reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Mexi więc łykaj magnez cały czas:tak:
Ja śpie różnie, zazwyczaj układam sie na boku z poduszką miedzy nogami a budze się różnie.... zwykle na plecach lub brzuchu:tak: mąż zawsze mówi zebym uważała zeby dzidzi krzywdy nie zrobić a ja nad tym nie mam kontroli jak śpię a poza tym mysle, ze bez przesady, nic sie dziecku nei stanie;-)

reklama
Cześć Kobietki, ja noc w miarę dobrze przespałam, biodra też mnie bolą jak za długo śpię na jednym boku. Dziś na suwaczku wybił 38tyg, ale ten czas leci a jak na razie ani śladu skurczów o których nieraz piszecie, jakieś tam bezbolesne się pojawiają ale rzadko, coś leniwa ta moja macica...:-D

Zazdroszczę, że umiesz się wyspać. Ja mam wrażenie, że przy każdym obrocie wszystko czuję. Do tego ze 4 razy biegam do toalety, więc do wsypania to mi baaaaaaardzo daleko :-). No i pewnie nieprędko doznam tego uczucia, bo potem znowu dzidzia się będzie budzić do karmienia :eek:.

Zapomnij o spaniu:-D:-D:-D ja sie szybko wysypiałam bo antos całe noce od 7 m-ca przesypiał, no ale jak jest dziecko w domu to nie wyśpisz sie jak kiedyś. Człowiek robi sie bardziej czujny, kazdy szmer potrafi obudzić, nawet i do tej pory czasami sama z siebie wstaje w nocy i ide do Antka do pokoju sprawdzić czy wszystko ok.... taka to juz matczyna troska;-)

Ja na plecach nawet 20 minut nie mogę wyleżeć. Ostatnio jak miałam ktg i tak mnie ułożyli to zdrętwiały mi nogi, rozbolały biodra i na dodatek nie potrafiłam wstać z łóżka :-( A z ktg wyszło, że miałam skurcze, których ja nawet nie poczułam bo taka byłam cała obolała:-(
W nocy spię na boku właśnie tak długo dopóki nie zacznie mnie boleć biodro i nie zdrętwieje mi cała strona, potem przewracam się na drugi bok. A przy przewracaniu boli głównie spojenie łonowe...;-) Nie jest łatwe życie ciążówki ;-)

Ja zawsze się boję u gina na usg jak mam leżeć z wyprostowanymi nogami, że złapie mnie skurcz w łydce i nie będę umiała wstać. Jak miałam ktg to też się tego obawiałam, ale potem leżałam na oddziale, więc zawsze sobie nogi trochę podkurczałam.
Z tym spojeniem to też niestety niefajnie. Mnie ono tak raczej kłuje, ale nie zawsze. Dziś jest spokój, ale ostatnie 2 dni właśnie mnie tak kłuło, że już szukałam po necie, co to oznacza :-D.

Mexi więc łykaj magnez cały czas:tak:
Ja śpie różnie, zazwyczaj układam sie na boku z poduszką miedzy nogami a budze się różnie.... zwykle na plecach lub brzuchu:tak: mąż zawsze mówi zebym uważała zeby dzidzi krzywdy nie zrobić a ja nad tym nie mam kontroli jak śpię a poza tym mysle, ze bez przesady, nic sie dziecku nei stanie;-)

Wow na brzuchu? :eek: Jak Ty to robisz? Ja też śpię z poduszką na boku, ale mam ją podłożoną pod brzuch, żeby mi nie wisiał w powietrzu. :-D

Zapomnij o spaniu:-D:-D:-D ja sie szybko wysypiałam bo antos całe noce od 7 m-ca przesypiał, no ale jak jest dziecko w domu to nie wyśpisz sie jak kiedyś. Człowiek robi sie bardziej czujny, kazdy szmer potrafi obudzić, nawet i do tej pory czasami sama z siebie wstaje w nocy i ide do Antka do pokoju sprawdzić czy wszystko ok.... taka to juz matczyna troska;-)

Zazdroszczę Amelka wstawała do 19 stycznia. Czyli jak przynieśliśmy Jaśka ze szpitala :-p a Jonaszek przez ponad 2 lata:-D

reklama
Zazdroszczę, że umiesz się wyspać. Ja mam wrażenie, że przy każdym obrocie wszystko czuję. Do tego ze 4 razy biegam do toalety, więc do wsypania to mi baaaaaaardzo daleko :-). No i pewnie nieprędko doznam tego uczucia, bo potem znowu dzidzia się będzie budzić do karmienia :eek:.

ja mimo ze wstaje potrafie natychmiast usnac i jest luzik :)

Ja na plecach nawet 20 minut nie mogę wyleżeć. Ostatnio jak miałam ktg i tak mnie ułożyli to zdrętwiały mi nogi, rozbolały biodra i na dodatek nie potrafiłam wstać z łóżka :-( A z ktg wyszło, że miałam skurcze, których ja nawet nie poczułam bo taka byłam cała obolała:-(
W nocy spię na boku właśnie tak długo dopóki nie zacznie mnie boleć biodro i nie zdrętwieje mi cała strona, potem przewracam się na drugi bok. A przy przewracaniu boli głównie spojenie łonowe...;-) Nie jest łatwe życie ciążówki ;-)

co do lezenia na plecach jak musisz i ci niewygodnie to zegnij nogi w kolanach i postaraj sie ulozyc plasko caly kregoslup !! /wiwat cwiczenia pilates!!/ wtedy i kregoslup odpoczywa i obciazenie bzuszka uklada sie jakos naturalnie na kosciach miednicy !!

Cześć Kobietki, ja noc w miarę dobrze przespałam, biodra też mnie bolą jak za długo śpię na jednym boku. Dziś na suwaczku wybił 38tyg, ale ten czas leci a jak na razie ani śladu skurczów o których nieraz piszecie, jakieś tam bezbolesne się pojawiają ale rzadko, coś leniwa ta moja macica...:-D

ty sie ciesz !! macica sie uaktywni w odpowiednim momencie :) a narazie uzywaj zycia :)

ja teraz dzecka nie mam a budzi mnie kazdy szmer !! a jak bedzie maluszek to juz wogole !! ale dobrze ze ja potrafie dosc latwo uspiac spowrotem :)

Do góry