NeSSi
Moderatorka
Cordafen, Luteine i forte nospeano prawda, a co bierzesz na te skurcze? i kiedy masz przestać? ja mam fenoterol i mam w środę odstawić więc może w czwartek się zacznie...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Cordafen, Luteine i forte nospeano prawda, a co bierzesz na te skurcze? i kiedy masz przestać? ja mam fenoterol i mam w środę odstawić więc może w czwartek się zacznie...
Ja dzis jade na obiadek do rodzicow:-)w tamta niedziele nie bylismy wiec teraz to mus;-)pozatym nikt nie robi takiego rosolku jak mama:-)
Zycze wszystkim milej niedzieli;-)smacznych obiadkow i leniuchowania:-)ciekawa jestem czy dzisiaj beda jakies nowe wiadomosci z porodowki,no i kolejny dzieciaczek:-)na ktora teraz kolej???
Dzień dobry
I ja się witam po dłuższej nieobecności.
Staram się poczytać co się u Was działo ostatnio ale nie będę ściemniać nie dam rady wszystkiego nadrobić
Od kiedy Sasha biega samodzielnie wszyscy mają ręce pełne roboty bo strasznie się rozbija. Trzeba było oczywiście pozakładać bramki na schodach. Pomimo bramek jedna górna jedynka już wyszczerbionaNiestety zrobił się straszny maminsynek i trochę się obawiam co będzie jak się pojawi Ignaś.... Może się sklonuję????????
A co do ciąży - mam taką mega zgagę, że już mi się ryczeć chce. Pomaga jedynie Rennie ale na krótko, a tu jeszcze 4 tyg![]()
O wstawaniu w nocy na siku nawet nie piszę......
Jednak każda ciąża jest inna
Ja też chodziłam do pracy do połowy 7. miesiąca, czułam się dobrze. Ale teraz jak na to patrzę, to wcale się nie dziwię dziewczynom, co biorą zwolnienie, kiedy tylko dowiedzą sie o ciąży. Oczywiście zależy, kto jak ma w pracy, czy dłuższa nieobecność nie zaszkodzi.
A poza tym wydaje mi się teraz, że ciąża to jedyny okres w życiu, kiedy większość kobiet może sobie pozwolić bezkarnie na to, żeby ktoś wreszcie odciążył je w obowiązkach ;-) mimo, że nieraz czują się świetnie!
Teraz sobie tak piszę, ale i tak starałam się żyć "normalnie" i raczej nie pozwalałam się wyręczać....
Ja mam 14 na plusie... i ostatnio stoi w miejscu, dokładnie na 71,7. Już od kilku dni. Jem praktycznie cały czas - bo ciągle coś podjadam - żadnych sensacji żołądkowych, nie wiem, czy to normalne, że już na tym etapie się nie tyje?
ano prawda, a co bierzesz na te skurcze? i kiedy masz przestać? ja mam fenoterol i mam w środę odstawić więc może w czwartek się zacznie...
mi gin powiedzial ze tylko w pierwszej ciazy mozna sobie pozwolic na bezkarne lenistwo i NALEZY TO BEZWZGLEDNIE WYKORZYSTAC !!! potem juz dziecko /to ktore jest/ wykorzysta dokumentnie to ze mama jest w domu
ponoc w 9 miesiacu juz nawet sie chudnie!!
Tez mam takie wrazenie jakby chciało wyjsc przez brzuch ;-)A mnie dzisiaj tak brzuch ciągnie do dołu, że ledwo go przed sobą noszę. A i Maleństwo dzisiaj też nieźle dawało, cały czas chce wyjść przez brzuch![]()
jeszcze troche kochana hahahah wierz mi jeszcze troche i tez bedzie ci to dane ahahh
I pamietam jak mea sie dziwiła ze poganiam dziweczyny rodzic ale wiedzialam ze jak sie zacznie i tak pisalam to na całego :-):-):-) i bedzie co raz wiecej rozpakowanych superowo:-)jejku jak te nasze dziewczynki szybko się rozpakowują!normalnie jedna po drugiej :-):-):-)
no trzeba adze przyznac ze sie uwinela ekspresowo !! o 17 jeszcze pisala na forum ze cos ja bierze ... o 19.30 dostalam smsa ze jedzie do szpitala a o 20.05 urodzila !!!!! szok normalnie !!!
To prawda chociazby spojrzec jak rodzily nasze babcie mamy moze jeszcze nie tak najgorzej ale wlasnie babcie ....Patrzcie dziewczyny jak ten czas szybko leci .......
Dopiero co się zdawać by mogło pisałyśmy o objawach ciaży, o poczęciu a już wypisujemy narodziny. Po dzisiejszej nie lekkiej nocy pomyślałam sobie, że i My damy sobie radę z porodem, pamietam zbiorowy strach związany z bólemale skoro Nasze koleżanki go przeszły to i My damy sobie z Nim świetnie rade, w końcu tak to natura wymyśliła
pociesza fakt, że teraz mamy więcej komfortu niż 30, 40 i 60 lat temu, kiedy to poród odbierała sąsiadka a o losie matki i dziecka decydował los.
Ja wczoraj w nocy miałam 2 bolesne skurcze, dzisiaj boli mnie jak na okresale wiem, że leki na powstrzymanie skurczy pomogą ..... a kiedyś ? kiedyś nie mieli nic. Więc trzeba być dobrej myśli
żyjemy w tych lepszych czasach, mimo nowych odmian chorób cywilizacyjnych .....
Cordafen, Luteine i forte nospeBędę odstawiać jak dobiję 36 tydzień
![]()
No to ja też sie witam z rana,
Ale mamy tempo rozpakowywania
Która dzisiaj na ochotniczke?
p.s. Czy wszystkie już macie kupione i rozstawione łóżeczka? Ja wczoraj doznałam szoku bo babka mi powiedziała że już ze dwa tygodnie temu powinnam była kupić i rozłożyć łóźeczko bo one strasznie śmierdzą![]()