reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2009

A jesli chodzi o karmienia piersia .... to zadna z nas niewie jak bedzie karmila wiec NATALKA nie przejmuj sie ... przeciez my tez mozemy pokarmic nawet miesiac czy dwa a pozniej nagle moze nie byc pokarmu rozne rzeczy sie slyszalo ze sie zdarzaja wszystko zalezy od organizmu ,.... a jedyna uciecha ze dzieci ktorzy jedza mleko modyfikowane to szybciej rosna.... i na dluzszy czas sie najadaja dzieki temu wiecej spia i mniej razy sie budza i mozna sie wyspac wszystkiego sa plusy :tak:;-)

reklama
witam sie niedzielnie :):):)

nadrobiłam was :)

fajnie ze moka juz wreszcie urodzila tak sie nie mogla doczekac jak i ja sie nie moge doczekac :tak::-):-):-) a jeszcze czas....

co do szpitala i poloznych .... juz dawno wiadomo trzeba miec farta zeby trafic na taka ktora pomoze ... podpowie .... a tak pozostaje pomoc jedynie z sali .... od dziewczyn w takiej samej sytuacji ... przynajmniej tyle dobrego ....

a jesli chodzi o wiek tak to juz niestety jest ..... ze młoda to wpadła albo cos sama mam 20 lat wiec ... co znaczy z gory ze nie planowalam ciazy a staralam sie o nia prawie 2 lata !!!! i wrescie mi sie udalo ... bo juz sie zamartwialam ze cos nie tak .... no ale sam mlody wiek juz swoje mowi :crazy::confused2::confused2::confused2: niestety :confused2:
niestety ludzie sa rozni i rozne sa polozne,
szkoda, ze kobiet nie stac nawet na minimum wrazliwosci,
nie wiem czemu tak jest, moze wpadly w rutyne?
a wiek nie ma nic tu do gadania, kazdy powinien otrzymac pomoc i wsparcie a nie glupie gadanie

Witam:tak:
Dzisiaj w koncu się wyspałam,ech jak fajnie....no i super informac:tak:je,że Moka urodziła:-)

Natalko nie przejmuj sie,niesttey i stres zatrzymuje laktacje:-(no i jak Dziewczyny pisza- zdaza sie, ze kobieta nie ma pokarmu. Dla pocieszenia powiem Ci, ze koleżanka ostatnio miała ten sam problem, malutko pokarmu, Mały sie nie najadał, musiał go dokarmiać ale minął miesiąc i laktacja się zwiekszyła, ona cały ten czas sukcesywnie odciągała sobie pokarm, teraz normalnie karmi piersią i jest wszystko ok. Więc główka do góry!!!!

Powiem Wam że i moje dzieciątko czasami bardzo długo sie nie rusza ale ja to wczesniej przewidziałam bo to samo z Antkiem było, czasami po 7 godz nie dawał znaku:-( dlatego teraz ten detektor tetna płodu mam i sobie serducha słucham:tak:
Niesttey z pierwszej ciąży złe wspomnienia mam więc dla świetego spokoju wolałam sie zabezpieczyć.
Ale to sa dobre oznaki;-) Antos bardzo dużo spał w brzuszku i tak samo było po narodzinach:-)

A nie, no to luzik:-)
Luuzna- fajnie tak poczytac czyjes relacje z porodow. Ja caly czas sie zastanawiam czy moje bobo bedzie z tego roku czy jednak 2010;-) Bo wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazuja na styczen ale mam glupie przeczucie ze dlugo to ja juz z brzuszkiem nie pochodze

my mamy realne szanse przenosic na styczen :) w koncu te kilka dni to juz nie problem :)

A jesli chodzi o karmienia piersia .... to zadna z nas niewie jak bedzie karmila wiec NATALKA nie przejmuj sie ... przeciez my tez mozemy pokarmic nawet miesiac czy dwa a pozniej nagle moze nie byc pokarmu rozne rzeczy sie slyszalo ze sie zdarzaja wszystko zalezy od organizmu ,.... a jedyna uciecha ze dzieci ktorzy jedza mleko modyfikowane to szybciej rosna.... i na dluzszy czas sie najadaja dzieki temu wiecej spia i mniej razy sie budza i mozna sie wyspac wszystkiego sa plusy :tak:;-)

co do karmienia mlekiem modyfikowanym to jest jeszcze jeden duuuuzy plus !!! jak dziecko ladnie je to mozesz je spokojnie nakarmic wieksza iloscia mleczka przed polnoca ... i spokojnie dosypia ranka !!! przy piersi o takim luksusie mozna zapomniec !!

