reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
My tam seksik caly czas. fakt ,ze leniwi jestesmy troszke bo to juz niewygodnie ale nadal tak 2 razy w tyg. I to bez ubranka. A ja jutro zaczynam 38 tydz.
Jak nic nie dolega to mozna spokojnie. W ubranku pewnie bezpieczniej bo infekcji zadnej nie bedzie a i szyjka nie bedzie reagowala. Choc czytalam ,ze jesli ciaza jest prawidlowa do do 38 tyg szyjka i tak na sperme nie reaguje.

no w 38 tygodniu to można szaleć :) bo tak się zastanawiałam własnie żeby żadnej reakcji nie robić, ale te ubranka właśnie i ochraniają przed "obcymi" heh itd. Lekarz nic mi nie mówił, oprócz tego że szyjka długa i zamknięte wszystko - więc chyba można :)) czyli zapowiada się ciekawy wieczorek, ale to jak sie wszystkie moje seriale pokończą :-D:-D:-D

Monia - nie dołuj się - wiem wiem łatwo powiedzieć.

Ale Wy macie fazy - wczoraj Wigilia a dziś "Kolędowanie" :-D:-D:-D

Ale Martuśce i Asi fajnie - w domku ze szkrabami :tak:;-)

a jak ja chcę sobie pomóc to bez ubranka????:cool2::cool2::cool2:

Tuż przed porodem

Pieszczoty piersi i seks w końcowych tygodniach ciąży uwalniają oksytocynę, czyli hormon, który wywołuje i podtrzymuje akcję porodową. Orgazm może wywołać skurcze przepowiadające, zwane skurczami Braxtona-Hicksa. W przypadku zdrowej ciąży nie ma jednak mowy o przedwczesnym porodzie wywołanym stosunkiem seksualnym. Może on jedynie pozytywnie wpłynąć na przygotowanie szyjki macicy do porodu.
A co z dzieckiem?

Dzidziuś jest bardzo dobrze chroniony przez wody płodowe, a czop śluzowy dodatkowo chroni je przed infekcjami. Możecie być zatem spokojni – dziecku nic nie grozi. Maluszek czuje wszystko, co związane jest z mamą. Doskonale wie, kiedy jest zdenerwowana, a kiedy szczęśliwa. Z całą pewnością woli ten drugi stan. Sam stosunek to dla niego przyjemne kołysanie i masaż.

a jak ja chcę sobie pomóc to bez ubranka????:cool2::cool2::cool2:

Niekonwencjonalne metody wywołania porodu
1. Masowanie brodawek sutkowych. Pod koniec ciąży rzeczywiście może wyzwalać wydzielanie się oksytocyny, która powoduje skurcze macicy.
2. Stosunek płciowy. „Wykorzystywanie” nasienia mężczyzny do indukcji porodu znane jest już od starożytności. Sperma zawiera prostaglandyny, które powodują dojrzewanie szyjki macicy i wyzwalają czynność skurczową. Udowodniono również, że pobudzanie stref erogennych u ciężarnej wywołuje reakcję w postaci skurczów macicy, niezależnie od etapu ciąży.
3. Czasem w wywołaniu porodu pomóc może długi spacer lub ciepła (nie gorąca!) kąpiel.

reklama
Do góry