reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

No właśnie tak w ogóle to witam sie dziś po raz drugi, wcześniej tylko żarełka mi chyba było trzeba bo przed 7 znów przytuliłam się do meża i zasnełam jak dziecko:-)
Aga, witaj z powrotem, duzo wytrwałości przy dwóch szkrabach Ci życzę:-)
Mnie w zasadzie nic nie boli:szok: Psychicznie boli mnie tylko nieświadomośc w którym tygodniu jestem, hihi, bo z om to już 36tc 3d a z usg to tak sporo mniej.... No nic, takie uroki długich cykli miesiączkowych.
Eliza jak tam samopoczucie dzisiaj?

reklama
u mnie nie ma zzo:-(
poród za free i jest tylko 1 sala porodowa hehehe
natomiast dobrze ze chociaz jest sala rodzinna po porodzie na ktorej lezy sie do konca pobytu w szpitalu i tam maz ma dla siebie kanape i moze z toba byc caly czas!!! kosztuje to 60zł.. ale sa tylko 2 takie sale wiec kto 1szy ten lepszy.
porod istnieje tylko na tym ich nowym lozku.. nie ma zadnych w wodzie czy na kucaka.... u nas nie decyduje kobieta rodzaca jak jej lepiej tylko lekarze bo im wygodniej odbierac porod na lezaco!!!!

Niktóre porody rodzinne mają wliczone zzo wedle potrzeby, więc nalezy się dowiedzieć za co się właściwie płaci, bo obecność ojca przy porodzie jest darmowa,

Teoretycznie szpital nie może brać kasy za porody rodzinne. No ale wiadomo, zawsze mozna powiedziec ze pacjenyka placi za porod na specjalnej sali a nie porod rodzinny. Bo w teorii za obecność meża nie mają prawa bobierać opłaty, więc jak sie ktoś uprze.... Ostatnio mi szwagierka mówiła ze pacjentki złożyły skarge na szpital za niepodanie im zzo i szpital teraz placi potęzną karę- determinacja działa cuda

Teoretycznie szpital nie może brać kasy za porody rodzinne. No ale wiadomo, zawsze mozna powiedziec ze pacjenyka placi za porod na specjalnej sali a nie porod rodzinny. Bo w teorii za obecność meża nie mają prawa bobierać opłaty, więc jak sie ktoś uprze.... Ostatnio mi szwagierka mówiła ze pacjentki złożyły skarge na szpital za niepodanie im zzo i szpital teraz placi potęzną karę- determinacja działa cuda
Dokładnie, działa tutaj czysty marketing szpitala ....... każdy szpital ma obowiązek jeśli połoznica zażyczy sobie przy porodzie osobę bliską jej to życzenie spełnić, w wiekszości biedniejszych szpitali jest to za darmo wtedy kobieta rodzi na sali wieloosobowej a jest tylko osłonieta parawanem, natomiast te szpitale które zaopatrzyły się w pokoje indywidualne pobierają za nie opłaty, dlaczego ? dlatego, że: nie starczy tych pomieszczeń dla kazdej rodzącej, i opłata to róznicuje.

Zapłącisz za miesiąc, zobaczysz, my ostatnio z polsatem rozwiązywaliśmy umowę i po miesiącu była już zerwana wiec płaciliśmy tylko za miesiąc;-)

Martuś oby tak bylo to bede sie cieszyc:-)
najzabawniejsze jest to ze dekoder zepsul sie w momencie gdy gwarancja na niego sie skonczyla hehe i babka mezowi powiedziala ze mogl sobie wziac ten gorszy dekoder moze by mu sie wczesniej popsul i dostalby nowy a tak juz dupa blada.. na nowo by trzeba bylo zawiazac umowe z dziadami!!! Kupilismy telewizje N i jest lepsza i tansza a programow mam 800:szok:!

reklama
Do góry