reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
ja pierdykam.. u mnie za free-dzisiaj nawet odebrałam certyfikat o ukończeniu szkoły rodzenia :-D i położna mi powiedziała że jak bede chciała poród rodzinny to żeby to pokazać na porodówce i moge z mężem rodzić. Kurde, przecież mąż dużo pomaga wtedy, przypomina o oddychaniu, masuje, wyciera itp..więc jakby nie było-troche odciąża położne - wieć jakim prawem ma za to płacić :eek:

U nas nie trzeba miec kasy ani szkoly rodzenia przeciez to rodzi sie dziecko i ojciec ma prawo byc przy tym jak na swiat wychodzi jego wlasne dziecko ... jak mozna kazac za to placic ??? nie czaje :crazy:

O! I jeszcze do tego ten pecherz! Mam takie wrazenie, ze maly szybko sie urodzi, bo juz wpija sie w dol, normalnie czuje ze wychodzi. :szok:
Gdyby tak mozna bylo w wodzie rodzic w PL... fajnie by bylo. Ale niestety, takie cos to najwyzej w domu, na co oczywiscie nie mialabym odwagi...
Wiecie ile biora za porod rodzinny w moim szpitalu? Zaledwie ... 300 zl. Kto da wiecej?
U mnie poród rodzinny za free. No i poród w wodzie też jest za darmo jeśli ktoś ma życzenie. Ja tak bym chciała rodzić i pytałam o to położna- jeśli nie będzie komplikacji to mogę jak najbardziej. a rodzić zamierzam w Olsztynie więc nie jakieś wielkie miasto. I w zwykłym miejskim szpitalu a nie w wojewódzkim. Wiele szpitali oferuje teraz poród w wodzie

Obudziłam się i ja w końcu. Mam problemy z zaśnięciem wieczorem, w nocy budzę się często z różnych niewygodnych głównie powodów. A spać w dzień nie bardzo potrafię. Normalnie mam wyrzuty sumienia, że marnuję czas.
Planuję się zaraz opluskać, zjeść, szoruję po wypis ze szpitala, zamierzam złożyć zażalenie na poczcie, a po południu mamy spotkanie z panią architekt. Już nie mogę się doczekać projektowania wymarzonego domku.

Dziewczyny czy was też bolą biodra od spania na boku? Bo mnie strasznie. Na plecach niestety nie umiem, bo mam wrażenie, że brzuch mi twardnieje, a w dodatku wszystkie ruchy wtedy odczuwam 10 razy mocniej. Poza tym zawsze mnie wtedy chwytają skurcze w łydce :wściekła/y:. No
ale te biodra to też są masakryczne. Dziś jedno to miałam wręcz czerwone :szok::szok::szok: od spania na nim.

Mnie z tym kojarzy się końcówka pierwszej ciąży. Teraz jeszcze tak bardzo tego nie odczuwam, ale już zaczynają boleć, do rozwiązania mam jeszcze miesiąc więc pewnie mi się przypomni jak to było za pierwszym razem. Mi to drętwieją nawet.

Zapomnij o spaniu:-D:-D:-D ja sie szybko wysypiałam bo antos całe noce od 7 m-ca przesypiał, no ale jak jest dziecko w domu to nie wyśpisz sie jak kiedyś. Człowiek robi sie bardziej czujny, kazdy szmer potrafi obudzić, nawet i do tej pory czasami sama z siebie wstaje w nocy i ide do Antka do pokoju sprawdzić czy wszystko ok.... taka to juz matczyna troska;-)

Ja mam identycznie. Czujny sen na maksa.

Wiecie ile biora za porod rodzinny w moim szpitalu? Zaledwie ... 300 zl. Kto da wiecej?

W Warszawie w szpitalu na ul.Żelaznej poród rodzinny kosztuje 1000zł :szok: Ale ponoć na ul.Karowej jest za darmo.

Katarzynom życzę spełnienia marzeń i lekkich porodów.

zzo- free
poród rodzinny- free
sala do porodu indywidualna - 300 zł ale jest ich niestety tylko 5, kto pierwszy ten lepszy

Tak to u mnie niby wyglada a jak wyjdzie w praniu się okaże.

reklama
W Warszawie w szpitalu na ul.Żelaznej poród rodzinny kosztuje 1000zł :szok: Ale ponoć na ul.Karowej jest za darmo..

Z tymi porodami rodzinnymi to w każdym szpitalu inaczej jest, a dlaczego ?
Dlatego, że każdy szpital stać na taki a taki standard, i tutaj już sobie liczą za pokój, za opieke indywidualną itd, itd ......

Do góry