reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudzień 2009

Ja brałam Sorbifer.
Skończył mi się kilka dni temu a jest na receptę i nie wiem czy czekać do 2.12 i potem najwyżej mi ginka przepisze tego 2.12 czy mam do niej zajechać po receptę? Fakt faktem odkąd skończyły się tabletki nie mam zatwardzenia, ale jak ma mi znów wynik zjechać w dół.. No sama nie wiem:)

reklama
Ale my nie piszemy tego zeby bylo ci przykro:no:
Ja tylko dziwie sie twojemu ginowi:tak:moj to zaraz kazalby mi przyjechac i by sprawdzil co jest grane:tak:
Dobra ja juz nic nie pisze,twoja sprawa.
Dokładnie !
Zreszta moj np kiedys ochrzanil przez telefon pacjetke ,ktora wymagala od niego diagnozy telefonicznej...mowil,ze to niepowazne i ma sie stawic na wizycie, bo on nie bedzie bral odpowiedzialnosci za udzielanie rad przez telefon tylko musi zbadac !

Dokładnie !
Zreszta moj np kiedys ochrzanil przez telefon pacjetke ,ktora wymagala od niego diagnozy telefonicznej...mowil,ze to niepowazne i ma sie stawic na wizycie, bo on nie bedzie bral odpowiedzialnosci za udzielanie rad przez telefon tylko musi zbadac !
Też byłam świadkiem takiej rozmowy;-)

Ja brałam Sorbifer.
Skończył mi się kilka dni temu a jest na receptę i nie wiem czy czekać do 2.12 i potem najwyżej mi ginka przepisze tego 2.12 czy mam do niej zajechać po receptę? Fakt faktem odkąd skończyły się tabletki nie mam zatwardzenia, ale jak ma mi znów wynik zjechać w dół.. No sama nie wiem:)

ja biore tardyferon Fol ... tak btw to musialabym wykupic recepte ...

a wlasnie powiedzcie mi co mam zrobic ... bo do tej pory bralam dopegyt i cordafen 2x1tabl ... a w piatek w karcie ciazy gin mi wpisal dopegyt 3x1 i cordafen 2x1 ... i nic nie powiedzial ze mam zmienic dawkowanie ... cisnienie mam niskie w granicach 110/60 wiec koniecznosci nie ma ale nie wiem czy on sie walnal czy mam brac 3x1 ... pytalam dzis poloznej i powiedziala ze poki cisnienie sie trzyma to mam nie brac dodatkowego dopegytu ale ja tam nie wiem ... chyba ze zadzwonie do niego i popytam ... dodam ze zauwazylam to dopiero dzis u poloznej !!

a teraz musze sie pochwalic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mamy swoj maly sukces z fifolem !!!!! ciagnie cyca !!!!!!! a ja od 4 godzin nie sciagam juz pokarmu !!!!!wlasnie ciagnie se z lewego cycka az bokami mu mleczko wycieka !!!! mysle ze pierwszy kryzes mamy zazegnany !tylko cos nie umiem go do prawego cycka podstawic !!!!!!!!!!
SUPER ! Gratulację:-):tak:

ja biore tardyferon Fol ... tak btw to musialabym wykupic recepte ...

a wlasnie powiedzcie mi co mam zrobic ... bo do tej pory bralam dopegyt i cordafen 2x1tabl ... a w piatek w karcie ciazy gin mi wpisal dopegyt 3x1 i cordafen 2x1 ... i nic nie powiedzial ze mam zmienic dawkowanie ... cisnienie mam niskie w granicach 110/60 wiec koniecznosci nie ma ale nie wiem czy on sie walnal czy mam brac 3x1 ... pytalam dzis poloznej i powiedziala ze poki cisnienie sie trzyma to mam nie brac dodatkowego dopegytu ale ja tam nie wiem ... chyba ze zadzwonie do niego i popytam ... dodam ze zauwazylam to dopiero dzis u poloznej !!
to moze lepiej zadzwon i zapytaj.. !!
bo mi Plewka przy wypisywaniu tadryferony mowil 1x1 a w karte mi wpisal 2x1 .. zadzwonilam i sie okazalo ze mam brac 1x1 a on sie zwyczajnie pomylił..

Asia gratulacje dla Fifolka :) :)

aż se taki zrobie :-D ciekawe co mi wyjdzie hehe :-D
jejuu nie umiem sie napatrzec na foty córeczki Martuski.. szczegolnie te z porodu... co za wzruszajacy moment.. :)

reklama
Mierzyłam ciśnienie sobie i co?? 145/85

no to graniczne :eek: mam podobne. w ogóle ze swoich pomiarów zauważyłam, że rano ciśnienie jest ładne: 130/70, najwyższe w południe, a ok 21-22 po środku. póki co jeszcze nie przekroczyłam 150/95, ale jakby tylko mi skoczyło, to mam od razu jechać na IP.

co do hemoglobiny to mnie żadna nie pobije... 7.2 :confused2: po serii dożylnych zastrzyków biorę teraz Hemofer 3x1.

Do góry