reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Ja tez musze sobie polozyc farbe na wlosy bo juz patrzec nie moge;-)

Ja na siebie tez patrzec nie moge ,odrosta juz mam ze ho ho !a wlos pod koniec wrzesnia robilam !

Co do Asi to rowniez gratuluje tytułu moderatora hehe :-) i wlasnie przeczytalam ze Fifi ma 3 tygodnie i 4 dni :szok: ale ten czas zleciał az niemozliwe normalnie jak szybko leci ....szoked ze hej... :shocked2::shocked2::shocked2:

Ja tez jestem w szoku moje dziecie w sobote o 19:34 skonczy miesiac czasu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

monika26i - zaproszonko wyslane :)

Ostatnia edycja:
reklama
Widze ze nie tylko ja mam problem z nocnym przekrecaniem sie na boki :sorry: nie umniejszy to moich nocnych cierpien ale zawsze to lzej ;-)

Jak przespie ktoras cala noc bez budzenia sie (na siku, na zmiane pozycji, z powodu zgagi, bolacych pachwin, goraca, itd) to sie rano upije z radosci :-)

nie predko sie upijesz w takim razie :D bo teraz ciazowe problemy a potem malenstwo !!!

W Rzymie bylam kilka razy i uwielbiam to miasto. Jest to jedno z niewielu miast turystycznych do ktorych mam ochote wracac co jakis czas. Wiele miejsc zwiedzilam na zasadzie zobaczyc, odhaczyc ze sie widzialo i miec z glowy a do Rzymu mam ochote pojechac po raz kolejny :happy:

ja juz w kilku miastach bylam ale do rzymu jeszcze nei trafilam ... jest na liscie "do zobaczenia w pierwszej nadajacej sie okazji"

a mi sie nie chce zabrac za robote !!! moze mnie ktos kopnac w D zebym sie ruszyla ??
moze to tez jakas zaleznosc:-Djak z tym przenoszeniem:-D
ja jak bylam w 8 miesiacu to sprzatalam mialam ochote na porzadki i mowilam ze jak tylko donosze do beziecznego tygodnia to bede zapiprzala jak maly samochodzik...
a teraz jak juz bym chciala urodzic to leze i nie robie nic:-D
jakos checi naporod mam ale zeby sie ruszyc i moze jakos go przyspieszyc to nie chce mi sie za nic w sweicie....

Asiu gratulacje!!

jezu
Wiecie co i sie stalo.
Przepraszam bardzo ,ze wprowadzam tak dokladnie w tajniki mojego krocza ale musze to skonsultowac z innymi forumowiczkami.
Siedzialam sobie na kanapie. Mialam braxtona (ja zwykle) . Zaden bolesny ani inny niz te co mam od 20 tygodnia ciazy.
Skonczylo sie pranie wiec wstalam zeby otworzyc pralke. Po drodze jakos mi dziwnie miedzy mogami.
Dotykam a ja cala spuchnieta.
Normalnie jakbym miala jajka:szok:
Oczywiscie gacie z tylka na dol , lusterko , nogi do gory.
moje krocze wyglada jak burak - jest czerwonei spuchniete. I nie ten odcinek wokol lechtaczki tylko tam wokol wyjscia. Wargi zewn wokol wejscia do pochwy jakby ktos napompowal i wejscie do pochwy tez.
zaznaczam ,ze zadnej infekcji, zadnego swedzenia, zadnych dziwnym boli nie mam. Normalnie jakby krew tam naplynela i zostala.
Wlazlam pod prysznic obmylam chlodniejsza woda, polazilam i jakby mniej.

Ale co to???
O takim objawie nadchodzacego porodu jeszcze nie slyszalam. Moze maly podczas braxtona przesunal sie gdzies i ucisnal jakies naczynia i taki zastoj sie zrobil.
Miala ktoras cos takiego??????

problemy ze zmianą pozycji to chyba przypadłość dużych brzuszków;) ja zawsze byłam ciepłolubna ale odkąd jestem w ciązy ciągle mi gorąco, szczególnie w tych ostatnich tygodniach, adzisiaj przesałam całe 7godz bez obudzenia się:)~!

To ja sie jeszcze pocieszam tym ze moj brzuszek nie ma bardzo imponujacych rozmiarow bo jak bylby wiekszy spalabym chyba na siedzaco. Ale i tak go lubie :tak:

Ja tez jestem w szoku moje dziecie w sobote o 19:34 skonczy miesiac czasu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

O! to powazna imprezka sie kroi :-)

Ide na kawe i wezme sie w koncu za cos!

Enwu, to wlasnie jest objaw zblizajacego sie porodu. Na szkole rodzenia nasza polozna mowila panom, zeby pod koniec ciazy wnikliwie "obserwowali" swoje zony ;-)

emwu az sie oblalam wrzaca herbata w cycka...
bo czytajac sie przestraszylam ze to wody mialas miedzy tymi nogami...:-D

nie wiem ale mi sie wydaje ze caly czas jestem tam taka pulchna jak male dziecko:-D
kolorkow sobie nie widzialam, ale chyba mocne przekrwienie narzadow zewnetrznych jest normalne w ciazy...

ale zeby tak nagle sie to stalo??moze maly wychodzi??

zdyyyyychaaaam....
jakąś godzine temu zaczał mnie boleć brzuch jak na mega bolesny okres.. - te z dziewczyn ktore miały naprawde bolesne miesiaczki wiedza o czym mowie..
i promieniuje mi to w krzyż...
pachwiny mnie ciagną.. i w ogole mam wrazenie ze mi zaraz Niki wyleci..o_O
macie tak ? czy ja juz zaczynam sie przygotowywac albo cos?

emwu az sie oblalam wrzaca herbata w cycka...
bo czytajac sie przestraszylam ze to wody mialas miedzy tymi nogami...:-D

nie wiem ale mi sie wydaje ze caly czas jestem tam taka pulchna jak male dziecko:-D
kolorkow sobie nie widzialam, ale chyba mocne przekrwienie narzadow zewnetrznych jest normalne w ciazy...

ale zeby tak nagle sie to stalo??moze maly wychodzi??

Ale kasiekkk ja nie mowie ze mam jak pulchny bobas. Mi normalnie spuchlo jakby 3x. Normalnie wokol wejscia do pochwy poje zewn wargi sromowe mialy rozmiar moze , zeby nie sklamac Banana!!!!!!!!!!!!!! kazda!!!!!!!!.
Normalnie nie moglam isc dlatego skoczylam do lusterk.
teraz jakby lepiej. Normalnie krew tak naplynela - wybrzuszylo mnie tam i zatkalo. Cuda jakies.

Enwu, to wlasnie jest objaw zblizajacego sie porodu. Na szkole rodzenia nasza polozna mowila panom, zeby pod koniec ciazy wnikliwie "obserwowali" swoje zony ;-)

zblizajacego , zblizajacego - ale jakimi krokami? wielkimi czy malymi. Bo ja mam dwa dni do terminu wiec to nie jest niespodzianka ze sie zbliza :-)
Pytanie ,za ile nastapi

I czy to napewno zdrowy objaw czy powinnam sie martwic.

zdyyyyychaaaam....
jakąś godzine temu zaczał mnie boleć brzuch jak na mega bolesny okres.. - te z dziewczyn ktore miały naprawde bolesne miesiaczki wiedza o czym mowie..

A patrzysz na zegarek? czy to bol ciagly?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
zdyyyyychaaaam....
Aniu ja mam przeczucie ze Ciebie zbierze szybciej niz bys tego chciala;-)

Do góry