reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Madziara i ja dzisiaj pomidorówkę zrobiłam:tak:
A mój Antek podniecony chodzi bo juz złozóne łóżeczko dla dzidzi i razem dzisiaj nawlekalismy dzidzi pościel, dosłownie siedzi i sie patrzy na te łóżeczko hehe Oczywiście je poznał bo to było jego;-) No i kilka razy juz przekłądał i ustawiał kosmetyki maluszka:-)
ojej dla takiego malego czlowieka to tez musi byc wydarzenie :)
ja pamietam jak mialam 5 lat i po siostre pojechalismy z tata, mialam wreczyc kwiatki mamie:)
pozniej bardzo chcialam spac z mala i wnocy ja porwalam w spiworku ale nie moglam uniesc i zostawilam na podlodze i pobieglam do rodzicow ktorzyposzli do sasiadow co mieli wtedy juz telewizor;) z okrzykiem na ustach "dziecko na podlodze!!!" :)

reklama
u mnie w szpitalu powiedzieli zeby pozniej w ankiecie zaznaczyc ktora przychodnia, tak wiec mysle, ze mamy wybor to tak samo jak ja moge sobie juz wybrac gdziekolwiek chce, a moze jak sie nie wskaze to wtedy przypisuja wg rejonu ?

No na pewno:tak: w każdym razie warto dowiedziec sie wczesniej do której przychodni chcemy sie zapisać i do ktorego pediatry. Ja rozwiązałam to tak, że Antka pediatra jest jednoczesnie moim lekarzem rodzinnym:tak:

eliza ja to bym chciała, żeby te moje Braxtony przerodziły się w porodowe. No ale u mnie inny etap ciąży.
maarta u mnie jest na pewno tak jak napisałam, bo nam to mówiła położna w szkole rodzenia jakiś miesiąc temu:)

Do mnie mama z krupniczkiem przybyła zakupy mi zrobiła. Rano czułam się dobrze tylko teraz trochę brzuch jak na @ pololewa i czuję jakby mi coś w gardle stało. Co do śluzu to mam wodnisty ale czasem małe kawałki żółtego galaretowatego. Mama się śmiała że 2 razy wróżyła sobie z kostek kurczaka i wyszło że przed terminem urodzę...

Witam poludniowa pora :-)

Ja dzis wstalam tak pozno i przez to mam wrazenie ze wciaz jest rano. I jeszcze od rana czekam na kawe ktora sama nie chce do mnie z kuchni przyjsc :sorry:

Martuska super ze Ty i dzidzia macie sie dobrze :tak: i ten Twoj porod w wodzie wyglada naprawde bardzo kuszaco.

Mam dokladnie tak samo! Nozyczki mi sie w kieszeni otwieraja jak widze takie przerosniete wlosy

Pewnie ten temat byl juz poruszany ale w czym zamierzacie rodzic? W koszuli, w t-shircie, koszulce na ramiaczka? Ja kupilam sobie dwie koszule do szpitala ale juz planuje je zaniesc spowrotem do sklepu. Sa za dlugie (za kolano) i nie wiem co mi na mozg padlo jak je kupowalam. Przeciez ja niecierpie takich koszul :eek: I jeszcze jak je kupowalam to ludzilam sie ze w jednej z nich bede rodzic :no:
hihih ja biore jedna co sobie kupilam, obszerna z dostepem do karmika dla malej no i jedna na sam porod taka co sie naturalnie rozciagla i lekko za pupe jest, polozna mi powiedziala ze ta z porodu bedzie od razu do wyrzucenia aaa i zeby nie miec dlugich bo sie ciagle podwijaja i ze to wkurza

Ale tak sie nie dzieje tylko w moim mieście:tak: to chyba musza byc jakies ogókne zasady bo ja nie rodziłam w swoim miescie gdzie mieszkam, tak samo kolezanka ktora miesiac temu urodziła,jezdziła do miasta oddalonego o 150 km i szpital przekazał wszystkie dane przychodni:tak: Zmieniała tylko pediatre bo podała pierwsze lepsze nazwisko które znała.
To musi działać automatycznie w całym kraju bo sa przecież rodziny patologiczne w którym na pewno sami dzieci do lekarza nie zgłaszają:-(
a co wtedy ,jak ja jestem gdzie indziej zameldowana , tatus dziecka gdzie indziej i nie jestesmy małzenstwem, ale rodze w szpitalu w jego miescie i mieszkamy u niego? z automatu Mała przydzielaja do przychodni z mojego meldunku czy jak to jest ?

looo nie chcialam tamtym postem o temacie z rozmow w ttoku wywolac klotni...
fakt tips tipsowi nie rowny mi sie podobaja krotkie zadbane....
cekiny tez bym wlozyla..
ale mi chodzilo o ideologie kobiet ktore wystepuja w tych programach...
lubie ogladac i sie torche posmiac:-)

ja juz po obiadku...
lezakuje chwilke biore sie za prasowanie bo juz jakos od 12 sie zebrac nie moge...;-)

reklama
Do góry