reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
tylko wlasnie o ten bol chodzi !!
no koorewski jest..
ale obiecałam Ci że dotrwamy RAZEM do stycznia..i dotrwamy :)

a mówiłam żeby sie rano nie bzykać..
bo dzwonila mi polozna i mowila ze wyniki sa dobre wiec utro na wizyte..
to se Bartka wyobracałam..
a on se zazartował że po takim poście jaki mielismy tyle tego wystrzelił że moge dzisiaj urodzić ..
dobre sobie..

Ostatnio edytowane przez moderatora:
W Rzymie bylam kilka razy i uwielbiam to miasto. Jest to jedno z niewielu miast turystycznych do ktorych mam ochote wracac co jakis czas. Wiele miejsc zwiedzilam na zasadzie zobaczyc, odhaczyc ze sie widzialo i miec z glowy a do Rzymu mam ochote pojechac po raz kolejny :happy:

Ja raz ale wspominam kolorowo hmm mialam 8 lat lunapark i te inne atrakcje hehe wiecie jak to jest ale tez duzo zwiedzalam pamietam jak bylam we wloskich katakumbach oraz we wszystkiech slynnych miejsc ... ale jesli chodzi o odwiedzanie czeste to ponoc wszedzie dobrze gdzie nas nie ma ;p;p;p

moja ciocia mieszka w Rzymie od 14 lat i ma dosc dosc dosc najchetniej juz by wrocila do polski i chyba w te wakcje wraca z rodzinka na stale do polski poprostu uwaza ze Rzym jest tak zatloczonym brudnym miastem zasmieconym ze nie da sie tego opisac a jest tam codzeniie i ma dosc uwaza ze polska jest piekniejsza milion razy i tu w polsce kupila dom i ma zamiar chyba juz w te wakacje zamieszkac na stale ....

hmm moze cos w tym jest wszedzie dobrze gdzie nas nie ma ... albo dobrze jest ale tylko jak sie pojedzie na chwile a nie na tak dlugo hehe ;-)

no koorewski jest..
ale obiecałam Ci że dotrwamy RAZEM do stycznia..i dotrwamy :)

a mówiłam żeby sie rano nie bzykać..
bo dzwonila mi polozna i mowila ze wyniki sa dobre wiec utro na wizyte..
to se Bartka wyobracałam..
a on se zazartował że po takim poście jaki mielismy tyle tego wystrzelił że moge dzisiaj urodzić ..
dobre sobie..

no no zeby nie mial racji !!! jutro pojdziesz na wizyte i sie okaze ze rozwarcie na 3cm :) ja ide w piatek na wizyte ale o rozwarciu u mnie nie ma co mowic bo ja ciagle mialam szyjke dluga i twarda !!!

no no zeby nie mial racji !!! jutro pojdziesz na wizyte i sie okaze ze rozwarcie na 3cm :) ja ide w piatek na wizyte ale o rozwarciu u mnie nie ma co mowic bo ja ciagle mialam szyjke dluga i twarda !!!
no dzięki Ci.. nie chcesz już ze mną rodzić? świiiniaaa :laugh2::laugh2::laugh2:
jesli ma sie cos dziac to lepiej szybko i bezboleśnie.. nie chce sie meczyc dniami i nocami..

witam ponownie,
ciągle w dwupaki z coraz mniejszymi szansami na urodzenie dzisiaj:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

pospałam prawie 3h, zrobiłam sałatkę z fety, wsuwam, i jadę po Miska do szkoły, potem mam dużo latania i troszkę rzeczy do zrobienia na mieście, więc może to pobudzi Haneczkę do wyjścia.:tak::tak:

Qurwa jak moj maz pojechal to same piekne komentarze wylapuje od ludzi !.NO chyba popadne w jakas depresje ,dzis az sie poryczalam !
Najpierw tesciowa do mnie z tekstem "ze wygladam jak bym dalej w ciazy byla"
przelknelam ale zabolalo i zaczelam sie naprawde przegladac w lustrze!

a dzisiaj ide spcerkiem po malego do szkoly stoje na jednym chodniku z wozkiem a na drugim chodniku idzie TESCIOWEJ PRZYJACIOLKA ( poje...ne babsko) patrzy na mnie patrzy ,wiec sie uklonilam starej cipie ,a ta sie drze przez cala ulice z drugiego chodnika " NIE POZNALAM CIE TAk ZES PRZYTYLA" ludzi w cholere na ulicy ,zaczeli sie gapic a ja przez lzy " bo 3 tyg temu urodzilam dziecko"
Odwrocilam sie i poszlam po Patryka .
Wrocilam do domu i musialam sie rozryczec bo nie rozumiem ludzi ktorzy robia lub mowia cos komus tylko po to aby zrobic komus przykrosc!
Zawsze bylam chuda az przesadnie i slyszalam jesz cos? teraz zostalo mi po porodzie 12 kg jeszcze do wagi wyjsciowej czyli moich 50 kg ( gdzie slyszalam ze za chuda jestem itp) i slysze ze gruba jestem juz od 2 osob ,a przyjaciolka tesciowej zrobila to tak nie kulturalnie ze nawet nie mialam jak sie obronic bo stado ludzi patrzylo na mnie.
Pech chcial ze akurat Jarek zadzwonil kiedy beczalam wiec sie pozalilam ,i pewnie bedzie nastepna zadyma bo mowil ze se zadzwoni do swojej matki i przekaze ze sobie nie zyczy aby jej powalone kolezanki wyrazaly opinie o wygladzie jego zony.

