nazywają nas "ciężarówkami" :-):-):-):-)

Witam kuleczki:-)

KASKA wszytkiego naj a przede wszystkim szczesliwego rozwiazania!!
Lajtway grtatuluje zdanego egzaminu a z tym cisnieniem to idz do przychodni wez zlecenie od lekarza i tam ci beda robic pomiary nie powinni robic problemu

hmmmm a tak z innego tematu - maciętą kreske na brzuchu ? ja mam od piersi w dół z tym że krzywo bo bardziel po lewej stronie, ale jak już dobija do pępka to w dół od pępka już jest prościutko. nie żeby tam jakaś gruba krecha, taka brązowa wyblakła jakby. Też takie krzywe macie ? :-)

Ja miałam przed ciążą! W ciąży mi zniknęła po prostu...

z tego co się orientuję to wszędzie jest płatne 80 % tylko w monie 100% bo oni dostają pensję niezależnie od ilości wypracowanych godzin
tak więc czy mój mąż w miesiącu wyrobu 30, 60, 100 czy 200 godzin to i tak dostanie te same pieniądze:tak:

ale chyba nie tylko w monie... ta ustawa jest ogolna... moze tylko w monie za te 14 dni placa 100% a reszta 80% ale to jest wszystko w kodeksie pracy. kazdy ma takie same prawo do urlopu okolicznosciowego... czy to wasz slub, narodziny dziecka, zgon rodzicow czy macochy lub ojczyma. jest jeszcze okolicznosciowy jak dziecko bierze slub ale to juz tylko 1 dzien.

Dzien doberek.
No ja narazie do wysigu nie staje. Wciaz mi zostalo sporo czasu do 11.12 :)
Oczywiscie tez bym uz chciala zobaczyc mojego kurdupelka.
Szczegolnie ,ze po zlozeniu lozeczka (w ten piatek) nie bede miala nic wiecej do przygotowywania. Nawet krzeselko mam juz w aucie zamontowane :)>
I co ja bede robila ???

Trzymam kciuki za nasze wszystkie dziewczynki w szpitalu.
Czekam tez na zdjecia Filipka. Asia sie odzywala czy zatopila sie w milosci do syncia i nie daje znaku zycia ? :)

Moja watroba lepie . Jakos mniej boli choc skora wczoraj swedziala jak nie wiem co. Myslalam ze sie zadrapie na smierc. W nocy podobnie. Dzis rano staram sie nie drapac i jakos sie uspokaja. nauczylam sie chyba tez w jakich pozycjach mi wygodniej i jakos tak mija godzinka za godzinka . :)

Pogoda u nas okropna. Ani to deszcz ani sucho. Jakby anioly sprayem pryskaly :)

Dziewczynki czy w polskich aptekach mozna dostac sab simplex na kolki?
Slyszalam ze tylko z niemiec mozna sciagnac.
u nas z tegoco czytałam jest inkofal czy coś w tym stylu na kolki
a na swędzenie fenistil:tak:

hmmmm a tak z innego tematu - maciętą kreske na brzuchu ? ja mam od piersi w dół z tym że krzywo bo bardziel po lewej stronie, ale jak już dobija do pępka to w dół od pępka już jest prościutko. nie żeby tam jakaś gruba krecha, taka brązowa wyblakła jakby. Też takie krzywe macie ? :-)
u mnie brak:tak:

dla mnie wysiadanie i wsiadanie do auta.. mamy nisko fotele i troche i to mnie wkurza..

ja mam ten sam problem z autem mojego meza ... a ze on teraz moim do pracy pojechal to ciekawie nie bedzie :)

W związku z urodzeniem się dziecka pracownikowi (ojcu) należy się urlop okolicznościowy w wymiarze 2 dni. Jeśli natomiast będziesz chora po porodzie jak, np. depresja poporodowa lub CC to należą sie 14 dni urlopu pełnopłatnego.

gdzie to jest napisane ?? jakas ustawa ??

reklama
a pępek wam wciągnęło / wywinęło ? mnie się zrobił taki..yy jakby to ująć, jakby wulkan haha, tzn wciągnęło mi go do środka, prawie jest zamknięty, a na około jest tak jakby góra-całość wygląda jak miniaturowy wulkan :-)

Do góry