reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam z ranka:-)
Wiecie co, zdałam sobie sprawę, że już jestem uzależniona od forum BB. Jak tylko przychodzę do pracy to już włączam:tak::tak::tak:

Co do ruchów mojej Nikoli to wczoraj dała taki popis że szok, buzia sama mi się uśmiechała. I widzę, że ma różne pory na brykanie:-DAle najlepsze jest to, że mój M już wielokrotnie poczuł kopnięcie a nawet widział. Jak mnie kopła i on poczuł to potem chyba z 20 minut obserwował brzuszek czy będzie widać i rzeczywiście widać. Jaki był ucieszony, aż miło było patrzeć:-DPowiem wam, że mój M bardzo dba o mój brzusio i Nikolkę w środku tj. masuje, całuje, mówi do brzuszka i sprawdza czy kopie:-DCudowne to jest.
I jeszcze co wieczór robi mi masaż nóg bo strasznie mnie bolą (dolna część, od kolań w dół). I powiem wam, że pomaga:-D

reklama
Aha, jeszcze miałam wam też wspomnieć o zgadze, bo któraś z was wspomniała o tym. Ja od tej pory kiedy biorę tabletki z żelazem na anemię mam cały czas zgagę:-(I najgorsze jest to że wcześniej (nawet jak teraz jestem w ciąży) zgagi nie miałam. Pierwszy raz miałam zgagę chyba jak miałam 22 lata!!Dlatego w poniedziałek idę do gina i zapytam czy nie ma innych leków, po których nie będę mieć tej pie... zgagi, bo jest straszna:-(

cześc dziewczynki:-D

Czy u was też tak wiało w nocy:szok::szok:, aż mnie to wietrzysko obudziło, koszmar jakiś.

Ja mam dzisiaj lenia, tak mi się nic nie chce:zawstydzona/y:

Mój ślubny tez miał okazje już uświdczyc kopnięc małego, ale faktycznie jak tylko przykłada rękę, to synuś jakby słabiej kopie:-D

Wesoła jak zgagę miałam okropną w poprzedniej ciąży, strasznie się męczyłam, teraz mialam póki co ze trzy razy, ale mam na stoliku nocnym rennnie, albo manti i jak tylko mnie to cholerstwo łapie , to jedna tabletka i przechodzi...póki co:tak:

Ella gratuluję zdrowej córuni!!

Hubertuskiem pochwaliłam się na kwietniówkach u lekarza, HC mamy 183,9 mm a AC 157,7 mm więc faktycznie dzidzie mahja takie wielgasne główki:-) a wagę 397,03:-)

niestety nie mam czasu nadrobić całości, pozdrawiam gorąco!!

Tak czytam te wasze długości dzieci i obwody główek .. he he śmieszne te wymiarki narazie ale w sumie do tej pory był czas na rozwój narzadów itp. a dopiero na koniec jest czas na przybieranie w tłuszczyk , bo w sumie dzieci przybierają najbardziej przez ostatnie 2 miesiące:tak:

Właśnie piekę swój pierwszy w zyciu chleb więc trzymac kciukasy ......... no dobra maszyna go piecze:laugh2:

Ewka gratuluje syneczka, Hubert bardzo ładne imię - takie klasyczne

Aniam - pochwal się jaką masz maszynę do pieczenia? Ja mam plan zeby zaczac piec chleb w domu, moze sie w koncu zmobilizuje;-)

Dziendobry

Ja sie dzis obudzilam po 3 i juz spac nie moglam :-( A teraz sie mobilizuje do gotowania obiadu, ale ciezko mi to idzie.

aniam141 - i jak chlebek sie udal?
wronka - u nas takie wiatry byly dwa dni temu, pewnie teraz do Was dochodzi, ale tak gwizdalo w kominie, ze dzieci mi sie troche baly
wesola24 - mnie na szczescie juz to diabelstwo przeszlo, ale pierwsze miesiacy ciazy tez sie meczylam i to pierwszy raz, bo przy poprzednich nie mialam zgagi
forget-me-not - ja tam o wadze staram sie nie myslec, szkoda sobie psuc humor ;-)

Dzień dobry moje drogie:-)
Ja jak zwykle dopiero co wstałam- miałam ciężką noc- jakieś koszmary mnie męczyły i budziłam się co chwila:szok: chyba przez ten okropny wiatr!!!
A dziś przeżyłam szok jak wstałam z łózka- łoooo matko ale mnie rwą nogi i plecy- nie wspomne o pachwinach:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Mam nadzieję , że to chwilowe bo przecież w weekend mamy przeprowadzkę i muszę być na chodzie:crazy:

Cześć mamuśki -ja dziś tylko na chwilkę...
Noc przespana -wstałam tylko raz na siku -moje dziecię dziś pełnią łaskawości się wykazało:-D jestem po śniadanku i dziś mam w planach książeczki:tak: sniły mi się dzis lila stars:-D:-D:-D:-D mniam

Wronka no widzisz i kolejne "za" Alą -bo to ładnie na chrzcinach brzmi:-D

Katik masz rację -powinnam jej wygarnąć -ale nie wiem ile jeszcze do końca ciąży przybiorę hehehe i co się będę wymądrzała:sorry: ale jak już urodzę to nie omieszkam powiedzieć że moje metody żywieniowe okazały się "lżejsze" od jej:-p dziś się ważyłam dalej 3kg na plusie:-) A ze jesz sama to dobrze -co to caritas??