A wiec i ja sie witam
Rowniez sie ciesze ,ze Moka urodzila. :)
Jeszcze jeden dzien i mamy grudzien a wtedy to poleci jak.... jedno po drugim - tak jak u listopadowek bylo. Pewnie ebdziemy jezdzily na IP parami :).
Ty sie Mea juz szykuj do regularnego i intensywnego poprawiania listy narodzonych dzieciaczkow bo sie potem mozesz nie wyrobic . hi hi.

U nas pogoda paskudna. Od rana leje. Obudzilam sie o 7.45 i bylo tak ciemno ,ze myslalam ze to noc :).

A wiec i ja sie witam
Rowniez sie ciesze ,ze Moka urodzila. :)
Jeszcze jeden dzien i mamy grudzien a wtedy to poleci jak.... jedno po drugim - tak jak u listopadowek bylo. Pewnie ebdziemy jezdzily na IP parami :).
Ty sie Mea juz szykuj do regularnego i intensywnego poprawiania listy narodzonych dzieciaczkow bo sie potem mozesz nie wyrobic . hi hi.

U nas pogoda paskudna. Od rana leje. Obudzilam sie o 7.45 i bylo tak ciemno ,ze myslalam ze to noc :).

spoko dam rade !!! ja juz mam wszystko przygotowane i poprawki na liscie wprowadzam szybko i sprawnie !! tylko poprosze o wszystkie niezbedne dane!!!

Dziewczyny, a gdzie Cherie znikneła? Chyba że mi się tylko zdaje.

jestem jestem Kochane, tylko okropnie się czuję - mam tak zatkane zatoki, że nic nie chce spływać, źle mi oddychać i głowa mi pęka...

hehe, Mea, a naszą-klasą się nie sugeruj, bo to i mój mąż czasem siedzi :-p napewno będę informować jak tylko coś zacznie się dziać.

Ostatnia edycja:
Ja jeszcze tego nie doświadczyłam i zaczynam się zastanawiać, czy będę mieć mleko, bo na razie w ogóle piersi mi nie urosły :no:./

Mnie strasznie martwi brak apetytu od jakiegoś czasu. Zupełnie nic mi nie smakuje, choć odczuwam głód. Jem z rozsądku. Przez to moja waga też stoi w miejscu i lekarz mnie pewnie opeiprzy, no ale co ja mogę???

ja bark apetytu mialam przez kilka dni a od wczoraj mam ochote pożreć wszystkoa dziś ssanie na slodkości mnie wzielo ale kasy nie ma i musze przezyc heheheh

reklama
cześć

emwu76 Ty się nie denerwuj, ze Twój mały rzadko daje o sobie znać.
Jak w piątek byłam w szpitalu, to gin powiedział że juz pod koniec nie czuć typowych kopnięć tylko słabe ruchy- coś na zasadzie lekkiego wypychania i czasami dziecko wykona 5 takich ruchów na dobę a przerwa między ruchami może wynosić nawet 5-6 godzin.... ;-)

Dziewczyny co do NK- jak dla mnie to najgorszy portal!!!!
W tamtym roku jakiś czubek włamał się na moje konto, odblokował galerię, pokasował znajomych i w opcji - Kto odwiedzał ostatnio Twój profil wkleił link z napisem- ZOBACZ WIĘCEJ!!!! kliknęłam na to, bo pierwszy raz coś takiego widziałam i wiecie co się stało????
Cały monitor zrobił się czarny, potem czerwony a na końcu ukazał się mój formularz z moimi danymi jak się tam logowałam- mało tego po 20 sekundach to znikło i otworzyła się strona która pokazała kto przez ostatni miesiąc oglądał mój profil....:szok::szok::szok:

Więc jak dla mnie NK niby ma zabezpieczenia, ale są do przeskoczenia- wystarczy wejść na Zrób to sam, jak zrobić - Spryciarze.pl i tam małolat pokazuje jak bez hasła mozna wejść i zrobić bałagan na wybranym profilu. Blokowanie galerii nic nie daje....:no: bo jak się włamią na konto- to, to odblokują...:sorry:
Pisałam do admina na NK i co????? CISZA!!!!! Moze kiedyś NK
była fajna, ale jak weszła opcja konta fikcyjne- to przestało już być tak miło i bezpiecznie.
to tyle.

Ostatnia edycja:
Do góry