reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniówki 2010!!!

kurde dziewczyny ale naprodukowalyscie , nie nadrobie juz tego
zielona maupa- gratulacje!, chyba teraz juz mamy wiecej dziewczynek niz chlopcow!
13x13 - ciotka ale ty sie zdrowo odzywiasz! tez tak chce! ale platki z mlekiem to u mnie takie rozwolnie nie ze szok! i joghurtu tez nie moge kurde!

Ostatnia edycja:
reklama
nie chcę nikogo tu denerwować ale właśnie dostałam przesyłkę od babci 10 pysznych pyz z mięsem polane skwareczkami i do tego kapustka kiszona mam nadzieje że mnie nie zlinczujecie ale pyzy są przepyszne jeszcze gorące ...;-) też was kocham :-D:-D:-D:-D

Kochana ani tabletki ani plasterki ani prezerwatywy nie daja 100% pewności tego ze sie nie zajdzie w ciażę.Gdybym miała ciagle myslec o tym że nie mogę wypic sobie piwka bo być może jestem w ciazy to dzięki:szok:
Nie dajmy sie zwariować przeciez nie mówimy tu o piciu codziennym i nie wiadomo jakich ilości.
Myślę że dzidzi nie zaszkodzi jedno bezalkocholowe piwko dwa razy w ciagu ciązy.
Gorszy dla dziecka jest stres.
i tu sie nie zgodze - nie wiesz co jest gorsze, bo kazdy organizm jest inny i reaguje inaczej.....
Nawet po najmniejszej dawce alkoholu w II trym.dziecko moze miec:
  • Wolniejszy i niepełny rozwój mózgu dziecka
  • Uszkodzenia skóry, kości, zębów, mięśni, gruczołów
  • Nadal możliwe są poronienia
Alkohol w ciąży - Benc.pl
i nie odpuszcze i zadnej mowiacej ze to wskazane nie przyznam racjii:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:!!!!!!!!!

A stres?? Kiedy moja mama byla ze mna w ciazy zyla w strasznym stresie (wole nie pisac o co dokladnie chodzilo) i wiem ze jedynym skutkiem ubocznym jest to ze jestem lekko nadpobudliwa - wszedzie mnie pelno :), ale w pozytywie !!!!!

:-D:-D ja też pępek obserwuje u mnie jeszcze jest prawie taki sam jak przed :-)
zobacz jak uczysz się siebie , przedtem byś nie pomyślała ,że można tyle zjeść :-D:-D
Ja odwrotnie jem coraz mniej ...i bardzo dobrze bo i tak przytyłam już swoje. Dziś ;kanapka, 2 hamburgery ale malutkie i 2 mentosy :cool2:
co do pepka to moj dzisiaj chyba doszedl do granic rozciagliwosci, zjadlam tylko 4 pyzy z sosem, bebzolek mi mega wywalilo a pepek to tak bola ze łohoho....

co do alkoholu to ja zawsze mało piłam co jedynie to redsa strasznie lubię ale teraz mi nie wolno bo dzidzia najważniejsza:-).
i tak trzymaj kochana... masz 100% racje :tak:!!!

taaak, właśnie czytam sobie o tym...i nadal nie wiem o co tu chodzi tak do końca...dziewczyny,przepraszam za dosłowność,ale muszę zapytać-miewacie czarne stolce?:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
moje nie sa czarne, ale tez maja jakis dziwny kolor :eek:...

Jestesaniołkiem no to gratuluję Nikosia:-D a jak się zmieni to pogratuluję jeszcze raz:-D:-D:-D:-D Ty nie zaserwujesz dziecku papierosków -ale tłum na chodniku i przystanku -a i owszem. Na jedno wychodzi

eh, to od takich jak najdalej.... a poza tym jedyna moja trasa jaka codziennie pokonuje to do sklepu osiedlowego i z powrotem, ale faktycznie: tego calkowicie sie nie da wystrzec.... :no:

nie chcę nikogo tu denerwować ale właśnie dostałam przesyłkę od babci 10 pysznych pyz z mięsem polane skwareczkami i do tego kapustka kiszona mam nadzieje że mnie nie zlinczujecie ale pyzy są przepyszne jeszcze gorące ...;-) też was kocham :-D:-D:-D:-D
i to jest zajebisty pomysl - dziekuje :-D zjem sobie koputka na masle z kiszona kapusta - nie wiem czy pasuje czy nie, ale co mi tam - w ciazy jestem wiec mi wolno, nie? :-p
Dobra, 6 dochodzi wiec czas do domu. Zycze milego wieczoru, bo ja pewnie dopiero jutro zajrze :happy: pa