Mam 27 lat ,rozstepy ,flaka na brzuchu i dupsko i uda urosly , 2 ciaze za soba ,2 cudownych dzieci i kochanego meza ktory twierdzi ze kocha mnie taka jaka jestem, wszystko fajnie ale jak slysze takie komentarze od starych wrednych bab to sie zalamuje bo przyjemne to wcale nie jest!

Czy az tak tragicznie wygladam? Ja wiem nie pomalowana ,w ciuchach po domowemu ,z wlosem zwiazanym ,ale z moim maluszkiem kochanym ktoremu poswiecam wiekszosc czasu niz ukladanie wlosow ( brzuszkow jeszcze do cholery robic nie moge bo bylam cieta)NO chyba sie zalamie przez te stare RURY! Niech ten maz moj juz wraca!

FOTY Z DZISIAJ

Asia wyglądasz wspaniale :)
a że masz troche brzuszka jeszcze to normalne...
po cesarce nie bedziesz od razu naiwaniac brzuszkow czy cos..
ślicznie wygladasz :)

a ja poeksperymentowalam..
poszłam sie wysikac.. a kolezanka mi poradzila zeby zobaczyc co ze mnie leci.
zebym rozlozyla bialy recznik i stanela okrakiem nad nim..
to sie wysiusiałam wytralam..
stoje
a za chwile takie chlust.. takie małe chlust.. i potem tylko kap kap..
patrze na recznik i to takie podżółcone..
se mysle no siara ale sie zesikałam.. wącham a to w ogole nie pachnie.. no i co to moze byc??
dodam ze nie jest to konsystencji śluzu tylko wody bardziej

jezu
Wiecie co i sie stalo.
Przepraszam bardzo ,ze wprowadzam tak dokladnie w tajniki mojego krocza ale musze to skonsultowac z innymi forumowiczkami.
Siedzialam sobie na kanapie. Mialam braxtona (ja zwykle) . Zaden bolesny ani inny niz te co mam od 20 tygodnia ciazy.
Skonczylo sie pranie wiec wstalam zeby otworzyc pralke. Po drodze jakos mi dziwnie miedzy mogami.
Dotykam a ja cala spuchnieta.
Normalnie jakbym miala jajka:szok:
Oczywiscie gacie z tylka na dol , lusterko , nogi do gory.
moje krocze wyglada jak burak - jest czerwonei spuchniete. I nie ten odcinek wokol lechtaczki tylko tam wokol wyjscia. Wargi zewn wokol wejscia do pochwy jakby ktos napompowal i wejscie do pochwy tez.
zaznaczam ,ze zadnej infekcji, zadnego swedzenia, zadnych dziwnym boli nie mam. Normalnie jakby krew tam naplynela i zostala.
Wlazlam pod prysznic obmylam chlodniejsza woda, polazilam i jakby mniej.

Ale co to???
O takim objawie nadchodzacego porodu jeszcze nie slyszalam. Moze maly podczas braxtona przesunal sie gdzies i ucisnal jakies naczynia i taki zastoj sie zrobil.
Miala ktoras cos takiego??????

Prawdopodobnie mały strasznie Cię tam naciska i zaczynają Ci się robić zapomniałam jak to się nazywa, chyba żylaki, coś takiego jak hemoroidy, puchną żyły, nie raz one wychodzą na wierzch- moja koleżanka miała wielkości pięści - jak opowiadała wyglądało to jak wielka żyła na wierzchu, może wyszło Ci to bardziej pod skurą- tam jest bardzo ukrwiony teren, też mi się to dość znacznie powiększyło i nie za bardzo apetycznie wygląda:-(

Ale ku pocieszeniu, po porodzie takie rzeczy znikają, mojej koleżance zniknęło, a rodziła pod konie lipca. Ja miałam po pierwszym porodzie małego hemoroida i w ciągu 2 tyg zniknął- to raczej z wysiłki przy parciu.:-)

reklama
Asia ja bym sie wogole nie przejmowala babaskami jakimis !! po pierwsze maz kochanego meza slicznego fifiego i drugiego synka ... wiec po co przejmowac sie jakimis babskami....

Ja mam 20 lat pelno rostepow!!! przytylam 22 kg !!! :confused2:wszyscy mowia do mnie czesc grubasku czesc grubasie witaj gruba ale wygladasz na twarzy ale Ci sie przytlo itd a ja co na to : smieje sie i mowie tak przytylo sie przytylo i sie dalej smieje bo leje na to co mowia... inni liczy sie dla mnie moj maz ktory caly czas powtararza ze jestem piekna i kocha mnie mocno nie widzi zadnych rostepow i ze jest dumny z enosze naszego Synka pod serce ze mu urodze synka i to sie liczy i za to kocha mnie jeszcze bardziej itd itp....

Caly czas sobie powtarzam urodze to sie schudnie jakos pomalu i ebdzie dobrze wazne ze mamy szczesliwe zdrowe rodziny !!!!

Do góry