reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

a więc jestem juz po wizycie:

Mała rośnie jak zwykle zgodnie z tabela-ok.2500 :tak:
Wyniki badań super:-)
Szyjaka miekka -1cm.ale pesser super trzyma ,wiec powinniśmy dać rade :tak:Doktor określił,że super nie ejst ,ale też nie ejst najgorzej :tak:
leki i pesser odstawiamy za 2 tygodnie czyli w skonczonym 37tc., luteine i żelazo już teraz
no i planowany dzień urodzn Gabrysi 27grudnia:-)- tak mam umówione CC:-)...Ja sadze ,ze nie damy rady tyle wytrzymać,ale doktor jest dobrej myśli:tak: aaaaa no i miałam KTG i okazuje się,że bolesne braxtony które mam od niedawna ledwo a nawet prawie wcale się nie pisza na KTG,wiec ból brzucha w tym okresie ciązy okazał się normalny a niebolesne braxtony były groźniejsze niż to co dzieje się teraz :szok: W każdym razie doktor kazał jak zwykle, szybko reagowac jak sie zaczną regularne braxtony zeby nie otworzyły szyjki ani nie zaczeły akcji porodowej ,bo wiadomo,że najlepiej będzie dotrwać do końca:tak:

Fajnie miec planowana CC ,,, wiesz ze albo wczesniej zobaczysz dzidzie albo napewno 27 super tez bym tak chciala :-pwiedziec

reklama
Wiecie ile jest roznych tysiace artykułow w prasie internecie ... telewizji w wogole w środkach masowego przekazu na temat kwasu foliowego zelaza witamin lekow itd itp ...... cale cale multum zalet i wad .... za i przeciw.... ze zle ze dobre itd ... NIE POPADAJCIE w paranoje .... przeciez nie mozna brac do siebie doslownie wszystkiego ... !!! bo wszysctko zalazy od organizumu kobiety jednej pomoze drugiej zaszkodzi .... podchodzcie do wszystkiego z dystansem ,,,, wtedy zyje sie o wiele wiele lepiej..........
Wiadomo :tak: Zreszta w wielu przypadkach wybiera się tak zwane mniejsze zło ! Brak żelaza też nie jest dobry,więc widocznie lepiej je uzupelniac w taki sposób niż mieć jego niedobór:tak:

Witam popołudniem :-)

ja mam taka zgage calymi dniami ze juz nie wiem co wymyslac !!! wlewam w siebie litry wody ale na niewiele sie to zdaje ...

Polecam jakąkolwiek wodę mineralną z Beskidów - byleby miała dużo HCO3 - świetnie niwelują zgagę. Nie chodzi oczywiście o gazowane wody, tylko te co mają dużo wodorowęglanów :-D Ja piję od początku ciąży albo muszyniankę, albo piwniczankę, albo jakąś z okolic Krynicy, byleby tylko mineralizacja była odpowiednia i skład
Wody z Krynicy mają dodatkowo dość dużo magnezu, a mało sodu, więc na pewno nie zaszkodzą :-)
To tak w ramach odświeżenia pewnych wiadomości ;-) :-p

Wiadomo :tak: Zreszta w wielu przypadkach wybiera się tak zwane mniejsze zło ! Brak żelaza też nie jest dobry,więc widocznie lepiej je uzupelniac w taki sposób niż mieć jego niedobór:tak:
ale skoro wiadomo ze ma taki wplyw to nie trzeba chyba przepisywac zwiekszonej dawki kwasu foliowego na recepte...i to wlasnie w tych 4 tygodniach...
i tak mam w feminatalu kw fol...

a lekarz jako lekarz powinien sie ksztalcic i wiedziec o takich rzeczach...

poza tym jak czytam jakie wy macie badania dokladne to ja bym ich nie miala gdybym nie robila na wlasna reke bo was czytam...

Eliza dobre wieści a Mała rośnie jak na drożdżach:) Kurcze jestem ciekawa ile waży moja Martynka:)
oj rośnie rośnie :tak: i ja równięż-przez 2 tyg od ostatniej wizyty mam 2kg na plusie:szok::szok::szok:
nie to,że mnie to martwi, bo straszny ze mnie chudzielec i z kazdego kg sie ciesze,ale ostatnim razem w ciagu niecałych 2miesiecy przytylam tylko 1kg:szok: a teraz aż tyle :szok::-D

I ja sie witam :tak:

Szukam wlasnie mebli z Ikei. Normalnie uwielbiam Szwecje za ten sklep :-) Idealna sprawa dla takich jak ja czyli wynajmujacych mieszkanie ale chcacych mieszkac w miare cywilizowanych warunkach. Przystepne ceny, jakosc ok - stracza akurat na tyle ze pouzywamy a jak bedziemy wracac do PL nie bedzie zal zostawic.

Poza tym chodza za mna od rana nalesniki z dzemem i znowu same sie nie chca zrobic :rofl2: Ale jako ze na nic nie mam ostatnio apetytu a dzis wyjatkowo jestem glodna to sobie zaszaleje zaraz.

Uwaga chwale sie :-) - wczoraj mama mojego R wyslala nam z PL 38kg paczke z ubrankami dla naszego babelka i z polskimi jablkami i nie wiem jeszcze z czym. A teraz rzecz ktora chyba nie powinnam sie chwalic - jeszcze nie mam nawet jednego malego ubranka :sorry: czekam na przesylke i dopiero uzupelnie ewentualne braki.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty u ginekologow!!!

Georgina mnie tez czesto swedza rece i nogi. Mam nadzieje ze to nic groznego.

NO to bedziesz miala co przegladac ahahhaha 38 kg ...mama mija !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Alez ci zazdroszcze tez bym chciala tak dostac paczuszke :)

a któraś z Was wie o co chodzi z zapisem skurczów naKTG, jakie to powinny wartości przy braku skurczów, a jakie przy skurczach? pewnie im wyższe tym mocniejszy skurcz, ale...? ktoś wie?
Ciagle mi robia to ktg. I niektore skurcze sie nie mieszcza na wydruku choc wcale nie sa bolesne. Oczywiscie im wyzsze tym mocniejsze, a najwazniejsze kiedy sa regulaarne. W ciagu pol godziny mialam ich 3 wiec to bylo czesto i dlatego dostalam te leki na wstrzymanie. Za to teraz ich nie lykam (w sumie to juz 38 tydzien))) a skurcze dalej sa nawet co 3 minuty i nic, jeszcze nie rodze cos. Gorzej kiedy pochodze - wtedy brzuch jest twardy caly czas. Ale poniewaz nie boli to przestalam zwracac uwage i czekam na wlasciwe objawy. 1 grudnia chcialabym urodzic ... :-p

reklama
Do góry