reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

DAFFI moim zdaniem to jest tak jak myslisz:tak:twoj maz to ciota za przeproszeniem ktora robi wszystkim to co chca za darmo:tak:ja nie wiem gdzie on ma rozum?Przeciez tymbardziej teraz kiedy powiekszy sie wam rodzina powinien sie starac zeby kasy nie brakowalo a on pracuje drugi miesiac za darmo i sie o to nie upomina:no::-(

reklama
Powiem wam o co jak o co ale mój o pieniądze, które mu się należą potrafi walczyć. I nie ma co unosić się honorem w takiej sytuacji jak wy jesteście daffi. Teraz nie może cię zawieźć do lekarza a jak pojawi się maleństwo też ci będzie potrzebna pomoc. Ja codziennie swojemu do łba wbijam że całe nasze życie się zmieni i nie będzie miał czasu np na siedzenie godzinami przed kompem czy TV...

A ja sobie wstałam jakiś czas temu, zrobię się na bóstwo i jadę załatwiać pewne sprawy..
Dalej nie wiem co znaczy moje swędzenie, myślałam, że może ktoś z Was cosik napisze, może ktoś to miał, ale skontaktuję się z ginką albo tydzień zaczekam bo za tydz. mam wizytę:)
Moja Myszka też rano miała czkawkę:)

Witam sie laseczki ale mialam wczoraj cudowny dzien moj M zawitał z bukietem róż na moje imieninki i srebrna śliczna zawieszka -serduszko no poprostu mnie zagiał :shocked2: hehe tak piekna mi niespodzianke imieninowa zrobil ( uwielbiam srebro ) :-) kochanyyy jest :-)

a pozatym wszystko ok ,,, skurcze złapia i zaraz przedja i tak codziennie ze 4 skurcze na dzien ale nie sa mocno bolesne ...

Asia Twoj fifi normalnie rozczula to ja niewiem jak moj bedzie mnie rozczulal hehe

anoola trzymaj sie dzielnie do świat chociaz :tak:

Hej laski:) ja dziś byłam na pobraniu krwi do badań i co??? HBS u mnie 12 zł w szoku byłam. Teraz padam cały brzuch mnie boli jestem słaba i mam wrażenie, że się duszę:(

Ja tez mam takie wrazenie :-( na wizycie powiem lekarce bo cos mi sie nie podoba moja gruba szyja i taka jakby opuchnieta w nocy spac nie moge :-( bo musze na pol siedzaco bo sie dusze strasznie sie martwie :-:)-:)-(

Ja z pracą może nie mam problemu bo mam z męzem wspólny biznes i jakoś dajemy radę... Ale przy drugim dziecku wypadałoby nam się przenieść w jakieś większe lokum bo ciężko byłoby nam się pomieścic, a póki co na budowę domu nie mamy kasy, nawet na działkę nie mamy :-( dopiero co skończyliśmy remont naszego mieszkania, kupiliśmy auto i jesteśmy spłukani. Poza tym jak się ma własny biznes to zawsze jest ryzyko, że następny rok może być cięższy i niekiedy trzeba będzie dołożyć do biznesu.

Z drugiej strony zobaczę, jak to jest gdy jedno będzie na swiecie. Może ja wcale nie dam rady wychowac dwójki bo będzie tak absobujące jedno dziecko :-)

A mozna wiedziec jaki biznes ? heh moze podpowiesz i konkurencje zrobimy i cos rozkrecimy wlasnego hehe :-D

Daff ja tez bym sama zadzwonila...

ehhh chlopy to chlopy jeden przed drugim nie chce wyjsc na takiego co slucha zony...
ale w tej sytuacji powinien walczyc dla siebei zeby nie wychodzic na fra...

a moj idzie w pon do pracy..
a ja we wtorek ostatni dzin fenka...aaz sie zaczynam bac...

Daffi współczuje.... naprawde, nie chciałabym być teraz w Twojej skórze, bidulka....
Popieram dziewczyny- truj dupsko mężowi ile się da, niech sie upomina o wypłate bo teraz to już nie żarty, naprawde kaska potzrebna.

