reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

agniesiar nie mam, bo jakoś nie dojszłam do tego jak udostępnić linka do swojego wykresu... :zawstydzona/y: może podpowiesz? to przy okazji skorzystałabym Twojej z analizy ;-) tego mojego "dziewiczego" wykresu... trochę to nieporadne, no ale to początek jak mówiłam
Tu ci wklejam opis z niezbędnika staraczki jak to zrobic, potem ten adres umieść w sygnaturze!

Tworzymy stronę internetową
Na pierwszej zakładce z boku wybieramy przycisk home page (strona domowa), a następnie na nowo pojawiającej się stronie create home page. Na górze pojawi adres strony napisany czerwonymi literami. Nie możemy wejść na nią bezpośrednio - musimy adres skopiować do nowego okienka eksploratora i potwierdzić enterem. Zawsze możemy zlikwidować stronę poprzez wybór klawisza delete home page.

Adres URL posiada opcję change url - wybierając ją możemy zmienić końcówkę adresu tak np. aby było to nasze imię (przykład: dida Ovulation Charts). W formularzu wpisujemy słowo i zatwierdzamy przez save url.

Add password zabezpiecza stronę przed niechcianymi odwiedzinami. W formularzu wpisujemy hasło i zatwierdzamy save password.

Preview umożliwia podejrzenie jak strona obecnie wygląda.

2b05f2 Ovulation Charts już rozkminiłam i prezentuje się on właśnie tak ;-)

Na razie nic nie można za dużo powiedzieć, masz ładny skok temperatury, więc i najprawdopodobniej ładny progesteron, ale dla pewności w 7-8dpo. możesz zbadać jego poziom.

agniesiarr dziś robiłam prolaktynę (11dc) - teoretycznie ale i tak w to nie mogę uwierzyć.Jak można mieć owulację w 6dc przy moich 31 dniowych cyklach?
Ja plamię dość mocno i wydaje się,że organizm jednak nie liczy to zawsze od 1 dnia mocnego krwawienia.Zresztą u mnie ten dzień też trudny do zauważenia.Jak się tak długo plami to się organizm wyczyści prędzej i mało mu zostaje na "te dni" .
Kobiety ja zwariuję kiedys z moim organizmem.Robi mi ewidentnie koło nosa:wściekła/y:
Idę w styczniu do gina - niech się martwi jak mnie leczyć bo nie odpuszczę hehe

No i jaki masz poziom prolaktyny?

Ja nie wierzę zupełnie w tą owulacją tak wcześnie to nie jest możliwe przy 31dc., bo faza lutealna wychodziłaby Ci wówczas 25 dniowa, a takich cudów nie ma. Przyjmuje się, ze powyżej 18 dniowej fazy lutealnej z bardzo dużym prawdopodobieństwem jest ciąża!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
tak też myślałam, że niewiele da się powiedzieć ;-) ale z tym progesteronem to mnie troszkę pociesza, bo jak sobie policzyłam dziś rano tą fazę lutealną to od razu pomyślałam że nie mam szans i wiesz... od razu dolina - wiem, że to nierozsądne ale sama wiesz jak to jest z psychiką przed testowaniem... ryje się z każdym dniem bardziej ;-);-)

idę się zrelaskować przy robieniu sosiku z karkówki;-)
agniesiar dzięki za (jak zawsze) merytoryczne wsparcie :tak::-D

agutka widzę że jako przyzwoita gospodyni masz menu rozpisane na cały tydzień... no no - podziwiam..

ja mam dziś wielką ochotę na kaszę :tak: więc robię taki sos a'la pieczeniowo-węgierski ;-);-) do tego ogóreczek w musztardzie z przetworów mojej mam i będzie mniodzio :-D

POZA TYM - kasza ma mnóstwo błonnika a to ponoć pomaga przy fazie lutealnej :-p:-p:-p (jak świrować to na całego nie???)

Marulka - faktycznie - dobrze masz napisane - wariatka! :-D Ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu,oczywiście! :tak: :-)

A z tym moim menu,to dziś tak jakoś wyszło. ;-)
Jutro będzie zupka,bo jesteśmy same z Zuzią do późna. W sobotę karkóweczka,a w niedzielę szalejemy kurczakowo. :-D
No dziś to muszę jeszcze kotlety utłuc,bo mi się zachciało schabowego i mizerii. :zawstydzona/y: :sorry:

a u mnie dzisiaj bigosik na obiad :happy:
jeszcze gołąbki bede musiała porobić na świeta ale to nie dziś.

Miłego popołudnia dziewczyny
Ja oczywiscie jezeli test wyjdzie pozytywny to działam dziś wieczorem z M.:cool2:

no no kinga to koniecznie pracujcie!!! jak nie wyjdzie pozytywny to też pracujcie - a co! trochę nam się przyjemności w życiu należy :-p:cool2:

mój biedny małżonek wczoraj coś się dobierał, ale wierzcie mi jak nigdy nawet nie mogłam myśleć o serduszkowaniu... toteż strzelił mega focha i powiedział że on ma w tyle taki interes, że ja chcę tylko wtedy, kiedy się "opłaca" - no parodia normalnie... nawet nie dal mi się wypowiedzieć :-D dziś rano zakomunikował, że już nigdy nie będzie o to zabiegał... staje się kłodą a jeśli ja coś chcę to muszę się postarać :rofl2:

reklama
Hej wróciłam z zakupów, mąż mnie zlinczuje wydałam hmmmm..... kupę kasy:szok:, musze jakis dobry obiad zrobic żeby go troche udobruchać;-):-p.
Ale wy dziewczyny mądre jesteście, znacie się na tych wszystkich fazach itp. dla mnie to jeszcze czarna magia, ale i ja się tego wszystkiego nauczę, a co:shocked2::laugh2:. Ja mam wykres na 28dni ale za nic niewiem jak wam go udostępnić taka jestem fujara:sorry::-p.
jagodka może jeszcze za wcześnie robiłaś betkę, temp ładnie rośnie oby tak dalej trzymam kciukasy.
Spadam robic ten obiad

marulka ostatnio pokazałam mojemu małżowi mój wykres na 28dni i opowiadałam mu co gdzie zaznaczam. Mówię , że zaznaczam tu nawet kiedy się bzykamy:sorry:, a on mi na to że jest mi potrzebny tylko po to, żebym sobie statystyki podniosła:-D:-D:-D i, że on od teraz pod dyktando bzykał się nie będzie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry