reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Ja w tym roku idę na wigilie do mamy więc luz:-D ,ale w zeszłym na 12 osób szykowałam ,bo do nas siora m z rodziną przyjechała:tak:
Ja robilam dwa lata temu Wigilie dla calej rodziny i powiedzialam sobie ze nigdy wiecej hehe:-D:-D
Ja mam 6 rodzenstwa i prawie wszyscy maja juz rodziny wiec był meksyk
Gwiazdor mial dwie pelniutkie poszwy od koldry z prezentami i nie mogl wejsc do mnie do domu:-D:-D:-D:szok::szok::szok:faceci przepychali te prezenty przez drzwi wejsciowe:-D:-D:-D
W tym roku tylko Babcie biore na Wigilei a co bede robila w swieta to sie jeszcze zobaczy

Co robicie na obiad ,bo ja mam resztę barszczu białego z wczoraj ,ale trochę mało i szukam inspiracji na szybkie i pyszne drugie danie??
ja wlasnie smaze miesko na gulasz:tak::tak::tak:

reklama
My juz po spacerku:tak:Wyszłam z mlodymi o 11;30 i jakies 15 minut temu wrocilismy:tak::tak::tak:Odebralam z dziewczynkami Dominika i w drodze powrotnej złapal nas mega deszcz:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Dobrze ze sie nie pomalowalam rano;-):-)
Dziewczynki juz leza ,Dominik u siebie a ja siedze z capucinko

Moj Dominik zabral dzisiaj do szkoly 20 zł i zaprosil kolege na obiad do stołowki:szok::szok::szok::-D:-D:-DAle pani to zobaczyly i nie pzowolila Jemu kupi tych obiadow:no:No co za dziecko
A cos czulam ze zabral pieniadze bo mial polozyc na komodzie a rano ich tam nie było:no:
dowikla:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D twoi maja pomysły:-D:-D:-D:-D:-D dominik miał gest:-D:-D:-D:-D:-D
Madziula na drugie szybko no np naleśniki ,racuchy ,omlety,zapiekankę pt. sprzątanie lodówki ........
AS mnie już u ciebie nic nie zadziwi a takich tradycyjnych świąt zazdroszcze no i tego wyjazdu:tak:
a ja mam nerwa zabrałam sie za prasowanie jestem w połowie kosza i co wszystko w faflunach piotrek znów nie sprawdził kieszeni i wyprał pranie z chusteczką higieniczną i do tego ciemne:wściekła/y::wściekła/y:próbowałam to wyskubać ale to w tylu rzeczach i w takiej ilości że:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nastawiłam to pranie jeszcze raz:wściekła/y::wściekła/y:
Antek mój przechodzi sam siebie wstał po rannej drzemce w humorku takim że :wściekła/y::wściekła/y:wyje o byle co:eek::eek::eek::eek:nareszcie zajął sie klockami i ja mam chwilę na oddech:confused2:

MALINUS
Moje tez dzisiaj tak wyly i nie mam pojecia o co:no::no::no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Pewnie ta pogoda tak dziala na nasze skarbeczki.
Ale jak Je polozylam to usnely natychmiast i mam nadzieje ze dłuuugo pospia

As fantastyczny taki wypad,weż mnie ze sobą obiecuję ,ze będę grzeczna:tak::-D
Dowikla ,wyobrazam sobie jaki ścisk i gwar panował,a upychający się mikołaj rozbawił mnie do łez:-D:-D:-Dprezenty w dwóch poszwach ,wow!!!!:szok: niestety roboty co nie miara wiec nie dziwie sie ze nie masz ochoty ,bo 12 osób to przy tym mały miki:tak:
Malinka niby wiem omlety ,racuchy...wiesz chęci do roboty mi też brak:zawstydzona/y:
Fantastyczne jest takie pranie z chusteczką:szok::eek:niestety sie zdarza:cool:

madziula to ugotuj makaronu i zrób zapiekankę z kiełbaską jajkiem jakimś warzywkiem i bedzie git i syte:tak::tak:
u mnie dziś ogórkowa na specjalne życzenie juliny:tak::tak::tak::tak::tak:
za mna chodzi coś takiego no......co dawno nie gotowałam tylko jeszcze nie wiem co:-D:-D:-D:-D:-D
a Adam to by sie najchętniej żywił w mc donaldzie albo kfc no ewentualnie w pizzy hat :-D:-D:-D:-D
o na pizze mam ochotę ale taką na cieniutkim cieście z masą dodatków:tak::tak::tak:

ja mam dla julki memory gre ona uwielbia takie rzeczy i puzle:tak::tak:dla antka kierownice z dźwiękami a dla adama list od mikołaja z apelem o poprawe zachowania ja dostanę kosmetyki te od meduski a pietruszce cosik wymyślę :tak:pod choinkę już wiem co komu tylko z pietruszką mam oczywiście problem:sorry::sorry:
Piciu dostanie maszynkę od Medei i jakieś słodkoci, bo je kocha, mała jeszcze nie mam pojęcia, tak czekam aż P będzie w stanie póść z nami na jakieś zakupy, ale do nstępnej niedzieli robi po 12, tak przynajmniej. A dla mnie? Jakoś nie mam weny.

Luna, wrzucasz fotkę na fotosik, potem obok masz kody, miedzy innymi na allegro.

żeby wszystko było cacy musisz skopiowany kod wkleic w edytorze HTML w trakcie robienia aukcji :tak:

Ja najpierw wszystko piszę, potem przechodzę do edytora HTML i na sam koniec wklejam fotki :tak: Jak ju8ż je wkleję to spowtotem do edytora tekstowego i tam można juz je opisywać, przemieszczać bez problemu i znajomości HTML :tak:

Jeśli coś nie jasne to pisz :tak: No i oczywiście pochwal się piękną aukcją :tak:
Powystawiałam coś tam, ale te kody za chiny nie chciały mi się w obrazki na allegro zmienić. Z tego co widzialam, to chyb atrzeba wykupic jakies pakiety.

Beato, współczuję ogromnie tak czekaliście na to wojsko a teraz... Wyobrażam sobie Twoją złość i niemoc...

O Madziula, jak miło Cie poczyta. A wypadu małolatów Wam ogromnie zazdroszczę:-D

No ze święty Mikołajem to ja się w tym roku jeszcze nie widziałam,to nie wiem czy za mną nadąża ,czy się spóźnia.:-D:-D:-D:-D:-D
Dziewczyny już wiem dlaczego Klaudia zemdlała.
Przeanalizowałam jej jadłospis.
W niedzielę na śniadanie robiłam zacierki na mleku.
My pojechaliśmy na proszony obiad ,a Klaudia została w domu i zjadła to co zostało.
W sumie wpałaszowała 3 głębokie talerze tej zacierki :szok::szok::szok::szok:
Mamy powtórkę z rozrywki z zeszłego września
MLEKO !!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ja już wymiękam :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ale ma spuścik, cos jak ja:-D:-D:-D

Jak Ci ryczy z powodu nie ponoszenia na rekach to wcale nie przykucaj.
:no:
Udaj ,że jej nie widzisz.
Z początku histeria będzie ogromna a po jakiejś minucie jak zobaczy,że ty sobie śpiewasz,albo gazetę oglądasz to się zdziwi i odpuści.
Wtedy poczekaj ,aż się uspokoi i zajmie czymś innym.
Wtedy podejdź i pochwal ,że jest grzeczna.
Tłumacz jej,że takiego zachowania właśnie oczekujesz.
Zobaczysz,że po 2-3 dniach zapomni ,co to histeria na żądanie.:tak:

Kochana ona potrafi zjeść tę największą pizzę sama jedna ,albo ponad pół blaszki takiej na cały piekarnik szarlotki .:szok::szok::-D:-D:-D
Jak jej coś posmakuje to nie ma zmiłuj :-D:-D:-D
Ginie w oczach w tempie błyskawicy i jeszcze się kłóci,że ktoś za dużo wziął :szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D
Jej rekord to np: 4 hot dogi z dodatkami jeden po drugim ,ale takie jak ja robię ,bo z żadnej budki jej nie smakują:-D:-D:-D:-D
10 pierogów to też nie problem :-D:-D:-D:-D,ale talerz zupy to na 3 posiłki podzieli jak nic :szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Taka z niej bestyjka :-D:-D:-D
No nie aż tak.
Ale co do furi malucha święta racja!!!

A co do Wigilii
Jak zwykle wszyscy do nas przyjeżdżają czyli jakieś 22-24 osoby będą :tak::-D:-D
Ja robię rybę po grecku,śledzie w śmietanie,śledzie pod pierzynką,śledzie w oleju,kluski z makiem,i karpia tylko dla siebie smażę ,bo go uwielbiam:-D:-D:-D
resztę robi teściowa:
kapusta wigilijna,pierogi wigilijne sztuk ok.150 to zawsze z Klaudią lepi dzień wcześniej,śledzie w occie,ziemniaki z olejem lnianym i zasmażką z cebuli mniammm...
Już mi świętami pachnie ....:-D:-D:-D:-D
i każdy jak przyjeżdża to od każdej rodzinki coś przywożą.
U nas naprawdę bardzo tradycyjnie jest,bo do tego wszystkiego od kilku lat Klaudia robi koncert kolędowy dla rodziny...
Ech rozmarzyłam się .....będzie cudnie.:tak::-):-):-)
ech, pamiętam kiedy u babci zjazdy wilgilijne były, po 30 osób razem z dziećmi, fantastycznie, niestety, babcia jużnie to zdrowie, rodzina już nie tak zzyta, porozjezdzana... no szkoda.
Ale oncerty były współne, nie musze mówić jak to nam wychodziło:-D:-D:-D:-D:-D

nu nu nu, ale fajowo, ale tylko Ty i Kuba???

madziula to ugotuj makaronu i zrób zapiekankę z kiełbaską jajkiem jakimś warzywkiem i bedzie git i syte:tak::tak:
u mnie dziś ogórkowa na specjalne życzenie juliny:tak::tak::tak::tak::tak:
za mna chodzi coś takiego no......co dawno nie gotowałam tylko jeszcze nie wiem co:-D:-D:-D:-D:-D
a Adam to by sie najchętniej żywił w mc donaldzie albo kfc no ewentualnie w pizzy hat :-D:-D:-D:-D
o na pizze mam ochotę ale taką na cieniutkim cieście z masą dodatków:tak::tak::tak:
Uwielbiam ogorkowa i jedzonko ktore lubi Twoj synek:tak::tak:mniam,mniam

Ja jutro wpraszam sie do siory na obiad:-pNajpierw jestesmy umowione na zakupy ,pozniej jakis spacerek i obiadek u Niej
Musze kupic juz prezenty na Mikolaja i znowu mam liste zakupow:szok:Ja nie wiem co jest u mnie nie tak ze co jezdze na zkupy to mam liste gigant:szok::-D:-D:-D

Uwielbiam ogorkowa i jedzonko ktore lubi Twoj synek:tak::tak:mniam,mniam

Ja jutro wpraszam sie do siory na obiad:-pNajpierw jestesmy umowione na zakupy ,pozniej jakis spacerek i obiadek u Niej
Musze kupic juz prezenty na Mikolaja i znowu mam liste zakupow:szok:Ja nie wiem co jest u mnie nie tak ze co jezdze na zkupy to mam liste gigant:szok::-D:-D:-D
Dowikla zgaduję,ze połowa listy to słodycze dla ciebie:-D:-D:-D:-D:-D
Myślę ,że barszczu białego starczy:zawstydzona/y::tak::tak::-D a co tam,zyskuję dzień wolnego:-D

My juz po spacerku:tak:Wyszłam z mlodymi o 11;30 i jakies 15 minut temu wrocilismy:tak::tak::tak:Odebralam z dziewczynkami Dominika i w drodze powrotnej złapal nas mega deszcz:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Dobrze ze sie nie pomalowalam rano;-):-)
Dziewczynki juz leza ,Dominik u siebie a ja siedze z capucinko