Asia to super, ze dali Ci łóżko do naswietlania do domku:tak: fajnie, bo nie musisz w szpitalu leżeć, chociaz pod szpitalnymi lampami szybciej by Fifiemu żółtaczka zeszła. Niech się Filipek zdrowo opala;-)

AnoOla trzymam kciuki i czekamy na dobre wieści.

Któras z dziewczyn pytała o Inflandzką, to chyba Ty Eliza?
Ja moge powiedzieć jedno- omijajcie ten szpital dłuuuuugim łukiem. Szwagierka tam rodziła i koleżanka, masakra, fabryka anie szpital, okazuje sie ze za wszytsko tzreba płacić.
Szwagierka rodziła rok temu, byłam z nia razem, za poród rodzinny płaciła, zero opieki pielegniarek:-( okazało sie ze za lepszą opiekę trzeba zapłacić, sale malutkie, mnóstwo w nich mam, wycieczek zwiedzających i ten okropny syf:szok: nie wiem czy tam kiedys salowa pod łóżkami sprzatała, pajęczyny na scianach, byłam przerażona:-(
Oczywiście jest oddzielna sala za dopłata ale oczywiście ciagle jest zajeta.... szwagier policzył kase jaka musiał zostawić w szpitalu i stwierdził, ze lepiej byłoby iść do prywatnej kliniki, te same pieniadze by wydał a przynajmniej traktowali by szwagierke z szacunkiem.
ja wiem, że ten szpital ma dobry oddział noworodkowy ale jak jest z ciąża wszystko ok to nie ma co sie tam pchać:no:

Daffi nie rozumiem postepowania Twojego meza przeciez o swoje trzeba walczyc bo pozniej to nic sie nie odzyska moj raz tez dostal mniej niz powinnien wystarczyl jeden raz i zmienil prace bo pewnie ciagle by sie to powytarzalo albo opoznienia z wyplata albo mniej czy cos a my zyjemy tylko z meza wyplaty .... nie mamy zadnych innych dochodow ... naszczecie teraz ma dobra prace kasa do 10 na koncie zawsze jest .... i poki co jest dobrze i oby tak dalej ... pogadaj z mezem jeszcze raz az do skutku....

a ja wam powiem ze faceci to sa dupy!!!! i to prawie wszyscy !!! moj z reszta nie jest wyjatkiem !! jak mu kazalam zalatwic z tym urlopem zeby mial na przelomie roku caly do wybrania /troche w grudniu troche w styczniu/ to mu sztygar powiedzial ze ma caly wybrac w grudniu "ale nie miedzy swietami bo wtedy juz ma kupe ludzi podpisany urlop" jak mi to dzis powiedzial w nocy to mnie mega wqrw chwycil i nie zastanawiajac sie dlugo chwycilam za sluchawke i zadzwonilam do kierownika oddzialu !! /oni zaczynaja prace o 5 rano wiec moglam spokojnie dzwonic !!/ no i co sie okazalo - mozna wziac urlop na przelomie roku ale trzeba pisac podanie do starego Tobiego /naczelny inzynier kopalni/ !! a co do urlopu miedzy swietami to powiedzialam kierownikowi ze g mnie interesuje ile osob ma juz podpisany urlop ale moj maz bedzie mial tez !! bo ja nie co miesiac rodze i zalezy mi na tym zeby moj maz w tym czasie byl dyspozycyjny DLA MNIE !! na co kierownik ze stoickim spokojem powiedzial ze mariusz ma dzis wieczorem albo jutro rano wypisac sobie juz urlop i jemu osobiscie przyniesc do podpisu !! ze wszystko sie da zalatwic i on po prostu nie wiedzial ze tak sie sprawy maja :) grunt to wiedziec z kim rozmawiac :) i nie dac sie zadeptac :) a pismo do starego tez mu napisze a co ... a jak bedzie trzeba to sama z nim zajade !!!

a co na to moj maz ?? moj maz stwierdzil "ja wiedzialem ze jak co to i tak ty to zalatwisz" :) no UBIC NORMALNIE!!

a mialam se darowac bo mi juz nerwy przeszly od rana ...

reklama
Do góry