ja czesto pije piwo bezalkoholowe, ma zero alkoholu jak sama nazwa mowi i jest dla diabetykow, wiec nie wiem w czym tu problem jak gosienkach76 sobie tez takie piwko walnie od czasu do czasu:cool2:

i to jest zajebisty pomysl - dziekuje :-D zjem sobie koputka na masle z kiszona kapusta - nie wiem czy pasuje czy nie, ale co mi tam - w ciazy jestem wiec mi wolno, nie? :-p
Dobra, 6 dochodzi wiec czas do domu. Zycze milego wieczoru, bo ja pewnie dopiero jutro zajrze :happy: pa
ciezarnym wolno wszystko! ja dzis w pracy kupilam sobie salatke z lososia z jajkiem i ogorkiem i cebulka i nie wiem czym jeszcze i zjadlam ja ze smakiem zagryzajac paczkiem z marmoladka, bardzo dobre bylo a moje dziewczyny sie brzydzily nie wiem czym:eek::sorry:

marlenka powodzenia u ginki, życze szybkiego powrotu do zdrowia!!
sospettosa umieram z ciekawości jak w sądzie?? jesteś już wolna??
Dzięki:-) relacje zdałam na kwietniówkach u lekarza;-).
No właśnie sospettosa jak rozprawa.

ale moje maleństwo się rozbrykało zjadłam talerz zupy i maluch od razu zaczął wariować chyba posmakowało heh fajne uczucie jak tak sobie kruszynka bryka:-):-):-):-):-):-):-) chyba powoli wracam do zdrowia bo już co raz odkaszlnie mi się i katar z nosa gęstszy a nie sama woda i maść mi pomogła bo już prawie nic nie boli.:-)
Moje maleństwo też szaleje jak zjem coś dobrego, M ostatnio się śmiał że maly chyba kobylitki tam w brzusiu robi:-). Cieszę się że już lepiej się czujesz, oby tak dalej;-).

dziewczynki ja tak tylko na chwilke i mam pytanie czy moge sie napic piwa bezalkoholowego jakiegos>? tylko jedno? czy ono tez ma w sobie cos co moze zaszkodzic dzidz?
Ja miałam ostatnio wieeelką chętkę na piwko, M mi kupił Karmi i wytrąbiłam całe w mig:-D. Myślę że raz na jakiś czas dzidzi nie zaszkodzi:tak:.

Hej:-)Ja już po USG i będziemy mieli córeczkę:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Gratuluje córeczki:tak::-).

hehe L:) - zajrzelismy tylko go zmierzyc i maly wariując poświecił jajeczkami :-D
Gin powiedzial ze na 75% chlopak ale upewnimy sie za tydzien :D... wiec nie wiadomo do konca :)...
Gratuluje syneczka no i oby się już nic nie zmieniło:-):tak:.

kamisia..po tym co wypisałaś , to fitness na końcu jest .......:-D:-D
i po drugie jakim cudem u mnie jest +12 a u was np.+3, skoro wy jecie tyle co ja :cool:
moje drogie panie, co????
Nie martw się u mnie jest już 8 na plusie:-D.

taaak, właśnie czytam sobie o tym...i nadal nie wiem o co tu chodzi tak do końca...dziewczyny,przepraszam za dosłowność,ale muszę zapytać-miewacie czarne stolce?:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Nie ja mam takie normalne.

reklama
ja czesto pije piwo bezalkoholowe, ma zero alkoholu jak sama nazwa mowi i jest dla diabetykow, wiec nie wiem w czym tu problem jak gosienkach76 sobie tez takie piwko walnie od czasu do czasu:cool2:
ostanio pisalam o mojej znajomej ktora urodzila wczesniaka (slabego i sinego) - jej problem : palila i wlasnie pila od czasu do czasu.... przeciez to nie zaszkodzi..... :-D no rzeczywiscie....

a to jakis problem sobie odmowic?? nie da sie powiedziec "nie"?? to gratuluje!!

Do góry