Ja też nie miałam badań w kierunku paciorka a HBS mogę zrobić wg uznania...kurde!
a ja nie miałam żadnych badań w kierunku tego paciorkowca i innych rzeczy
nawet jakieś gbs czy hbs, nawet nie wiem co to :-(
tylko morfologia, siki, wr i glukoza ! ^$@^%$@%!#@
reklama
emwu76
Fanka BB :)
Moj dzien zaczal sie tez dosc intensywnie. Po dwoch dlugich dniach lenistwa powiedzialam sobie :KONIEC.
Wstalam dzis rano o 6.30 - zawiozlam mojego M na kolejke (bo szybciej niz gdyby jechal autem o tej porze). Wrocilam do domku - dluuuuga kapiel pod prysznicem. W kkoncu umylam wlosy i wymodelowalam
(jak ja nie lubie modelowac wlosow). Nawet sie calusienka ogolilam i pomalowalam. Czuje sie duzo , duzo lepiej. Bylam juz w szpitalu. Wrocilam, zjadlam drugie sniadanko i zaraz polece polowac na prezenty choinkowe. Popoludniu mam jeszcze kilka spraw do zalatwienia wiec wroce pewnie okolo 19.
Super - bede zmeczona al spelniona
Wstalam dzis rano o 6.30 - zawiozlam mojego M na kolejke (bo szybciej niz gdyby jechal autem o tej porze). Wrocilam do domku - dluuuuga kapiel pod prysznicem. W kkoncu umylam wlosy i wymodelowalam
Super - bede zmeczona al spelniona
madziara-kr
yyyyyyJa też nie miałam badań w kierunku paciorka a HBS mogę zrobić wg uznania...
ale jak
info o gbs to podstawa
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
Wlasnie wrocilam ze szpitala .
Wizyta jak zwykle mnie nie usatysfakcjonowala ale coz - taka tu rzeczywistosc.
Siuski sprawdzili papierkiem - dobre.
Cisnienie 140/80 - dobre
Serduszka posluchali doplerem - bilo ladnie
Wymacali brzuszek - dzidzia znacznie sie obnizyla, glowka w kanale
Nie bylo badania wewn bo tu nikt do srodka nie zaglada.
Wypytali jak sie czuje i do zobaczenia za dwa tygodnie czyli 9/12 a ja mam termin na 11/12.
I tyle...
hehe liczysz na to ze przyjdziesz tam wczesniej ??
a wyniki chyba jednak sadysfakcjonujace, choc niekomplene /z braku badania szyjki/
pani z banku krwi nie zadzwonila do dzis...
wczoraj dzwoni i mowi ze is ebeda kontaktowac bo maja uwagi i zastrzezenia i teraz cisza..
chyba w koncu sama musze do nich zadzwonic....
moze lekarz nie mial takich znowu zastrzezen i nie potrzebuje sie kontaktowac ??
nowamagdak
to mysle ze bedziesz miec teraz,
to badanie jest bardzo wazne, jakbys cos dopytaj
właśnie że nie będę mieć już $%^#$^%@ dzisiaj byłam rano na ostatnich badaniach - morfologia, mocz i kwas moczowy, za godzine skocze po wyniki.
Dżina mam 15 grudnia! a tydzień-dwa później moge rodzić... więc "po ptokach" jak sie to mówi.. chyba że lekarze z wyników morfologii albo czegoś stwierdzają że jest gdzieś czegoś za mało/za dużo-i na tej podstawie dają skierowanie na tego paciorkowca albo coś innego-jak im coś nie pasuje? nie znam sie na tym, no ale jak to jest ważne badanie to czemu ja go nie miałam

D
daffodill
Gość
kurde!
a ja nie miałam żadnych badań w kierunku tego paciorkowca i innych rzeczy
nawet jakieś gbs czy hbs, nawet nie wiem co to :-(
tylko morfologia, siki, wr i glukoza ! ^$@^%$@%!#@
a Ja miałam robione takie badania:
- P\c. HIV
- VDRL
- P\c anty HCV
- Toxoplazmoza
- cukier, sód, potas
- mocz
- morfologia
- glukoza w osoczu
- cytologia
lajtway
A widzisz, to ja źle poinformowana jestem. Ja w wakacje chodziłam do Sztejtera na wizytę. Ale ogólnie trzeba przyznać że sejneński szpital pod względem pesonelu i podejścia do pacjenta jest super. No i zzo dają bez problemu- szwagierka dostała 2 razy żeby jak najmniej ją bolało:-)Inkubator mająAle dla porównania to np w Olecku też super sprzetu nie maja, w razie komplikacji jedyny szpital w rejonie z dobrym oddziałem noworodkowym jest w suwałkach.
Ale nie ma czego sie bac, bo jak ciaza donoszona, cała pod obserwacją lekarza to nie potzrebny ten super sprzęt;-)
A w Sejnach juz tyle razy leżałam w szpitalu, znam wszytskie pielegniarki, dobrze mi tam i widziałam wiele porodów, personel do wszystkich jest miły i tak samo podchodzi.
madziara-kr
wiesz co zglupialam, ze nie mialyscie z Marzka,właśnie że nie będę mieć już $%^#$^%@ dzisiaj byłam rano na ostatnich badaniach - morfologia, mocz i kwas moczowy, za godzine skocze po wyniki.
Dżina mam 15 grudnia! a tydzień-dwa później moge rodzić... więc "po ptokach" jak sie to mówi.. chyba że lekarze z wyników morfologii albo czegoś stwierdzają że jest gdzieś czegoś za mało/za dużo-i na tej podstawie dają skierowanie na tego paciorkowca albo coś innego-jak im coś nie pasuje? nie znam sie na tym, no ale jak to jest ważne badanie to czemu ja go nie miałam![]()
nie rozumiem tego...
dla mojej gin bylo to wazne badanie i od tego zalezy czy podaja natybiotyk przy porodzie,
mam paciorkowca wiec ginka kazala od razu w spzitalu powiedziec i namalowala mi na karcie ciazy na czerwono GBS + zeby od razu wiedzieli.....
madziara-kr
nie ogarniam tych roznych wersji lekarzy 

reklama
nowamagdak
a Ja miałam robione takie badania:
- P\c. HIV ---nie miałam
- VDRL ---nawet nie wiem co to..
- P\c anty HCV ---nawet nie wiem co to..
- Toxoplazmoza - nie miałam / a miałam kotka w domu.../
- cukier, sód, potas -- nie miałam
- mocz --- miałam, w sumie AŻ 3 razy..
- morfologia --- miałam, w sumie AŻ 3 razy..
- glukoza w osoczu --- miałam
- cytologia -- miałam gdzieś w maju-czerwcu..
kurcze fajnie, tyle badań..