Barbarka123 dziewczyny mają rację -zbiać gorączkę i kontrolować zeby nie przekroczyła 38 stopni. Słyszałam ze woda z octem jest bardzo skuteczna (okład) na zbicie temperatury ale nie wiem czy zapach nie zabija:-p

Karola322 a moze skromnie miedzy nóżkami było i dopiero urosnąć musi:-D

Kwiatuszek no dokładnie -ale jak ja mam ochotę się tak poopychać mega i juz zrobię zapasy -to leży wszystko póki S nie zje:confused2: bo mi się od patrzenia odechciewa... jakaś dziwna jestem

Jesteśaniołkiem ja zazwyczaj czuję wszędzie -mam jakieś nadpobudliwe dziecko:eek: biega z jednej strony na drugą -a wczoraj sobie wybrało miejsce między żebrami a biodrem i tam stukało co chwilkę:confused2: nie ma macania!! a co to burdel?? są osoby mi bliskie które tym nie naruszają mojej przestrzeni życiowej a są tacy którzy nie maja prawa wejść w mój metr kwadratowy. Zresztą ja jestem osobą dość ostra i bezposrednia i do mnie nikt z łapami nie startuje;-) Amol albo eukaliptus -spokojnie mozesz

Studiującamama a co u Ciebie? bo o ślubie słysząłam:-) gratuluję

Aga002 dlatego ja kopiuję posty przed zatwierdzeniem:tak: a wczoraj chyba taki dzień malucha był -może jakaś faza księżyca:eek: bo moje też szalało i już prosiłam żeby mamie dało spać:-) co do auta -ja umierałam 2 dni po jeździe naszym gracikiem -ale odkąd jest nowy i nie buja -małe nie szaleje. S sie śmieje że panisko wyrasta:-D tylko dobre fury wchodzą w grę:-D

Mamusia87 oczywiście ze można -bez przesady. Lepiej ta zupkę niż pomidora z supermarketu -z wierzchu czerwony a w środku zieleń kiwi -bo na nawozach nie zdążył dojrzeć:confused2:

Dagsila czekam na wieści z usg:-D

Ella1
cudownie:-D super że już wiesz jakie buciki zamawiać -taka duża stopa:-D:-D powiedziała do S ze jak nasze też ma taka duzą to się nie dziwie że jak kopnie to mi sie pół brzucha przesuwa;-)

Zielona maupa ja tam chętnie przeczytam o tych literkach -jakie pierwsze imię jakie drugie... a co mi tam -może sie podziel?? a za brzuszek dziekuję:-) teraz już S widzi ze rośnie z dnia na dzień i jak się zachwyca -to słodkie jest:tak:

Sospettosa -co masz zrobić dzis zrób pojutrze -bedziesz mieć 2 dni wolnego;-)

Aniam 141 proponuję przyszły tydzień czwartek lub piątek. W tym tyg mam usg a w przyszłym do środy badania -więc jeśli po środzie Ci odpowiada to od 3.12 do kwietnia mam wolne:-D

Akaata u mnie 3 kg bo do mamy nie jeźdźę:-D i do teściowej -ale spoko -będą święta to od razu z 3 moge dopisać na dzień dobry -no chyba ze jak w tamtym roku z łakomstwa zatruję się surowym ciastem i na wigilię kleik zostanie:confused2:

Amorek52 czekam na wieści i trzymam kciuki za siuśke i siusiaka:-D

Elma to ja sie moge podzielić wylewnoscią S -on nie dosć ze wpadając do domu rozbebesza ubranie i wręcz liże mój bebzun to jeszcze jak się wykąpie i kładzie się do łóżka to głową między nogi tak żeby brzucha posłuchać "bo tam sie rusza":confused2: i jak już mi nogi drętwieją to go przeganiam:eek: przesada w każdą stronę jest hmmm sama rozumiesz. A nie możesz go poprosić o smarowanie brzunia? ja zaczęłam prosić na początku -i S sie przyzwyczaił i tak leżymy a On jedzie z oliwką:-D

Kasia.j no i silnych chłopaków masz w domu:-D szczęściara -3 facetów Cię po brzuchu maca -ja nie mam na to szans póki co;-)

Forget me not oj zrzucimy szybko -będzie lato i spacery:tak:

Basia0412 a nie jesz za późno?? mi zgaga -tfu tfu -nie dokucza ale się przestałam kłaść po jedzeniu:-p tak lubiałam sadełko wygrzewać

Wesoła24 co do masażu nóg -wiem o czym mówisz -ja mam takie jakieś ciężkie!!! i gdyby nie te ręce S to ciężko by było zasnąć:tak:

Ewka84
chwal się chwal:-) gratuluję zdrowego syneczka:-D

Kamisia1101 życzę szybkiego powrotu do formy:tak:

No Katik masz rację z tymi obliczeniami -też o tym myślałam -a może kostki nie są jeszcze tak twarde i ciężkie?? nie wiem. Ale jest reklama danonków że dzieci ok 5 lat rosną 20 cm w ciagu 3 lat -a nasze tyle urosły w kilkanaście tygodni:szok: to jest dopiero wyzwanie

reklama
Elma to ja sie moge podzielić wylewnoscią S -on nie dosć ze wpadając do domu rozbebesza ubranie i wręcz liże mój bebzun to jeszcze jak się wykąpie i kładzie się do łóżka to głową między nogi tak żeby brzucha posłuchać "bo tam sie rusza":confused2: i jak już mi nogi drętwieją to go przeganiam:eek: przesada w każdą stronę jest hmmm sama rozumiesz. A nie możesz go poprosić o smarowanie brzunia? ja zaczęłam prosić na początku -i S sie przyzwyczaił i tak leżymy a On jedzie z oliwką:-D

No to faktycznie cię zamęcza:-D:-D
My chodzimy spać o różnych porach, ja najczęściej idę dużo później niż Oli a że kąpię się przed samym snem to wtedy kiedy ja się smaruję mój małżonek przewraca się już na drugi bok:tak:

Do góry