Moj Dominik zabral dzisiaj do szkoly 20 zł i zaprosil kolege na obiad do stołowki:szok::szok::szok::-D:-D:-DAle pani to zobaczyly i nie pzowolila Jemu kupi tych obiadow:no:No co za dziecko
A cos czulam ze zabral pieniadze bo mial polozyc na komodzie a rano ich tam nie było:no:
deszczu nie zazdroszczę :no::no:
A Domikik miał gest.
Wybrał się na obiad na pogaduchy przy talerzu :-D:-D:-Dczyżby mama zabroniła kolegę do restauracji zaprosić?:-D:-D:-D:-D
Żart oczywiście ,nie obraź się :cool2:

Ja robilam dwa lata temu Wigilie dla calej rodziny i powiedzialam sobie ze nigdy wiecej hehe:-D:-D
Ja mam 6 rodzenstwa i prawie wszyscy maja juz rodziny wiec był meksyk
Gwiazdor mial dwie pelniutkie poszwy od koldry z prezentami i nie mogl wejsc do mnie do domu:-D:-D:-D:szok::szok::szok:faceci przepychali te prezenty przez drzwi wejsciowe:-D:-D:-D
W tym roku tylko Babcie biore na Wigilei a co bede robila w swieta to sie jeszcze zobaczy

ja wlasnie smaze miesko na gulasz:tak::tak::tak:
U nas zawsze jest problem z prezentami.
Pamiętam jak młoda była w 2 klasie i chcieliśmy dzieciaki zakręcić :-D:-D:-D
U nas na święta jest zawsze 7 choinek ubieranych w tym 3 żywe duże do sufitu:szok:i jedna żywa rosnąca na dworze :szok::-D:-D. U nas w salonie,na dole w salonie i na samym dole w studiu foto są żywe ,a reszta to sztuczne .
Powiedzieliśmy im,że mikołaj już był i niech szukają na choince.
Znaleźli list potem na następnej choince kolejny list i tak biegali od drzewka do drzewka znajdując kolejne listy.Na ostatniej 6 małej choince u Kubusia w pokoju był ostatni list takiej treści.
WESOŁYCH ŚWIĄT -
Prezenty leżą na dworze pod małą choinką -
MIKOŁAJ :-D:-D:-D:-D:-D
Ależ oni byli zdziwieni.
Nie mieliśmy wtedy innego wyjścia ,bo paczki były ogromne (2 komputery naszej Klaudii i Darka o rok starszego od Klaudii chrześniaka) do tego Kuby wyścigówka na akumulator i motor policyjny :szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D.
Tyle pudeł to by się chyba nigdzie nie zmieściło.
Ja wtedy dostałam auto przewiązane wstążką i stało na podjeździe do garażu.:-D:-D:-D:-D:szok::szok::szok::szok::szok:
Ach to były święta ....i nie chodzi wcale o prezenty ,ale o atmosferę tamtych lat.
Teraz dzieci już większe to i inaczej nieco to wszystko wygląda...

As fantastyczny taki wypad,weż mnie ze sobą obiecuję ,ze będę grzeczna:tak::-D
Dowikla ,wyobrazam sobie jaki ścisk i gwar panował,a upychający się mikołaj rozbawił mnie do łez:-D:-D:-Dprezenty w dwóch poszwach ,wow!!!!:szok: niestety roboty co nie miara wiec nie dziwie sie ze nie masz ochoty ,bo 12 osób to przy tym mały miki:tak:
Malinka niby wiem omlety ,racuchy...wiesz chęci do roboty mi też brak:zawstydzona/y:
Fantastyczne jest takie pranie z chusteczką:szok::eek:niestety sie zdarza:cool:

reklama
Dowikla zgaduję,ze połowa listy to słodycze dla ciebie:-D:-D:-D:-D:-D
Myślę ,że barszczu białego starczy:zawstydzona/y::tak::tak::-D a co tam,zyskuję dzień wolnego:-D
Wyobraz sobie ze nie zgadłas hehe:-p:-p:-pBo amm na niej wiecej owockow niz slodyczy:-p:-p:-p:-D:-D:-D
Slodyczami to mam zawalone dwie szafki w kuchni,no wlasnie przydalby sie tam porzadek wkoncu:confused2::cool2:

A ja nigdy nie robilam barszczu bialego:szok::szok::szok:

Do góry